07/05/2021

Copilul tau se viseaza o stea? Iata ce trebuie sa faci pentru a-l ajuta sa isi indeplineasca visul!

Atunci cand sunt mici, copiii se viseaza adesea pe scena, cucerind publicul. Foarte multi dintre ei sunt pasionati de muzica, in special de cea pe care o pot face cu propria voce. Insa, este foarte important ca parintii sa gandeasca obiectiv si sa descopere daca micutii lor sunt sau nu facuti pentru o astfel de cariera. 

 

Muzica este o arta care te poate dezvolta din toate punctele de vedere. Este nevoie de indemanare ca sa stapanesti un instrument si de curaj ca sa canti in fata publicului. Cu toate acestea, daca tu crezi in talentul copilului tau, nu il lasa sa se intimideze. 

Iata cateva sfaturi pentru a-i oferi incredere si sprijin celui mic!

  • Inscrie-l la o scoala de muzica

 

In primul rand, trebuie sa alegi scoala de muzica pe care o va urma cel mic. Aici depinde de cat de serios este copilul tau in legatura cu pasiunea pe care si-a ales-o. In cazul in care este prea micut ca sa ia o decizie, il poti inscrie la institutii private, care ofera lectii de instrumente sau de canto dupa terminarea programului scolar. Insa, daca stii sigur ca muzica este viitorul copilului tau, trebuie sa il inscrii la o scoala de muzica, unde sa isi poata focusa atentia pe invatarea tuturor notiunilor de specialitate. 

 

In principiu, liceele de muzica au locuri disponibile de la clasele 0 pana la a 12-a. Benefic la acest tip de invatamant este faptul ca cel mic va face ore normale de cultura generala la fel de serios ca la orice scoala, iar pe cele de muzica mult mai aprofundat. 

  • Cumpara-i aparatura de care are nevoie

 

Majoritatea scolilor de muzica de stat le ofera copiilor din primii ani de studiu instrumente pe care sa le foloseasca pentru a exersa – chitara, vioara, flaut. Desigur, odata cu inaintarea in varsta si cu dezvoltarea corpului celui mic, acestea vor trebui schimbate. 

 

Atunci trebuie sa intervii tu! Indiferent ca are nevoie de un instrument, de un microfon sau de aparatura de studio, la magazinul Mcmusic.ro vei gasi tot ce ai nevoie. Este important sa ii oferi copilului tau sansa de a avea acasa instrumentul la care trebuie sa repete, pentru ca muzica presupune mult studiu, iar acesta implica minimum 3-4 ore pe zi. 

  • Sustine-l in orice face

 

Sustinerea parinteasca este extrem de importanta pentru copii, indiferent de varsta pe care o au. In primii 10 ani din viata, cei mici capata curaj si incredere datorita adultilor din jur, iar din aceasta cauza este nevoie ca parintii sa fie un exemplu de pozitivitate si de energie. Fii prezent la toate serbarile si spectacolele celui mic, inscrie-l la concursuri si festivaluri de muzica si, foarte important, incurajeaza-l atunci cand nu iese cum ar fi vrut el. 

 

Mai mult, trebuie sa stii ca, daca face multe activitati, cel mic poate obosi si nu va mai reusi sa se concentreze nici macar la scoala. Pentru a-si atinge un scop, este nevoie de 1% talent si restul munca. 

 

Asadar, pentru ca micutul sa poata transforma o pasiune in cariera, este nevoie de foarte multa munca si de implicare din partea familiei Cu toate acestea, efortul va fi rasplatit atunci cand rezultatele vor aparea.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share