Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

CONCURS: Reporter si Blogger european. Termen limita 31 octombrie 2017

CONCURS: Reporter si Blogger european. Reprezentanța Comisiei Europene își propune să-i încurajeze pe jurnaliști și bloggeri să se specializeze în analiza informațiilor care provin de la instituțiile europene și a subiectelor europene în general și, ca urmare, lansează concursul REPORTER și BLOGGER EUROPEAN.

CONCURS: Reporter si Blogger european. Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită, până pe 31 octombrie 2017, articolele și materialele publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017, pentru a fi evaluate de un juriu. Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, anchete, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante). Fiecare concurent trebuie să trimită minimum 3 și maximum 5 materiale pentru a intra în competiție la una dintre cele 7 categorii ale concursului (vezi mai jos categoriile și criteriile de evaluare pentru fiecare în parte). Concurenții pot participa la o singură categorie.

Fiecare categorie va avea un singur câștigător. Premiile constau în câte o tabletă iPad și o vizită de 2 zile la Bruxelles, în cursul anului 2018, unde câștigătorii vor avea ocazia să viziteze sediul Comisiei Europene și să se întâlnească cu oficiali europeni.

CONCURS: Reporter si Blogger european. Calendarul competiției:

25 martie 2017: lansarea concursului

31 octombrie: termen limită pentru înscrierea în concurs la toate categoriile

25 martie – 31 octombrie: desfășurarea competiției

15 – 30 noiembrie: jurizare

decembrie 2017: anunțarea câștigătorilor

Categorii:

 1. Presă audio(comentariu/analiză) – minimum 3 și maximum 5 materiale înscrise în concurs
 2. Presă video (comentariu/analiză) – minimum 3 și maximum 5 materiale înscrise în concurs
 3. Presă scrisă și online (comentariu/analiză) – minimum 3 și maximum 5 materiale înscrise în concurs
 4. Opinie / editorial(orice mediu: audio, video sau presa online) – minimum 3 și maximum 5 materiale înscrise în concurs
 5. Reportaj, anchetă, interviu(orice mediu: presă sau blog) – minimum 3 și maximum 5 materiale înscrise în concurs
 6. Blog (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună) – minimum 3 și maximum 5 postări înscrise în concurs
 7. Galerie(imagine ilustrativă – fotografie, infografic original – însoțită de un comentariu relevant pentru tematica de concurs, din orice mediu – presă sau blog) – minimum 3 și maximum 5 materiale înscrise în concurs

CONCURS: Reporter si Blogger european. Temele concursului:

CONCURS: Reporter si Blogger european. Participanții pot aborda orice subiect legat de Uniunea Europeană (și care este de interes pentru publicul din România), cu condiția ca cel puțin unul dintre materialele înscrise în concurs să atingă cel puțin una dintre următoarele teme de interes pentru Comisia Europeană:

 • Cartea albă privind viitorul Europei cu 27 state membre;
 • 60 de ani de la Tratatul de la Roma;
 • 10 ani de la aderarea României la UE;
 • 30 de ani de la înființarea programului Erasmus;
 • Corpul European de Solidaritate;
 • Politica regională (inclusiv fonduri europene);
 • Politica agricolă comună (inclusiv fonduri europene)
 • 10 priorități ale Comisiei Europene: locuri de muncă, creștere și investiții, piața unică digitală, uniunea energiei și schimbările climatice, piața internă, uniunea economică și monetară, acordul de liber schimb UE-SUA, justiție și drepturi fundamentale, migrație, UE ca actor global, schimbări democratice.

CONCURS: Reporter si Blogger european

Participare:

Jurnaliștii pot participa la una dintre următoarele categorii: 1, 2, 3, 4, 5, 7.

Bloggerii pot participa la una dintre următoarele categorii: 5, 6, 7.

Categoriile 1, 2, 3 și 4 se adresează exclusiv jurnaliștilor. Categoria 6 se adresează exclusiv bloggerilor. La categoriile 5 și 7 vor concura jurnaliști și bloggeri.

Înscriere:

Concurenții vor transmite până pe  31 octombrie 2017, la adresa concurs@spatiuleuropa.eu un mail al cărui titlu va conține numărul secțiunii și numele concurentului (de ex. 2IonPopescu). Mailul va conține următoarele:

 • Formularul de înscriere completat cu datele concurentului
 • minimum 3 și maximum 5 materiale proprii care au fost publicate de la începutul anului până la data înscrierii în concurs. Materialele vor fi în format pdf, word, imagine, înregistrare audio sau video, după caz. Dacă materialele nu pot fi trimise pe mail, vor fi încărcate pe o platformă publică de transfer fișiere de mari dimensiuni, de ex. wetransfer.com sau similar. Arhiva transferată va fi denumită cu numărul secțiunii și numele concurentului (de ex. 2IonPopescu)
 • Link-uri la materialele publicate.

În cazul în care nu există link-uri active la materialele publicate, acestea vor fi trimise în hard copy (publicații) la adresa: Reprezentanța Comisiei Europene în România, str Vasile Lascăr 31, București, cu mențiunea “Pentru concursul Reporter și Blogger European”.

NOTĂ:    Juriul va acorda prioritate participanților ce nu au fost premiați în edițiile 2015 și 2016. Astfel, în cazul în care diferența între notele finale ale participanților nu este mai mare de 5 puncte, premiul se va acorda participantului care nu a mai fost premiat în edițiile 2015 și 2016 ale concursului.

CONCURS: Reporter si Blogger european. Criterii de jurizare la categoriile 1 – 6:

 1. acurateţea informaţiei și obiectivitatea abordării; 25 puncte
 2. originalitate în tratarea subiectului; 25 puncte
 3. capacitatea de a oferi informație și, simultan, de a genera dezbatere; 25 puncte
 4. accesibilitatea limbajului și relevanța pentru mediul românesc; 25 puncte

Criterii de jurizare la categoria 7:

 1. acurateţea informaţiei; 20 puncte
 2. originalitate în tratarea subiectului; 20 puncte
 3. capacitatea de a oferi informație; 20 puncte
 4. memorabilitate; 20 puncte
 5. estetic; 20 puncte

Pentru detalii suplimentare, verificați lista de Q&A. De asemenea, puteți trimite întrebări la adresa concurs@spatiueuropa.eu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share