Controale la nivelul județului Hunedoara

Activitățile desfășurate și rezultatele obținute la nivelul județului Hunedoara în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-COV-2 – 7 iulie 2020

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratui Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

În ultimele 24 de ore au avut loc următoarele activități:

Efective angrenate 72 din care poliție 4, jandarmerie 55, pompieri 2, ANSVA 6, Ministerul Sănătății 3 și Ministerul Muncii 2. Nu au fost apeluri Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

I În ziua de 06.07.2020 s-au desfășurat 3 de acțiuni de control punctuale în cooperare cu instituții din afara M.A.I. la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes. În urma verificării a 265 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nu s-au identificat  abateri de la măsurile de protecție individuală.La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 48 locații/obiective ( 44 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 4 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes )  Au fost aplicate în total  4 sancțiuni  din care 2 pentru fapte de natură economică în context COVID -19 și 2 pentru încălcări ale legii 61/1991 în context COVID-19.  Valoare sancțiunilor aplicate s-a ridicat la suma de  13.000 lei.  Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0

La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share