Corneliu Ștefan: Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, începe elaborarea studiului de fezabilitate

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a anunțat, pe pagina de social media, faptul că a𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢, 𝐚 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐥 I𝐧𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐 𝐝𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐨𝐯𝐢𝐬̦𝐭𝐞.

”Așa cum spuneam la demararea acestui proiect la care țin foarte mult, impactul economic va fi unul uriaș: optimizăm infrastructura rutieră, creăm toate condițiile pentru atragerea de noi investitori și vom putea vorbi cu adevărat de o zonă metropolitană a municipiului Târgoviște”, a precizat Corneliu Ștefan.
Liderul PSD Dâmbovița a mai oferit și câteva detalii tehnice ale proiectului:
  • Valoarea acestui contract este de aproximativ 3.000.000 de lei, iar prestatorul va avea obligația ca, în 6 luni, să identifice cea mai bună soluție pentru a crea condiții de trafic sigur și rapid pentru municipiul Târgoviște și pentru comunele din jurul acestuia, dar și pentru cei care sunt în tranzit în județul nostru.
  • La momentul finalizării studiului de prefezabilitate, a fost identificată o variantă ocolitoare care va diminua foarte mult traficul prin comunele #Aninoasa, #Șotânga, #Târgoviște, #Dragomirești și #Ulmi, dar va prelua și din transportul greu care tranzitează comuna Doicești.
  • Lungimea totală a traseului este de 15,18 km. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapeți de siguranță.
  • Inelul 2 de Centură va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă aflate pe traseu.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share