Cosmin Bozieru: ”Trebuie să ne concentrăm pe Zona Metropolitană a Târgoviștei”

În cadrul unei conferințe de presă, Cosmin Bozieru, membru Pro România Dâmbovița și fost viceprimar al municipiului Târgoviște, a făcut referire la câteva proiecte importante pentru oraș și pentru județul Dâmbovița. Cosmin Bozieru

”Incepând de astăzi, eu și colegii mei de la Pro România Târgoviște o să vă prezentăm dumneavoastră și prin intermediul dumneavoastră târgoviștenilor, propuneri de proiecte ambițioase pentru dezvoltarea Târgoviștei pe termen scurt, mediu și lung, declară Bozieru, luni 8 iunie 2020, la sediul partidului.

Cosmin Bozieru – Dezvoltarea Zonei Metropolitane

Inelul II de centură și dezvoltarea ZONEI METROPOLITANE a Târgoviștei în jurul și în interiorul său. Știu că există un proiect mai vechi cu privire la Inelul II de centură și noi vrem să-l readucem în agenda publică pentru că noi considerăm că este primul pas pentru dezvoltarea zonei metropolitane. Sigur că acest proiect va fi gândit împreună cu reprezentanții UAT-urilor din jurul municipiului, cu primăriile comunelor care vor fi și ele parte ale acestui proiect amplu.

Nu putem să scriem proiecte numai în interiorul Târgoviștei, trebuie să le gândim și să acționăm unitar. Un singur exemplu vă dau: transportul public a fost gândit numai pentru municipiu și vor fi afectate persoanele care călătoresc cu autobuzele de la Aninoasa, Sotanga, Razvad, Văcărești sau Ulmi, persoane care vor trebui să coboare la marginea orașului. Dacă vor să ajungă în oraș trebuie să ia alt autobuz. O abordare complet greșită în opinia noastră.

Zonele Metropolitane reprezintă motoarele economice ale unei regiuni

De asemenea avem date care ne arată că viitorul dezvoltării economice sunt zonele metropolitane. Un raport întocmit de EuroStat evidențiază faptul că zonele metropolitane generează aproximativ 70% din PIB, înregistrează cele mai rapide rate de creștere a populației, generează o cotă semnificativă din numărul noilor locuri de muncă create și concentrează o cotă semnificativă de absolvenți de învățământ terțiar.

Zonele metropolitane reprezintă motoarele economice ale unei regiuni, iar dacă aceste motoare nu funcționează bine, atunci nu funcționează nici economia. Din păcate în Târgoviște, aceste motoare nu funcționează în mod adecvat, se subliniază într-o altă analiză a Băncii Mondiale realizată pentru MDRAP.

Proiectele pe termen lung pentru Târgoviște sunt ca un proiect de țară

Și acum o să vă prezint o hartă cu zonele metropolitane funcționale din România și o să observați că multe administrații municipale cu viziune au dezvoltat astfel de zone care concentrează 75% din veniturile fixe ale țării. Astfel de proiecte trebuie promovate cu celeritate dacă avem o viziune despre cum va arăta Târgoviștea în următorii 10 ani.

Sigur sunt importante și panseluțele din giratorii și locurile de joacă , dar așa cum ar trebui să avem la nivel național un proiect de țară, noi considerăm că acest proiect regional să constituie prioritate pentru administrația municipală indiferent de culoarea politică pe care o are”, e declarat Cosmin Bozieru în cobnferința de presă.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share