CONCURS ”Emotie pentru Basarabia”

poza_profile_concurs

În luna martie suntem cuprinși de „Emoție pentru Basarabia”!!
Studenții Basarabeni din Timişoara, alături de colegii lor din București, Galați, dar și a celor din diasporă, celebrează ziua de 27 martie încă din primele zile ale primăverii. Ei lansează un concurs de fotografie, video și scrisori din/pentru Basarabia cu titlul „Emoție pentru Basarabia” care se va desfășura în perioada 1-20 martie 2016, iar rezultatele vor fi comunicate în cadrul Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei” din 25-27 martie 2016.

Cele 3 secțiuni ale concursului au rolul de a familiariza publicul din cele două țări românești, cât și din întreaga lume cu problemele, bucuriile, perspectivele acestui spațiu românesc rupt – Basarabia, ale oamenilor care locuiesc aici și ale celor ce au plecat, însă ar da orice să se întoarcă acasă. Implicarea tinerilor basarabeni în menţinerea identităţii naţionale în rândurile românilor de pretutindeni și promovarea valorilor naționale au o importanță majoră.

Concursul se va desfășura în mediul online, pe pagina de facebook Concurs „Emoție pentru Basarabia”, iar participanții pot fi toți cei care simt și gândesc românește, indiferent de locația lor actuală. Concursanții vor trimite lucrările lor la adresa de e-mail: emotiepentrubasarabia@gmail.com până duminică, 20 martie 2016, ora 14.00. Subiectul e-mail-ului conținând numele și prenumele concurentului, adresa de e-mail, numărul de telefon, domiciliul și denumirea școlii, a liceului sau a facultății din care face parte. Se cere, de asemenea, menționarea secțiunii la care se va aplica, de exemplu, Secțiunea Fotografie.
Cei 3 câștigători vor fi premiați cu un set format din 3 cărți: carte de istorie, carte de cultură generală și a 3-a din categoria „Diverse”.
***
Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, o voce studențească puternic auzită de-a lungul anilor, mai exact din 3 mai 2001, data în care a fost înființată. Este o asociație non-guvernamentală, non-profit și neafiliată politic având drept principal obiectiv susținerea, integrarea și motivarea studenților basarabeni veniți la studii în Timișoara. Are un istoric destul de bogat în ceea ce privește promovarea valorilor naționale, implicarea într-un șir de proiecte culturale și sociale la nivel național.

Doina Dombrov
PR al Festivalului „Zilele Basarabiei”
E-mail: osbtimisoara@gmail.com
Telefon: 0746410248

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share