Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cu un picior amputat, Simona Enciu are nevoie de o proteză pentru a duce o viață normală

Simona, tânăra care luptă de 24 de ani pentru o viață normală!

Simona Enciu are 42 de ani, locuiește în București și lucrează ca biochimist. Din păcate, viața nu a fost deloc blândă cu ea pentru că, la vârsta de 18 ani, a primit un diagnostic dur, cancer osos, cu șanse minime de supraviețuire. După o lungă perioadă de tratamente dure și o luptă contracronometru, a ieșit învingătoare: medicii au reușit să îi salveze viața, însă nu și piciorul stâng pe care au fost nevoiți să i-l amputeze, de deasupra genunchiului, respectiv o treime din femur.

Pentru a putea merge și a duce o viață cât mai aproape de normal, Simona folosește, de 24 de ani, proteză pentru piciorul stâng. La început, a folosit una fabricată în România, însă, pentru că nu îi oferea stabilitatea și independența de care avea nevoie, a început să caute soluții în afara țării și le-a găsit: o proteză bionică, de ultimă generație, fabricată în Germania, care o va ajuta să meargă normal, fără să șchiopăteze și fără baston. Este o proteză la care visează din anul 2015 și pe care speră să o poată achiziționa cât mai repede posibil deoarece cea pe care o are în prezent este uzată, prezintă câteva defecțiuni ce îi produc un disconfort major când merge, punând presiune pe piciorul sănătos și pe coloană.

Oficial Media - Cu un picior amputat, Simona Enciu are nevoie de o proteză pentru a duce o viață normală
Oficial Media – Cu un picior amputat, Simona Enciu are nevoie de o proteză pentru a duce o viață normală

“Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că sunt încă în viață, chiar dacă depind, la fiecare 3-4 ani, de o proteză nouă. Viața mea a atârnat de un fir de ață și, faptul că am reușit să înving cancerul, m-a făcut puternică. Toate persoanele care au avut același diagnostic cu mine la momentul respectiv nu mai sunt astăzi în viață. Nici mie nu mi s-au dat prea multe șanse și, cu toate acestea, am împlinit de curând 42 de ani. E un miracol! Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că a fost un drum lung, cu multe obstacole, și cumva am obosit. Am obosit să mă lupt să duc o viață normală, însă nu am altă variantă…. Această proteză de ultimă generație mă ajută să mă pot deplasa normal pentru că are aceleași funcții ca și piciorul meu natural. Sper să reușesc, cu ajutorul celor din jur, să strâng fondurile necesare pentru a o putea comanda cât mai repede. Mai am nevoie de 28.000 euro, o sumă ce depășește cu mult posibilitățile mele financiare.”

Toți cei care doresc să se alăture eforturilor Simonei de a-și împlini acest vis au la dispoziție următoarele modalități:

– Să doneze 2 EURO prin SMS la numărul 8824 până pe 31 august 2022;

– Să doneze prin Revolut în conturile al căror titular de cont este Simona Enciu:

Cont RON: RO07BREL0005505705340100

Cont EURO: LT2032500047140142245

Orice donație este importantă și o ajută pe Simona să fie cu un pas mai aproape de o viață normală!

Cu multumiri,
Andreea Constantin
Director Proiecte, Asociatia M.A.M.E.
andreea.constantin@asociatiamame.com
www.facebook.com/AsocMAME

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">