Corneliu Ștefan: Sprijin pentru România este un program marca PSD în proporție de 95%

Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre măsurile luate de PSD în această guvernare, mai exact pachetul aprobat de Guvern sub numele ”Sprijin pentru România”.

Liderul social democrat a spus că dezvoltarea acestui program este în proporție de 95% realizată de PSD, iar una dintre măsurile importante pentru administrațiile locale o reprezintă actualizarea prețurilor la materialele de construcții din contractele de investiții din fiecare localitate.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița alături de ministrul Dezvoltării, Czeke Attila la inaugurarea Bazinului de Înot de la Moreni

Astfel că, ”în județul Dâmbovița, există 4 investiții prin PNDL I care au fost salvate cu o sumă de aproximativ 600.000 de lei care a fost suportată de Guvern, iar prin PNDL II, la 54 de contracte au fost ajustate prețurile la valoarea de 237 de milioane de la 260 de milioane. Această diferență nu putea fi suportată de bugetele localităților. În perioada următoare, împreună cu toți primarii vom analiza fiecare contract în parte și vom ajusta contractele de lucrări, pentru a continua investițiile și nu vom sista nicio lucrare din județ”, a menționat Corneliu Ștefan.

Despre programul ”Sprijin pentru România”, președintele PSD a mai declarat:

”Conține măsuri de protecție socială dar și măsuri de stimulare economică și de identificare a investițiilor. Vorbim de 17,3 miliarde de lei alocați acestui program iar din această sumă vom acorda vouchere alimentare pentru persoanele cu venituri mici, vom sprijini IMM-urile ca să poată să-și desfășoare activitatea.
O altă măsură este actualizarea prețurilor la materialele de construcții din contractele investițiilor din fiecare localitate. Chiar ieri a fost emisă OUG, se impunea acest lucru. Prețurile pe piețele de energie electrică și de gaze au crescut, la fel și la combustibili iar transporturile de mărfuri și conflictul militar din Ucraina și blocajul impus Rusiei a destabilizat piețele importante de materiale. Costurile suplimentare ar fi trebuit suportate din bugetele locale ale primăriilor sau consiliilor județene. Acum vor fi suportate de Guvernul României.”

Citește și:

Au început lucrările de extindere, reabilitare și modernizare la Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, vizită în județul Dâmbovița

Instalație de tratare a deșeurilor colectate separat în județul Dâmbovița

Autoritățile județene și locale au marcat astăzi finalizarea a două importante investiții în comuna Corbii Mari

Proiecte finalizate: Grădiniță nouă în comuna Șelaru și drum comunal în Gura Șuții

A început elaborarea studiului de prefezabilitate al Drumului Expres București – Târgoviște

Distribuie acest articol Oficial Media
Share