Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cronica Politehnica – Metaloglobus 1-0. Declaraţii Dan Alexa şi Gabriel Manu

Alb-violeţii şi-au păstrat recordul perfect de pe arena „Dan Păltinişanu” în meciurile oficiale din campionat. Politehnica a învins astăzi formaţia Metaloglobus Bucureşti cu 1-0 (1-0), în duelul care a contat pentru runda 18 a Ligii 2, şi rămâne pe poziţia secundă a clasamentului. Singurul gol al partidei a fost reuşit de Stjepan Plazonja în minutul 18.

După 2-1 cu Farul, 1-0 cu Petrolul şi 2-0 cu Buzăul, a venit rândul formaţiei din Pantelimon să plece fără puncte de pe „Marele Oval” în ediţia 2020-21. Motivaţi poate şi de mesajul bannerului de la tribuna I, montat de fanii noştri: „Poli se iubește, nu se discută! Hai Timișoara, e anul 100!”, jucătorii pregătiţi de Dan Alexa au început foarte bine jocul şi au deschis rapid scorul. Mera a trimis o minge în adâncime, Plazonja a preluat în lateral, trecând de goalkeeperul Gavrilaş, şi a înscris cu un şut precis din unghi. După acest moment, treptat, jocul a fost unul disputat la mijlocul terenului, cu mai multă posesie pentru oaspeţi, dar fără niciun pericol notabil la poarta lui Hindrich.

Începutul părţii secunde nu a adus foarte multe ocazii. Dar oportunităţile vizibile au apărut tot în contul alb-violeţilor. După un şut mai puţin reuşit al lui Coadă (min. 61) din marginea careului, a urmat patru minute mai târziu, din aproximativ aceeaşi poziţie, încercarea similară a lui Ivanovici, care a găsit colţul lung, Nedelcovici reţinând cu emoţii în doi timpi. Tot „Pedro” Ivanovici a semănat panică în tabăra adversă la acţiunea din minutul 89, când a finalizat cu stângul, dar şi pe lângă poartă. Pe final Cristi Scutaru nu a putut continua partida, ocazie cu care am consemnat şi debutul lui Cristi Bocşan la echipa noastră în partidele oficiale.

În urma acestei victorii foarte importante în economia finalului de sezon regular, Politehnica a egalat liderul FC „U” Craiova 1948 (31 de puncte ambele), care are însă două meciuri în minus şi un golaveraj superior. Următorul joc al alb-violeţilor va fi pe terenul ultimei clasate Pandurii Tg. Jiu, joc programat sâmbătă, 13 martie, de la ora 11.00, în etapa a XIX-a a Ligii 2.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru (86, Bocşan), Pamfile – Munteanu (79, D. Radu **), Cioinac, Casado (72, Ignea), S. Popovici (46, Coadă) – Ivanovici, Plazonja (86, Axente). Pe bancă: Păduraru – R. Rus, D. Andrei, Manea. Antrenor: Dan Alexa.

Metaloglobus Bucureşti: Gavrilaş (57, Nedelcovici) – Ciubotaru * (77, Chiriac *), Caramalău, D. Lung, An. Sava – Covalciuc ** (77, An. Florescu **), Sota, Al. Coman, Botic (77, Gavirliţă) – Cl. Herea (44, Aguinaldo), Ov. Herea (cpt.). Pe bancă: Cazan, Puţaru *, Vraciu *, Gafaru. Antrenor: Gabriel Manu.

 

*-jucător U20; **-jucător U18

DAN ALEXA:

„Trei puncte foarte, foarte importante. Am întâlnit un adversar bun, foarte bun, cu fotbalişti care ştiu să ţină de minge, care ştiu să-ţi pună probleme, care ies din situaţii aglomerate. Dar am făcut un joc consistent, în special din punct de vedere defensiv, şi am mai avut două situaţii. E o victorie foarte importantă pentru că aşa vor fi toate meciurile cu contracandidatele noastre. Meciuri urâte, unde fiecare greşeală poate conta”

-Eşti mai liniştit după această victoria în perspectiva calificării în play-off.

„Nu, pentru că încă nu avem puncte suficiente, gândiţi-vă că peste două etape noi stăm. Ne mai trebuie minimum trei puncte. Mergem la Pandurii şi cu siguranţă nu e un meci uşor, nu cum o arată hârtia. Trebuie să câştigăm şi cred că cu 34 de puncte vom fi 99% în play-off”

-Care e starea lui Scutaru (accidentat, schimbat cu Bocşan în min. 86)?

„Nu ştiu, o să vedem mâine, ar fi o pierdere mare pentru noi, dar sper să-l avem la Târgu Jiu”

-După gol echipa s-a apărat mai mult, a fost indicaţia ta?

„Nu, Metaloglobus a găsit breşe, în special pe zonele laterale foarte uşor, au ajuns uşor în preajma careului. Am preferat să întărim mijlocul, am avut şi atunci probleme 10-15 minute, apoi am făcut o schimbare, a intrat Ignea foarte bine şi am echilibrat jocul. Mai mult, am avut şi o ocazie foarte mare prin Ivanovici”.

GABRIEL MANU:

„Din păcate a trebuit să ne recunoaştem învinşi. Am avut o primă repriză foarte bună, în care am dominat. Din păcate am luat gol, din nou pe o greşeală personală, aşa cum am făcut la Petrolul. Nu reuşim, dacă în turul campionatului câştigam în deplasare şi aveam un joc mult mai bun, cel puţin eram mult mai concentraţi la finalizare. Acum se pare că reuşim acasă să luăm punctele şi nu reuşim în deplasare să ne adunăm. Au fost mai buni ca noi în a doua repriză, Poli şi-a dorit mai mult victoria probabil şi, din păcate pentru noi, nu am reuşit să ne luăm cele trei puncte pe care ni le doream, ca să ne apropiem de zona de play-off. Însă cred că nu este totul terminat. Mai avem de jucat trei meciuri până la final, din care sunt convins că putem să scoatem maximum”

-Primele schimbări au fost din motive medicale?

„Da, primul accidentat, după două faulturi în care nu s-a dat niciun cartonaş galben, şi Claudiu Herea nu a mai putut, i-a pus talpa pe gleznă. Iar Gavrilaş, la pauza meciului, i s-a făcut rău, a avut stări de rău, stări de ameţeli, nu a mai putut să cotninue. Şi a trebuit să fac două schimbări, le-am pierdut, nu am avut alte variante. Am făcut cele trei schimbări ofensive, am şi schimbat sistemul de joc, am rămas cu trei fundasi centrali, însă din păcate nu am reuşit să dăm gol”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share