Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Concert simfonic susținut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Banatul”

Vineri, 3 decembrie, de la ora 19,00, vă invităm la concertul simfonic susținut de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Banatul”, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru.

Soliștii vor fi:
Emoke Fancsali – oboi
Florin Catina – clarinet
Radu Țaga – fagot
Iulius Mecea – corn

�� În program vor fi următoarele lucrări:
◉ W. A. Mozart – Simfonia concertantă în Mi bemol major, K 297/b;
◉ C. Saint-Saëns – Suita pentru orchestră în Re major, op. 49.

Radu Postăvaru este născut la Iași într-o familie de cunoscuți și apreciați muzicieni. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București specializarea compoziție-dirijat, deține studii de licență, master și doctorat în muzică și a participat la diferite seminarii și cursuri de perfecționare în arta dirijorală în Germania, Franța și Italia.

Printre profesorii săi se numără personalităţi marcante ale vieţii muzicale româneşti și internaționale, precum Ovidiu Bălan, Horia Andreescu, Ion Baciu, Olaf Koch, Dan Constantinescu, Viorel Munteanu, Vasile Spătărelu, Dan Buciu.

Are peste 1500 de concerte realizate în țară și peste hotare, peste 100 de înregistrări realizate în studiouri sau în sălile de concert ca dirijor, compozitor și pianist și mai mult de 300 de emisiuni de radio și televiziune la care a participat. Activitatea sa artistică apare în peste 600 de articole şi cronici de specialitate în reviste şi ziare importante, precum: Corriere della Sera, Il Giornale, Cultura e spettacoli (Italia), Le Matin, Le temps du Maroc (Maroc), L`Aurore du Jardi (Franţa), Prensa Latina (Spania), Kulturmagazin (Germania), Muzica, Actualitatea Muzicală, Cronica Română (România).

A realizat filme și înregistrări live radio sau tv pentru televiziuni din Japonia, Franța, Italia, Germania, Rusia, Spania, Maroc, Cehia, Algeria, Portugalia și România.
Radu Postăvaru este laureat al unor importante concursuri și festivaluri de dirijat și compoziţie din țară sau străinătate unde obţine premii și distincții.
�� Accesul la concert va fi permis până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală, în baza certificatului verde și cu purtarea măștii de protecție.

�� Prețul biletelor poate fi consultat aici: https://www.filarmonicabanatul.ro/index.php/contact

Distribuie acest articol Oficial Media
Share