Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Covoraș ortopedic pentru copii: cum să-l alegi pe cel potrivit?

Sănătatea unei persoane depinde în mare măsură de starea tălpilor sale. În această zonă se află multe terminații nervoase și orice deformare poate cauza probleme grave de sănătate, în special la copii. Știind cum să alegeți un covor ortopedic pentru copii puteți elimina primele simptome ale piciorului plat sau ale altor afecțiuni. Datorită impactului asupra punctelor active, mersul pe suprafața de masaj va ajuta, de asemenea, la prevenirea formării incorecte a tălpii. Covor ortopedic nu dăunează sănătății și este recunoscut ca o metodă eficientă de îmbunătățire a stării sănătății și de profilaxie a maladiilor.

Ce este un covor senzorial ortopedic

Este mai ușor să previi o boală decât să o tratezi mai târziu. Mersul cu picioarele goale pe iarbă și pe poteci denivelate cu pietricele este foarte util. Din păcate, copiii din orașele mari nu au această oportunitate. Acesta este motivul pentru care specialiștii recomandă cu insistență părinților să cumpere un covor ortopedic pentru copiii lor ca să asigure o dezvoltare corectă a piciorului. Micuțul va învăța să meargă pe o suprafață cu denivelări și își va dezvolta aparatul vestibular. Exercițiile sunt utile și pentru copiii mai mari, au un efect pozitiv asupra formării posturii, îmbunătățesc mersul, influențează dezvoltarea sistemului musculo-scheletic, întăresc organismul. Sunt multe seturi de exerciții care, dacă sunt efectuate în mod regulat, dau rezultate bune.

Covorașul de masaj pentru copii este realizat pe bază de cauciuc sau de țesătură, pe suprafață sunt denivelări, proeminențe sau pietricele. Produsul nu trebuie să aibă neapărat forma obișnuită dreptunghiulară sau pătrată. Pentru ca micuțului să-i fie interesant să exerseze, producătorii oferă suprafețe viu colorate sub formă de personaje de basm, care vă vor permite să desfășurați antrenamente în formă de joacă.

Cum să alegi un covoraș ortopedic

Destinația principală a covorașului este masajul picioarelor. Acoperirea trebuie aleasă în dependență de vârsta copilului. Pentru un covor senzorial pentru bebeluși, sunt potrivite dimensiunile mai mici, iar copiii mai mari vor avea nevoie de o suprafață mai mare. În același timp, nu trebuie să uităm că acesta este un produs universal și poate fi folosit de întreaga familie.

Materialul și forma denivelărilor sunt foarte importante în tratament, astfel încât la alegere trebuie să se țină cont de scopul utilizării. Cele mai răspândite modele sunt cele cu proeminențe tari și moi. Eficacitatea stimulării picioarelor depinde de duritatea proeminențelor. Dacă nu sunteți sigur ce nivel de stimulare este necesar, atrageți atenția la covorașele de masaj combinate.

Optim este să alegeți un material natural, cel mai sigur și mai eficient strat de acoperire este considerat cel din cauciuc. Produsul este ușor de întreținut, după exersare, trebuie doar clătit cu apă caldă și uscat în formă desfășurată.

Magazinul online Ortek vă oferă o gamă largă de covorașe ortopedice. Puteți alege din marea varietate de suprafețe (piramide, iarbă, pietricele, ghinde ș.a.) și dimensiuni: seturi din 6, 8, 9, 14, 16 elemente, precum și elemente separate din care vă formați covorașul dorit. Accesați link-ul https://ortek.ro/ și faceți alegerea potrivită.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share