01/08/2021

Cristian Stan: ”Și în acest an vom avea 5 zboruri în cadrul unei acțiuni de dezinsecție”

În această dimineață, primarul municipiului Târgoviște, a susținut o conferință de presă la Aerodromul Ilfoveni, de unde a plecat primul zbor pentru realizarea tratamentelor aviochimice pentru combaterea insectelor de disconfort.

”Și în acest an vom avea 5 zboruri în cadrul unei acțiuni de dezinsecție care s-a dovedit de-a lungul timpului a fi eficientă asupra insectelor care ne provoacă neplăceri. În afara acestor tratamente, se va realiza și dezinsecția la sol în fiecare cartier, pentru a reuși să facem față insectelor din această perioadă caniculară și după foarte multe ploi”, a precizat Daniel Cristian Stan.

Astfel, în intervalul orar 05.30 – 09.30, va avea loc acțiunea de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

Se vor folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii Publice – Comisia Naţională pentru Produse Biocide.
Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este Aqua K-Othrine EW20, insecticid formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Menționăm că primul anunț cu privire la acțiunea de dezinsecție de mâine dimineață, a fost dat în data de 29 iunie 2021.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share