Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Corpul uman este construit să conțină ADEVĂRUL

Corpul uman este construit să conțină ADEVĂRUL. Orice îl scoate în afara adevărului, îl aduce într-o stare de conflict interior.

Ce scoate corpul în afara adevărului? Ce îl aduce în starea de conflict interior?

Diferența dintre oricare două:

 • ceea ce simți cu adevărat;
 • ceea ce gândești;
 • ceea ce formulezi în cuvinte;
 • ceea ce faci;
 • cum te comporți (atitudine),

cu alte cuvinte, când vrem să părem, să fim altcineva decât suntem cu adevărat. Și lucrurile se rafinează din ce în ce mai mult, până la cele mai simple situații, gesturi, reacții. Vei vedea mai jos exemple concrete de astfel de conflicte interioare și consecințele lor în termeni de suferință.

Emoțiile negative creează toxicitate în corp tocmai pentru că există această deazliniere interioară. Dar ea nu este doar „interioară”. Este un dezacord și fată de planul divin. În schimb, emoțiile pozitive (iertarea, acceptarea, recunoștința, iubirea, compasiunea), ne aduc atât în echilibru interior cât și în acord cu divinitatea.

Conflictul distruge, macină, ridică barieire, omoară (mai lent sau mai rapid). Boala reprezintă de fapt somatizarea din ce în ce mai profundă a unui conflict interior ignorat, nevindecat.

Armonia crează, prosperă, înmulțește, construiește, dă naștere, crează flux. Aduce vindecare, bucurie, fericire.

Exemple concrete de astfel de conflicte interioare și consecințele lor în termeni de suferință

Evenimentele la care asistăm doar se întâmplă. De ele, atașăm „etichete” ca: bine, rău, frumos, urât, dezgustător, plăcut, malefic, înălțător, șamd. Felul în care fiecare dintre noi le interpretează, ceea ce gândim „despre” evenimente, cum alegem să răspundem acelor stimuli exteriori, ne aduce în dizarmonie sau ne restabilește echilibrul interior.

Este important să ne amintim cum am învățat acele „etichete”. Și când spun „etichete”, mă refer inclusiv la ceea ce simțim (emoții, sentimente), la ce „povești” rulăm în capul nostru, judecățile pe care le emitem. „Cineva” ne-a învățat ce este „roșu”, „frumos/urât”, „cald/rece”, „bine/rău”, „fericire/tristețe”, „mașină/trotinetă”, „pisică”, „departe/aproape”, „bunică”, „lumină/întuneric”, șamd. Ne-a arătat în toate modurile posibile. Nu ne-a spus doar o singură dată. A repetat de nenumărate ori. Mai mult decât atât. Ne-a pus pe noi să repetăm de și mai multe ori, până când am învățat “corect”.
.

 • Așadar, unde mai suntem “noi”?!
 • De fapt, prin ochii cui privim viața și tot ce ne înconjoară?
 • Care sunt cu adevărat alegerile “noastre”? Oare nu alegem în așa fel încât să îi placă mamei, tatei, soțului, soției, fratelui mai mare, șefului, etc …?

Am învățat cum să facem față celorlalți, cum să le facem pe plac. Mai mult decât atât. Am încercat să ne comportăm așa cum am crezut noi că și-ar dori ei să fim … Am învățat cum să ne “pliem” pe ceea ce așteaptă ceilalți de la noi. Am învățat să purtăm măști, din dorința de a fi acceptați, iubiți, aperciați, văzuți … Cu alte cuvinte, ne-am adus în mod repetat și în toate modurile posibil în stări de conflict interior …

De experiențele noi, am lipit toate „etichetele” pe care le-am învățat din experiențele anterioare

Ceea ce experimentăm în viață ca blocaje, ca nepotriviri, ca suferință în ultimă instanță, nu este altceva decât proiecția “adevărului” pe care l-am acumulat sub forma experiențelor trecute; inițial ale înaintașilor noștri, apoi ale noastre, dar modelate de ceea ce ne-au transmis ei. De experiențele noi, am lipit toate „etichetele” pe care le-am învățat din experiențele anterioare, cu tot “tacâmul”: senzații, emoții, atitudini, convingeri

Nimic rău în asta!

DAR, „etichetele” au fost „valabile” CÂNDVA, pentru anumite persoane, în anumite circumstanțe, într-un anumit context. ACUM „etichetele” sunt de foarte mult timp „expirate”! ACUM, persoanele sunt complet altele, condițiile sunt complet diferite, dar noi menținem aceleși „etichete”, cu tot „pachetul” de senzații, cuvinte, convingeri, atitudini, emoții …

Cu alte cuvinte, la situații complet noi, răspundem cu „rețete” vechi.

Contribuție reală și valoroasă pentru o lume mai bună și mai curată

Tocmai de aceea, efortul fiecăruia dintre noi, participanții la Șamanic Spiritual SPA, de a-și rezolva conflictele interioare reprezintă o contribuție reală, deosebit de valoroasă și un pas înainte pentru o lume cu adevărat mai bună și mai curată.

Orice focar de conflict stins, oricât de mic, fie și interior, contribuie la restabilirea echilibrului de forțe: mai puține conflicte exterioare, mai multă armonie. Prin starea ta interioară armonioasă, echilibrată, te detașezi de tensiunile externe, încetezi să le mai alimentezi, în schimb, contribui la armonia generală, contribui cu soluții viabile.

Când reușești să depășești un obstacol ce părea de netrecut, te simți un adevărat TITAN

Este ca urcatul pe munte: transpiri (elimini toxine), muncești ca să avansezi (cauți posibilele răspunsuri pentru tine), mai aluneci poate din când în când (te îndoiești), te mai oprești ca să te odihnești (începi să conștientizezi), dar, la final, ai atins vârful, acolo unde toată panorama se deschide în toată splendoarea sa… Simți că tu insuți ai devenit un munte iar toți ceilalți, din jurul tău, te recunosc, te salută și te reconfirmă ca unul dintre ei … Este o senzație sublimă! Amintirea unui urcuș, care poate te-a solicitat mai mult, se șterge și rămâne doar starea pe care ți-o dă IZBÂNDA, VICTORIA!

Când reușești să depășești un obstacol ce părea de netrecut, toată fiziologia corpului se schimbă complet:

 • Pur și simplu întinerești!
 • Toxicitatea suferinței dispare complet pentru că i-ai înțeles rostul. Ți-ai luat din suferință darul, lumina, aurul.
 • Eliberezi, dezlănțui atâta energie care începe să curgă prin tine ca un fluviu: spală toate celulele tale cu chimia fericirii.
 • Încrederea în forțele proprii atinge cote maxime.
 • Toată viața ta se poate rescrie într-o singură clipită.
 • Viitorul îți sună incredibil de bine! Dar, spre deosebire de alte dăți, când doar visai la el ca la ceva extrem de ipotetic, acum este mult mai fezabil!
 • Începi să vezi SOLUȚIILE iar obstacolele din calea ta intră la apă!
 • Te simți un adevărat TITAN.

Anda Ciobanu

Citește mai multe pe http://andaciobanu.ro/corpul-uman-este-construit-sa-contina-adevarul/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share