Crucea Roșie Dâmbovița organizează un nou curs gratuit de instruire

În perioada 27.03-11.04.2017 s-au desfășurat în județul Dâmbovița fazele zonale și județene ale a concursului „Sanitarii Pricepuți” – singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază ce se desfăşoară în școlile din România de 55 de ani fără întrerupere, potrivit unui comunicat din partea Crucea Roșie Dâmbovița

Reprezentantul județului Dâmbovița la faza națională a concursului va fi echipajul Școlii Gimnaziale “Coresi” Târgoviște care o ocupat locul I la faza județeană.

Clasament Gimnaziu:
Locul I- Școala Coresi Tgv
Locul II- Școala Comisani Lazuri
Locul III – Școala Dârza Crevedia.

Se va furniza asistenţă de prim ajutor premedical pentru manifestări cultural sportive în perioada de week-end.

Program dezastre și acordare a primului ajutor
Crucea Roșie Română – Filiala Dâmbovița organizează cursuri de prim ajutor în baza Legii 139/1995 cu completările 524/2004 și 36/2007.
Cursurile sunt obligatorii pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare și se desfașoară conform Legii nr. 319 din 14 iulie 2006 a securității și sănătății în muncă, articolele 10 și 11. Începand cu luna septembrie 2012, cursurile de prim ajutor ale Crucii Roșii Române sunt recunoscute la nivel european conform Centrului European de Referință pentru Prim Ajutor (EFAC). Cursurile sunt sustinute de formatori autorizați.

Începand cu data de 11.04.2017, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița organizează un nou curs gratuit de instruire a voluntarilor ce doresc sa fie membri ai detașamentelor de intervenție în caz de dezastre ale Crucii Roșii Române.
Din detașament NU pot face parte persoanele cu vârsta sub 18 ani sau care care prin atribuţii de serviciu (angajare, contract de colaborare, etc) lucrează în structuri guvernamentale sau neguvernamentale de intervenție în situații de urgență.
Persoanele interesate pot obține mai multe informații la sediul Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița din str. A. I. Cuza, nr. 1, Târgoviște, sau la tel. 0245 211 294. Pâna acum s-au înscris 17 persoane.

Program educație pentru sănătate
Cu susținerea Firmei Colgate, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița continuă implementarea proiectului de educație în domeniul igienei dentare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Programul se derulează în unități de învațământ din mediul rural și urban din județul Dâmbovița. Vor fi distribuite un număr de 3.000 pachete igienice în 38 unități de învațământ din județ.

Social
Cu ocazia sărbătorilor Pascale au fost distribuite pachete (dulciuri) pentru persoanele defavorizate din centrele sociale – circa 500 de beneficiari, cu sprijinul Sediului Central al CRR.

În luna aprilie Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița, în baza acordurilor de colaborare cu Consiliul Județean Dambovita, va constitui un număr de 550 pachete cu alimente de bază, pentru sprijinirea persoanelor defavorizate din raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni, Republica Moldova.

Tot în această perioadă au fost sprijinite 5 familii din comunele Vișina, Pietrari, Răzvad, Aninoasa și Tătărani, cu materiale de construcție, pentru repararea gospodăriilor afectate de incedii, respectiv accidente rutiere.
Desemenea in cadrul Programului social vor fi distribuite ajutoare pentru cca 20 persoane.

 

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share