Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

CONVENȚIA NAȚIONALĂ A CLUBURILOR LIONS 124

Cea de a XXX-a Convenṭie Naṭională a Asociaṭiei Cluburilor Lions District 124 Romȃnia va avea loc la Deva ȋn perioada 24-26 mai 2024.

Evenimentul lionistic găzduit de oraşul de la poalele Cetății va oferi celor prezenți prilejul de a face bilanṭul anului lionistic 2023-2024, care se apropie de final, dar ṣi de a trasa proiectele viitoare. Vor participa membri Lions din România, dar și reprezentanții mai  multor Districte din Germania, Marea Britanie, Franța, Ucraina și Republica Moldova.

Directorul Internațional pentru Zona Constituțională 4 Europa, Barbara GREWE va susține un discurs oficial în numele Lions Clubs International.

Împreună, membrii Lions vor găsi soluţii la provocările cu care ne confruntăm şi modalități de a le pune ȋn practică.

Va fi un prilej pentru revedere, socializare și bucurie pentru realizările de până acum şi alegerea conducerii districtului pentru anul lionistic viitor.

Tineri Leo din ȋntreaga țară, vor fi prezenți şi ei, ȋn aceeaşi perioadă la Deva, pentru a participa la Convenția Națională a Districtului Leo 124 România.

Districtul Lions 124 are astăzi 1750 membri ȋn 85 de cluburi. În România, ȋşi desfăşoară activitatea sub coordonarea cluburilor Lions 49 de cluburi Leo ( 35 cluburi alpha şi 14 cluburi omega) ȋn care activează 1018 tineri.

Asociația Lions Clubs International, cea mai mare organizație de voluntari din lume este prezentă în peste 200 de țări, cu peste 49.500 de cluburi și peste 1.350.000 de membri.

În România, Districtul Lions 124 România, înființat în anul 1994, este format din 85 de cluburi în care activează 1.750 de membri.

Denumirea organizației provine de la inițialele cuvintelor „Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iar sigla are ca elemente figurative doi lei, unul ce privește cu mândrie spre trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.

Sloganul organizației „We serve”, adică „Noi servim”, este deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea. Cluburile Lions servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea unui climat de toleranță, înțelegere și promovare a competenței, participând activ la viața socială a urbei, în spiritul dezvoltării civismului și al valorilor morale.

”Misiunea Cluburilor Lions este crearea și menținerea unui spirit de înțelegere între toți oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie.

Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni, prin implicarea în comunitate și prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare. Lions înseamnă a oferi șanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranță celor mai puțin norocoși. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap„ a transmis Marin Florin ILIEŞ,  guvernatorul Districtului Lions 124 România.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share