Crăciun la Turn – Turnul Chindiei este gazda sărbătorilor de iarnă

Crăciun la Turn – Turnul Chindiei este pentru prima dată gazda sărbătorilor de iarnă. De Ziua Națională s-a dat startul la joacă și bucurie în incinta Curții Domnești. 

A fost o seară magică în care vizitatorii s-au perindat pe la căsuțele cu bunătăți, au admirat semețul Turn al Chindiei, au ascultat trupele invitate în concert și s-au bucurat de atmosfera cu mii de luminițe, cum numai de sărbătorile iernii o poți simți.

Crăciun la Turn - Turnul Chindiei
Crăciun la Turn – Turnul Chindiei străjuiește pentru prima dată sărbătorile de iarnă. Târgoviște, 1 decembrie 2022

Crăciun la Turn – Turnul Chindiei prinde viață

Trebuie menționat că la deschiderea oficială a fost prezent președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, inițiatorul acestui proiect aflat la debutul său. O manifestare care așteaptă oaspeții din zonă, din întreaga țară -și de ce nu- și de peste granițele ei.

A fost pentru prima dată când Turnul Chindiei a prins viață, a fost însuflețit de sute și sute de vizitatori. Bucuria și strălucirea din ochii copiilor s-a transmis zidurilor cetății, ruinelor Palatului Domnesc. Toată luna decembrie mini-orășelul așteaptă oaspeți mici și mari, copii și bunici, atât la patinoar cât și la căsuțele cu bunătăți.

”Crăciun la Turn” – Turnul Chindiei a debutat cu intonarea Imnului de Stat, cu aprinderea luminilor de sărbători după care au concertat trupele Distinto, Zavera Band și Diana Matei & Taraful Cleante. La eveniment au fot prezenți alături de Corneliu Ștefan și de primarul Daniel Cristian Stan, vicepreședinții Consiliului Județean, Antonel Jîjîie și Luciana Cristea, Prefectul de Dâmbovița, Claudia Gilia, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu.

Crăciun la Turn - Turnul Chindiei

Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu. Afost publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Citește și: Ziua națională a României, 1 decembrie- Semnificații istorice

Crăciun la Turn - Turnul Chindiei

Crăciun la Turn – Turnul Chindiei și 1 Decembrie sărbătorit românește

Corneliu Ștefan: 𝟭 𝗗𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝘀𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗲!
În prima seară a „Crăciunului la Turn”, Curtea Domnească a fost plină de cei care au celebrat Ziua Națională la evenimentul organizat de Consiliul Județean Dâmbovița. Au fost aprinse luminițele de sărbători, s-a cântat și s-a dansat, așa cum doar dâmbovițenii știu să o facă. Mulțumim artiștilor care au urcat pe scenă: 𝐓𝐫𝐮𝐩𝐚 𝐃𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐭𝐨, 𝐙𝐀𝐕𝐄𝐑𝐀 𝐁𝐚𝐧𝐝 𝐬̦𝐢 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢&𝐓𝐚𝐫𝐚𝐟𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐞𝐚𝐧𝐭𝐞.
De altfel, pe parcusul întregii luni, la 𝑪𝒖𝒓𝒕𝒆𝒂 𝑫𝒐𝒎𝒏𝒆𝒂𝒔𝒄𝒂̆ se vor afla un patinoar, căsuțe cu cele mai bune dulciuri și cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde, iar pe scenă vor urca grupuri de colindători din tot județul.”

Album foto aici: Crăciun la Turn 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share