25/11/2020

Cronica jocului de la Recea și declarația lui Tavi Benga

Alb-violeţii au luptat pe un teren aproape impracticabil pentru a obţine măcar un punct în Maramureş. Jocul din runda a 10-a dintre ACSF Comuna Recea şi Politehnica Timişoara s-a încheiat cu scorul de 3-3 (3-2), după ce gazdele au condus cu 3-1. Pentru formaţia noastră au punctat: Oiţă (autogol), Plazonja şi Ignea.

Precipitaţiile au făcut ca meciul de la Recea să se desfăşoare în condiţii foarte grele, pe un teren nămolos, în care calităţile tehnice au trecut în plan secund. La acest ingredient s-au adăugat şi absenţele numeroase din echipa noastră, precum şi oboseala acumulată prin disputarea a cinci jocuri în 14 zile.

Gazdele au profitat după nici cinci minute de o eroare defensivă iar Văsălie l-a învins pe Hindrich cu un şut din unghi. Egalarea a venit rapid, la doar trei minute distanţă, când fundaşul Oiţă a trimis în proprie poartă în urma unei centrări.

Echipa din Maramureş s-a adaptat mai rapid la condiţiile de azi şi a mai punctat de două ori în prima repriză. Mai întâi, în minutul 26 Bakmaz a punctat cu capul de la colţul lung după o lovitură de colţ. Apoi, 12 minute mai târziu, Romario Rus a reluat cu piciorul din centrul careului la o centrare pe jos. Cu un minut înainte de intrarea la cabine, Politehnica a revenit în joc graţie lui Plazonja, care a speculat mingea scăpată de Bota şi a înscris simplu din apropiere.

Repriza secundă a fost aproape în totalitate a alb-violeţilor, în ciuda suprafeţei de joc tot mai deficitare. Politehnica a izbutit egalarea în minutul 59, când Ignea a fost găsit liber la colţul lung, şi a marcat cu capul la centrarea lui Pamfile. Jucătorii pregătiţi de Octavian Benga au forţat succesul, dar pe o contră gazdele ar fi putut la rândul lor să mai marcheze o dată.

Alb-violeţii revin cu un punct din Maramureş, prin care totalizează 19 obţinute în zece partide. În continuare Politehnica se clasează pe poziţia a treia în ierarhia Ligii 2.

ACSF Recea: Bota (cpt.) – Potcoavă *, Oiţă, Bakmaz, Ispas * – Micaş, Akhmatov – Luboya, R. Rus, Văsălie ** (80, Jucan **) – M. Coman. Pe bancă: Răileanu – Urs, Cordoş, Balha *, A. Lung **, Liheţ, Szecui *, D. Simion. Antrenor: Nicolae Constantin

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Casado, Coadă – Munteanu, Ignea, Ivanovici – Plazonja (78, Axente). Pe bancă: Deronja – D. Radu **, D. Andrei **, R. Toader **, S. Iosif *, Jurj. Antrenor: Octavian Benga

*junior U20 / **junior U18

Declaraţie Tavi Benga:

„Vreau să-mi felicit jucătorii în primul rând. Pentru că am avut două săptămâni extrem de grele, poate cele mai grele din viaţa jucătorilor şi a mea. Pentru că am avut cinci meciuri în două săptămâni. Patru în campionat şi unul în Cupa României. Una peste alta, trecând peste acest ciclu de cinci jocuri, să fac o analiză a acestor două săptămâni, cu tot cu problemele pe care le-am avut cu Covid-ul şi neavând aşa un lot numeros pe care să ne bazăm, cred că este un parcurs bun. Am obţinut trei victorii şi două egaluri. Desigur ne-am fi dorit să câştigăm azi la Recea, treceam pe primul loc, la egalitate de puncte cu Craiova. Dar terenul de joc a fost unul dezastruos, nici nu se poate numi teren de joc, a fost o luptă în nămol. Fotbal nu a fost deloc, doar luptă! Gazdele, normal, s-au adaptat, cunoşteau foarte bine şi le convenea acest stil de joc. De aceea am suferit în prima repriză, dar pe parcurs, jucătorii noştri nu au cedat şi cred că repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, chiar puteam să câştigăm. Până la urmă e bun şi acest egal. E o deplasare grea şi per total, suma punctelor adunate în ultima perioadă, cred că e bună, suntem pe plus, avem o săptămână întreagă să ne recuperăm şi să mai recuperăm din jucătorii lipsă. Astăzi pe banca de rezerve nu am avut multe soluţii. Dar vreau să-i felicit pe jucători pentru că în acest joc au revenit de la 1-3 şi pentru tot parcursul din ultimele două săptămâni. Nu au cedat, au luptat până la capăt şi merită felicitaţi!”

– E posibil să mai fie o schimbare ratată la gazde
– Au lipsit din motive medicale: S. Popovici, B. Vasile, Manea, Vidrăsan, Al. Popescu. Suspendat: D. Codrea

Distribuie acest articol Oficial Media
Share