30/07/2021

Cronica jocului cu Pobeda, declaraţii şi primul transfer

Politehnica Timişoara a realizat primul transfer al verii. Suntem încântaţi să anunţăm că mijlocaşul Cosmin Bîrnoi a semnat un contract valabil până în 30 iunie 2023 cu clubul nostru.

Cosmin Marian Bîrnoi s-a născut pe 17 august 1997, la Hunedoara. A fost junior la ACS Poli, grupare la care a şi debutat în Liga I şi alături de care a disputat o finală a Cupei Ligii. A mai evoluat pe prima scenă pentru Politehnica Iaşi şi Viitorul Constanţa, având în total două goluri marcate în 42 de apariţii în elită. A mai jucat în Liga 2 pentru ACS Poli şi Farul Constanţa. Pentru cea din urmă a înscris trei goluri în 25 de meciuri în sezonul 2020-21 (dintre care 23 de partide şi două goluri au fost contabilizate în campionat, respectiv două selecţii şi o reuşită în Cupa României). Cosmin este un mijlocaş ofensiv care poate evolua atât în banda stângă, cât şi în spatele atacantului.

„Mă bucur mult că am revenit în Timişoara, aici am jucat foarte mult timp fotbal. Am mulţi colegi pe care-i cunoşteam de la ACS Poli, asta mă ajută să mă acomodez mult mai repede în echipă şi sper ca anul acesta să facem o treabă cât mai bună şi să intrăm în play-off… Chiar sunt foarte bucuros că am ajuns la o echipă cu o asemenea galerie, toată Timişoara e aproape de Politehnica şi sper ca suporterii să vină într-un număr cât mai mare la meciuri, să ne susţină şi împreună să ne atingem obiectivele”, Cosmin Bîrnoi

Bine ai venit şi cât mai multe realizări în tricoul Politehnicii, Cosmine!

4-1 cu Pobeda în primul amical

În altă ordine de idei, alb-violeţii s-au impus astăzi în primul joc de pregătire. A fost Politehnica Timişoara – Pobeda Star Bîşnov, scor 4-1, pe arena “Auto” din cartierul timişorean Freidorf.

Antrenorul Dorin Toma a mizat în prima repriză pe o garnitură formată în mare parte din jucători care au evoluat şi în sezonul trecut la echipa noastră. Scorul a fost deschis în minutul 25 de Denis Radu, în urma unei centrări din banda stângă, de la Pamfile. La împlinirea unei jumătăţi de oră din meci, Mircea Axente a majorat diferenţa cu un şut din careu în urma unei pase pe culoar de la Zaluschi. Tot Axente a făcut 3-0, cu un şut pe jos la şase minute distanţă, după o acţiune similară.

La reluare, Politehnica a mizat pe mai mulţi jucători sosiţi în pregătiri. Echipa de provenienţă a celor noi faţă de jocul-şcoală de săptămâna trecută este trecută în paranteză. În minutul 60 scorul a devenit 4-0 după un gol marcat din lovitură liberă de Roberto Haţegan, unul dintre mijlocaşii aflaţi în probe la echipa noastră. Proaspăta divizionară “C” a înscris golul de onoare cu un sfert de oră înainte de final prin antrenorul-jucător Daniel Vasilcin, cu o execuţie din afara careului, mingea lovind şi bara înainte de a intra în poartă. Alin Manea (examene) a lipsit fiind învoit.

Următorul joc amical al Politehnicii va fi sâmbăta viitoare, pe terenul celor de la CSM Reşiţa. De luni, lotul alb-violet va intra într-un stagiu centralizat pe plan local (5-14 iulie).

Politehnica: Păduraru (28, Harrison Devenish-Meares, Rapid) – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, R. Rus, D. Radu, Zaluschi, D. Andrei, Axente (prima repriză); Devenish-Meares (60, Popeţ) – Jurj, Pedro Paul (Pevidem, L3 Portugalia), Bocșan, Năstase (Dun. Galați), Budin, Românu, S. Costea, Roberto Hațegan (ex-Nurnberg U19), Darius Vultur (Foresta Suceava), A. Dobre. Au mai intrat: Moțiu, Gașpar, R. Popa, Gologan, Ehling, Bîrlovean (repriza secundă). Antrenor: Dorin Toma.

Pobeda: Bercea – Lungu, T. Budur, Bilia, Miron – D. Vasilcin, Mitre – R. Boboiciov, Vincu, S. Budur – Radovan. Au mai intrat: Paraliov, Turdean, I. Boboiciov, Kalapiş şi Eperieş. Antrenor: Daniel Vasilcin.

“A fost primul joc amical pentru jucătorii pe care i-am avut de la începutul pregătirii, jucători care au evoluat şi în campionatul trecut. Am mai avut un joc-şcoală, în care, la fel, am văzut copiii. Dar de această dată prima repriză a fost dedicată jucătorilor noştri, care s-au pregătit foarte bine, iar în repriza a doua am încercat jucătorii pe care doream să-i mai vedem. Din păcate mulţi jucători vin în probe şi se prezintă foarte slab din punct de vedere fizic, tactic. Asta e problema lor. Noi am încercat să tragem linie şi să luăm cele mai bune decizii. Din păcate nu au rămas decât doi jucători pe care dorim să-i mai vedem, cu acceptul lor. Dacă nu, rămân în mare parte jucătorii noştri şi va trebui să completăm lotul cu jucători care au evoluat cel puţin la nivelul Ligii 2 (…) Săptămâna aceasta am încheiat trialurile. Nu mai avem timp de încercări, avem nevoie de jucători consacraţi, care să umple găurile celor care au plecat după finalul campionatului”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

“Vrem să-l mai vedem pe Costea, vrem să-l mai vedem pe Roberto (Haţegan), cel din urmă a venit doar de două zile. Costea e de la început cu noi şi încercăm să-l mai vedem, pentru că are calitate, dar încă din punct de vedere tactic nu corespunde. Dar mai avem rădbdare cu el şi sperăm să ne impresioneze în perioada următoare. La fel, la Roberto, azi a avut o execuţie destul de bună, are calitate, dar vrem să-l vedem şi-n alte ipostaze…”, a adăugat Toma despre jucătorii rămaşi în continuare să se pregătească cu echipa noastră.

„Azi am întărit puţin echipa, i-am chemat din vacanţă, ştiam că venim la Timişoara şi va fi multă lume. Poli este echipa oraşului şi nu puteam să venim să ne facem de râs… Suntem încă în vacanţă. Caius Lungu este noul jucător al nostru, majoritatea sunt în concediu, doi au plecat cu Glissando la teren mic (campionat minifotbal), încă nu s-au semnat contractele, ne-am înţeles verbal cu ei. A fost un meci frumos, chiar le mulţumesc domnilor de la Politehnica, este o onoare pentru noi şi oricând apelează la noi răspundem cu mare drag. Săptămâna viitoare în 15 ne reunim, în 28 mergem într-un cantonament, vrem să revenim cu forţe proaspete şi să facem o figură frumoasă în Liga 3”, a spus Daniel Vasilcin, antrenor-jucător Pobeda.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share