08/03/2021

Cronica meciului Politehnica – Astra (1-2), și declaratii după meci

Alb-violeţii au părăsit competiţia K.O. în faza optimilor de finală după eşecul înregistrat în această seară pe stadionul „Dan Păltinişanu” cu o formaţie din Liga I. A fost Politehnica – AFC Astra 1-2, după ce echipa noastră a condus la pauză, a controlat prima parte a jocului şi şi-a creat mai multe ocazii de gol.

Începută pe o temperatură de îngheţ, prima partidă oficială din 2021 a adus destule momente de fotbal bun prestat de alb-violeţi. Oaspeţii au trimis primul şut mai periculos, prin V. Gheorghe în minutul 16, dar Politehnica a avut mai mult balonul în primele 45 de minute. Ocazia lui Munteanu, care a reluat, din voleu, dar peste poartă din centrarea excelentă trimisă de Plazonja în minutul 25, a anunţat ceea ce avea să se întâmple două minute mai târziu. Ionuţ Coadă (min. 27) a profitat de respingerea greşită a portarului la lovitura liberă de la distanţă executată de acelaşi Munteanu şi a trimis pe jos în poartă cu un şut din interiorul careului. Putea fi 2-0 în minutul 30, dar de această dată Lazar s-a revanşat, reuşind să respingă şutul lui Axente.

Repriza secundă a fost de asemenea începută cu ocazii mari în contul echipei pregătite de Dan Alexa. Ivanovici a profitat de o ezitare în apărarea adversă şi a interceptat balonul în careu, dar Lazar s-a replicat şi a reţinut încercarea de lob a mijlocaşului polist. Ocaziile s-au răzbunat apoi. În minutul 59, nou intrat la oaspeţi, Silviu Balaure a egalat cu o lovitură de cap. Apoi, în minutul 81 a urmat un carambol în careul mic al alb-violeţilor, mingea sărind din bara din dreapta lui Hindrich, înapoi în faţa porţii după o lovitură liberă iar Montini a finalizat pentru 1-2. La acest scor alb-violeţii au mai avut o ocazie foarte mare, cu patru minute înainte de final, când Coadă a reluat din prima, dar pe lângă ţintă la centrarea lui Munteanu.

Astfel s-a încheiat cel mai bun parcurs în Cupă din 2012 încoace al alb-violeţilor, cărora le rămâne acum să se concentreze pe obiectivul din campionat. Politehnica are primul meci în Liga 2 din anul 2021 chiar peste o săptămână, joi, 18 februarie, de la ora 15.00, pe teren propriu cu Gloria Buzău.

Politehnica Timişoara: Hindrich * – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, S. Popovici – Munteanu (88, D. Radu *), Coadă (88, R. Rus), Casado (70, D. Codrea), Ivanovici – Axente (70, Cioinac), Plazonja. Pe bancă: Păduraru – Jurj *, Pamfile, Ignea, Manea. Antrenor: Dan Alexa.

AFC Astra: D. Lazar * (cpt.) – Bruno *, Jovanovic, C. Ion *, Riza * (46, Lamanje) – Crepulja (81, Canadija), Boe Kane, V. Gheorghe (46, Balaure 46′) – Stahl *, (70, Merloi *), Krpic (58, Wuthrich), Montini. Pe bancă: M. Popa * – Graovac, D. Gheorghe *. Antrenor: Eugen Neagoe

 

Declaraţii:

 

Dan Alexa: „A fost şi un început foarte bun de repriză a doua, practic nimic nu anunţa egalarea. A ratat Ivanovici singur cu portarul, a ratat Coadă singur din şase metri, apoi o ocazie Plazonja şi din contraatac am luat golul de 1-1. A fost un joc pe care l-am controlat, am avut multe situaţii, asta mă bucură, că am reuşit să ajungem în careul advers, apoi, două nesincronizări şi cam asta e istoria meciului de azi.

N-a înfluenţat vremea rezultatul, pentru că şi noi şi Astra am jucat în aceleaşi condiţii, rezultatul a fost înfluenţat de situaţiile noastre pe care nu am reuşit să le fructificăm. Astra a avut două situaţii, de fapt trei, şi un şut al lui Vali Gheorghe în prima repriză, dar a fost de la 18 metri, noi am avut unu la unu cu portarul advers, nu am reuşit să înscriem iar asta ne-a costat”

„Mă bucur că am reuşit să-l băgăm şi pe Cioinac, care a venit în urmă cu pregătirea, şi pe Rus, sunt jucători care ne vor ajuta, au intrat bine, au intrat în ritmul jocului. Sunt supărat că nu ne-am calificat, puteam să ne calificăm după ce s-a întâmplat astăzi, dar nu tot timpul cea mai bună echipă câştigă”

Eugen Neagoe: „A fost un joc foarte greu, mă şi aşteptam, Politehnica Timişoara are o echipă valoroasă, cu foarte mulţi jucători de calitate. Jucători care au mulţi ani şi multe meciuri în prima ligă. Un antrenor, la fel, cu experienţă, cu foarte multe jocuri la nivel de Liga I. Din punctul meu de vedere va fi o candidată serioasă la promovare. Referitor la joc, am câştigat, dar cum spuneam, a fost foarte foarte dificil. Mă aşteptam la acest lucru, le-am spus jucătorilor înainte de joc, nu am intrat aşa cum trebuia, nu am avut atitudinea pe care mi-am dorit-o în prima repriză. Dar după pauză lucrurile au stat total altfel. Cred că am dominat total partea a doua şi am meritat victoria. Am făcut şi cele cinci schimbări pe care trebuia să le facem. Jucătorii de pe bancă au adus un plus”

„Balaure e un jucător valoros. Revine după o perioadă grea, felicitări, bravo lui, l-am felicitat împreună cu toţi ceilalţi jucători. Noi venim după al optulea joc, e un ritm infernal, de aceea avem şi probleme de lot, dar asta este dacă trebuie să jucăm în ianuarie şi februarie din trei în trei zile…”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share