16/06/2021

Constantin Ana: „Va exista viață și după această criză!”

Chiar dacă există nenumărate probleme provocate de pandemia de coronavirus, nu trebuie uitat faptul că societatea nu trebuie să stagneze.  Tocmai din acest motiv, Constantin Ana, primarul Pucioasei, aduce în atenția publică câteva proiecte ce urmează a fi derulate.

Mai jos se află textul integral postat pe pagina sa de Facebook:

„Toată lumea este terifiată de acest inamic nevăzut intitulat Covid 19!!!

Toate administrațiile au lăsat totul deoparte și s-au concentrat pe măsurile specifice pentru a combate extinderea epidemiei de Coronavirus!!!

Însă, cu toată panica, trebuie să realizăm că VA EXISTA VIAȚĂ și după această CRIZĂ!

Și mie mi-a fost foarte greu să mă concentrez la viitor, aflându-mă sub presiunea prezentului!!!

Dar este datoria mea, ca din zilele și nopțile petrecute sub grijile generate de această pandemie să smulg câteva ore pentru a le dedica viitorul orașului!!!

Așa cum mi-am asumat cu mult timp în urmă, în prima zi de la deschiderea celui de-al doilea apel în cadrul Axei 3, prioritatea 3.1B, Axa dedicată Creșterii eficienței energetice a Clădirilor publice, urma să depunem proiectul „Eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit „Micul Prinț” Pucioasa” proiect prin care, pe lângă creșterea eficienței energetice a clădirii vom moderniza întreaga instituție de învățământ, printr-o investiție cu o valoare de 5.888.484 lei!

Iar acest lucru s-a întâmplat ieri, când, în prima zi de depunere, orașul Pucioasa a fost singurul UAT din țară ce a depus un astfel de proiect.

O scurtă și relevantă mențiune: ACESTA ESTE AL 17-LEA PROIECT DEPUS PE POR DE CĂTRE ADMINISTRAȚIA ORAȘULUI PUCIOASA DIN 2016 PÂNĂ ÎN PREZENT!!!

Tot ieri, de data aceasta privind atât în prezent cât și la viitor, am mai depus DOUĂ cereri de finanțare prin programul CENTRAL EUROPEAN INIȚIATIVE (CEI) – Apel extraordinar pentru propuneri 2020, având ca obiect:

Proiectul numărul 1: Achiziția de echipamente medicale necesare Spitalului Orășenesc Pucioasa în tratarea pacienților infestați cu Covid 19.

Prin acest proiect cu o valoare de 39.435 euro vom dota departamentul de Terapie Intensivă a orașului cu un ecograf performant, portabil, cu scanare rapidă tip Dopler Color, 6 monitoare de funcții vitale și 9 casete radiologice!

Proiectul numărul 2: Soluții de învățare alternativă prin platforme informatice (e-learning), pentru unitățile de învățământ din Pucioasa!

Prin acest proiect vom implementa un software de învățare electronică, și vom achiziționa o parte din echipamentele hardware necesare, urmând ca apoi să continuăm la nivelul primăriei dotarea școlilor cu echipamentele necesare, pentru că și în acest caz valoarea eligibilă a proiectului are un maxim tot de 40.000 euro, sumă insuficientă pentru acoperirea întregului necesar de dotări!

Ca o concluzie, suntem conectați permanent la realitățile zilei, suntem într-o continuă dinamică, dar nimic nu ne dă voie să uităm ceea ce contează cu adevărat:

VIITORUL!!! VIITORUL NOSTRU, VIITORUL COPIILOR NOȘTRI!!!”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share