Crucea Roșie Dâmbovița participă la “Programul Școlar Colgate“- educație pentru sănătate oro-dentară

Societațea Natională de Cruce Roșie din România cu sprijinul societății comerciale Colgate-Palmolive România, derulează la nivel național Proiectul de educație pentru sănătate oro-dentară “Program Școlar Colgate“.

În cadrul acestui program național, vom desfășura proiectul care își propune controlul preventiv și educarea în domeniul sănătații oro-dentare a unui lot de copii din ciclul primar, clasele 0-IV, în perioada aprilie – iunie 2018.

Activitatea va consta în examinarea/evaluarea clinică și evaluarea statusului igienei orale a copiilor de la următoarele unități de învățământ: : Școla gimnazială “Șerban Cioculescu” Găești și Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu de către un medic stomatolog, utilizând truse de unică utilizare (1 oglinda cu maner, 1 sonda dentara, 1 pensa).

Fiecare copil va beneficia de pahar de unică utilizare și șervețele de hârtie, și va primi la sfârșitul activității un pachet școlar de igienă orală (pastă de dinti, periuță, materiale educative). Totodată, în scop profilactic, fiecare copil consultat va primi în scris recomandări terapeutice personalizate, în funcție de rezultatul examinării. Menționăm faptul că, în afara evaluării clinice, nu se vor realiza alte manopere sau manevre terapeutice.

Participanții la program vor beneficia de o lecție de educație pentru sănătate oro-dentară realizată de medici dentiști și de studenți la Facultăți de Medicină Dentară din România.

DIRECTOR Responsabil proiect,
Jr. Pavelescu Raul

Psih. Florea Eugen

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share