14/05/2021

Cronica jocului antrenorilor Politehnica – Dunărea 2-1 şi declaraţiile

Tehnicianul a explicat şi minutele mai puţin reuşite din repriza secundă ale alb-violeţilor, deşi aceştia se aflau în superioritate numerică. “Aşa se întâmplă când nu câştigi de foarte mult timp. Odată cu scurgerea minutelor jucătorilor le e frică să-şi asume ceva. Înfrângerile repetate pot duce la evoluţii proaste spre foarte proaste. Astăzi nu am avut o evoluţie reuşită, dar am câştigat şi golul acesta al lui Casado e mai important pentru următorul meci, cu Craiova… Ne dă speranţe pentru că un egal ne-ar fi scos din cursa pentru baraj. Cred că meritam o victorie, pentru că am avut meciuri bune, atât la Călăraşi, cât şi cu Rapid şi cu Ciucul, în multe momente. E o victorie şi încercăm să ne bucurăm de ea”, a concluzionat Dan Alexa.
Despre momentele din startul partidei, când alb-violeţii şi-au arătat solidaritatea cu situaţia oaspeţilor, antrenorul a precizat: „Eu cunosc foarte bine, ştiu că se fac eforturi să se achite salariile acolo, e vorba de buget. În momentul în care depinzi de bani publici şi cineva contestă bugetul, se prelungeşte şi iar se prelungeşte. Ce e cert e că cei care conduc clubul Dunărea, fac eforturi mari să deblocheze salariile”

CRISTIAN PUSTAI:
„Într-adevăr poate egalul era echitabil, pentru că aşa au dominat mai mult, au jucat cu un om în plus, dar pe final am avut şi noi două-trei situaţii mai bune şi cred că un rezultate de egalitate era… dar, asta e, când pierzi la ultima fază, e şi neatenţie şi ghinion… Putea să fie altceva în 11, nu am de unde să ştiu”

Dacă îi reproşează ceva lui Acolatse, jucătorul eliminat: „Normal că am ceva de reproşat, pentru că nu era o fază decisivă, era în ultimul minut din prima repriză, acum nu ştiu dacă era chiar de roşu. Dar ce mai contează? Aşa s-a scris istoria acestui meci. Din păcate am pierdut o oportunitate să ne consolidăm poziţia a patra, dar mergem mai departe”

Despre restanţele către jucători:
„Dumneavoastră v-aţi luat banii pe ultimele patru luni? Ei nu, noi! Cum putem (îi motivăm), uneori mai bine, alteori mai puţin bine. Pentru că e foarte greu şi mai ales în momentele în care eşti condus. Uite că am fost conduşi şi am reuşit să revenim, dar acolo se simte că e foarte greu să revii mental. Există deocamdată acel miraj al barajului, dar astăzi am pierdut o oportunitate… mai sunt patru jocuri şi vedem ce o fi. Să nu te prezinţi la un meci e echivalent cu excluderea din campionat, ar fi o decizie foarte abruptă. Oricum eu nu sunt adeptul în general al fapului că nu te antrenezi, nicidecum să nu te prezinţi la joc, dar sunt solidar cu ei, pentru că e într-adevăr o perioadă foarte lungă şi să sperăm că se vor rezolva cumva lucrurile”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share