Construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște din ultimii 50 de ani

Astăzi, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a susținut o conferință de presă pe șantierul care vizează „construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani”.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2, cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere„.

 ”Suprafața spațiului verde va fi de aproximativ 90% din totalul parcului. Este un proiect de natură să contribuie la creșterea suprafeței spațiului verde în municipiul Târgoviște, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay. ”, a spus edilul.

VEZI ALBUM FOTO INTEGRAL OFICIAL MEDIA

Declarații pe larg:

”Este vorba de un parc pe aproximativ 5 hectare, care este finanțat pe fonduri europene și care va asigura acestei zone un loc de relaxare. Cu privire la stadiul lucrărilor, în acest moment, clădirea administrativă este ridicată, se lucrează la amenajările interioare. Este conturată fântâna arteziană, se lucrează la bazine, la montarea coloanelor principale de apă pentru sistemul de aspersie/irigații, la finisajele interioare, instalațiile electrice și ventilația aferentă clădirii multifuncționale. Cam pe toate fronturile pentru că ne permite și vremea.

În afara acestui proiect care vizează parcul, există un proiect complementar care vizează lacul și acesta va fi amenajat. Acum luam avizele pentru intervențiile de colmatare și taluzare.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.
Legat de spații verzi și de parcuri și toate aceste intervenții, mai menționez și faptul că pe POR-ul următor va fi finanțat un proiect foare important care vizează Parcul Chindia.

Acest parc nu a văzut niciodată lucrări substanțiale de modernizare, reamenajare, un proiect care va schimba într-o măsură importantă Parcul Chindia. La fel și aici, spațiul verde va ocupă 90% din proiect.

Iar legat de alte spații verzi din municipiul Târgoviște, a fost construit pe actualul POR un parc nou, lângă Dâmbovița Mall, parc de 10.000 mp și un Skatepark.

Cu privire la proiectele importante pe care le avem în acest moment, mai precizez că:

  • În aproximativ două săptămâni vom reuși să finalizăm lucrările la Școala ”Matei Basarab” din Microraionul 3, iar copiii se vor întoarce într-o unitate de învățământ care arată foarte bine. Un proiect de 20 de milioane de lei, cu modernizare, reabilitare clădire existentă, cu extindere, cu dotare, cu sală de sport nouă.
  • Se lucrează și la extinderea locurilor de parcare din municipiul Târgoviște, avem lucrări pe strada Radu de la Afumați, strada Păcii și vom merge cam în toate cartierele încercând să mai creăm locuri de parcare fără a afecta spațiul verde.

  • Lucrări importante pe ceea ce înseamnă transportul public, modernizarea lui, tot pe fonduri europene, a fost lansat și noul proiect pe ceea ce însemană sistemul de tiketing.
  • Va începe și construcția unei baze sportive finanțate prin Compania Națională de Investiții, cu un un teren sintetic, cu vestiar, cu terenuri adiacente terenului de fotbal, plus o tribună de aproximativ 500 de locuri, deci întreaga zonă (Complexul Turistic de Natație) va cunoaște o dezvoltare deosebită, cu fonduri atrase. Singurele intervenții care se fac pe bugetul local vizează decolmatarea lacului, restul sunt fonduri atrase,” a explicat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share