Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

COOPERARE ROMANO – ARGENTINIANA in judetul Dambovita

interpolDouă persoane, de cetăţenie irlandeză, respectiv britanică, bănuiţi de infracţiuni de înşelăciune, comise pe teritoriul României, au fost reţinuţi în Argentina şi extrădaţi către România.

La data de 16 ianuarie a.c., doi cetățeni, urmăriți internațional, pe numele cărora existu mandate de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă de înşelaciune, au fost extrădați de autoritățile argentiniene şi escortați de ofițeri din cadrul I.G.P.R., în România. Cei doi au fost predaţi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Cei in cauză fac parte dintr -o grupare infracțională, care ar fi indus în eroare mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice, prin negocierea unor lucrări de asfaltare. Astfel, folosindu-se de un fim de prezentare pe un site online și – au atribuit, în mod fraudulos, realizarea unor lucrări de aceeaşi calitate şi au făcut oferte sub nivelul pieţii.

În fapt, ei închiriau utilaje, realizau doar lucrări de suprafaţă, apoi abandonau echipamentele şi după ce primeau sumele de bani, dispăreau.

Cei doi au fost dați în urmărire la nivel internaţional, prin intermediul Organizaţiei Internaţionale de Poliţie Criminală INTERPOL, la data de 8 august 2014, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de către Tribunalul Dâmboviţa.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share