Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Contribuie și tu, alături de OSB Timișoara, la organizarea Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”

Organizaţia Studenţilor Basarabeni este o asociaţie neguvernamentală, non-profit şi neafiliată politic. A fost înființată în urma impulsului firesc al studenților basarabeni de a se afirma în mediul studențesc românesc și de a genera o întrepătrundere între specificul cultural basaraben și cel din România.

Anual, timp de 16 ani, Organizația de Studenți Basarabeni din Timișoara, organizează Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”. Eveniment care în anul 2017, va ajunge la cea de a XVII-a ediție, și care are un impact puternic în rândul publicului din România, Republica Moldova și din Diasporă. Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” este înscris și se numără printre marile evenimente culturale ale Timișoarei.

Proiectul a luat naștere ca necesitate obiectivă a studenților basarabeni de a se afirma pe plan cultural, artistic, civic și organizațional în spațiul social românesc, scopul acestui proiect este promovarea identității naționale în rândul românilor de pretutindeni prin valorile culturale. În acest sens, festivalul reunește anual zeci de studenți și personalități notorii din domeniul culturii, din ambele țări deopotrivă.

În ediția din acest an, membrii organizației planifică desfăşurarea festivalului în perioada 25 martie 2017 – 27 martie 2017. În program nu vor lipsi târgul meşterilor populari din R. Moldova şi al studenţilor artizani ce îşi fac studiile în România, proiecțiile de film basarabean, spectacole de teatru, flash-mobul care va implica dansatori populari şi alte activităţi ce vor contribui la afirmarea culturii româneşti din Republica Moldova, la Timișoara.

Însă, din cauza faptului că la moment nu există nici o linie de finanţare deschisă la care să apeleze, şi pentru că sunt o organizaţie non-profit, membrii OSB Timișoara apelează la ajutorul cetățenilor, pentru a colecta suma de bani necesară pentru organizarea acestui eveniment.

Doar prin susţinerea oamenilor, va fi posibilă organizarea festivalului şi afirmarea basarabenilor şi a culturii românești din Republica Moldova, la Timişoara. Tinerii au lansat pe platforma de crowdfunding Guvern24.md proiectul, unde puteți contribui și voi cu o donație.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share