Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Consiliul Județean Timiș primește, prin PNRR, 6.4 milioane de lei pentru renovarea energetică a Liceului Gheorghe Atanasiu

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Renovare energetică moderată corpuri clădiri Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu”, depus de Consiliul Județean Timiș. Astfel, intră în etapa de concretizare inițiativa administrației județene de modernizare a unor importante obiective de infrastructură prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

Suma de 6.4 milioane de lei va fi utilizată pentru renovarea energetică a corpurilor C4 și C5. Conform rapoartelor de audit energetic, pachetul de soluții propus cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice, din surse regenerabile. Se va efectua, printre altele, termoizolarea pereților exteriori, a planșeului și a plăcii peste sol, tâmplăria va fi schimbată integral, va fi modernizată instalația de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilație/climatizare și de iluminat artificial. În plus, vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizate pentru iluminat și panouri solare termice pentru producerea apei calde.

Prin aceste investiții, se estimează o scădere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire, de aproximativ 63%, diminuând semnificativ costurile de funcționare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share