Cum alegi culoarea potrivită pentru canapea

Alegerea culorii potrivite pentru canapea poate fi dificilă atunci când amenajezi o cameră. Întrucât va fi piesa de mobilier predominantă în spațiul respectiv, culoarea canapelei este foarte importantă deoarece va dicta modul în care o vei încadra în schema cromatică a celorlalte elemente de decor.

canapea

Alegerea culorii potrivite pentru canapea poate fi dificilă atunci când amenajezi o cameră. Întrucât va fi piesa de mobilier predominantă în spațiul respectiv, culoarea canapelei este foarte importantă deoarece va dicta modul în care o vei încadra în schema cromatică a celorlalte elemente de decor.

Dacă ești în căutarea unei canapele fixe, simpla sau a unei canapele extensibile de calitate, dar încă nu ai hotărât pentru ce culoare să optezi, în acest articol îți vom prezenta câteva criterii care să te ghideze în a face alegerea potrivită.

Alege o culoare care se potrivește cu restul decorului

Unul dintre cele mai importante lucruri pe să le faci înainte de a alege o culoare pentru noua ta canapea este să te gândești cum dorești să fie întregul decor sau cum arată și cum se vor potrivi culorile pe care combini. Astfel, culoarea pereților, a podelei sau a măsuței de cafea sunt foarte importante și, în funcție de nuanțele mai deschise sau închise, vei decide și culoarea canapelei.

 

Ce paletă de culori preferi? Schemă monocromatică vs. contraste vii

Poate nu ai în minte o culoare anume pentru canapeaua pe care vrei să o cumperi, iar alegerea unei palete de culori monocromatică este una cu care nu vei da greș. Utilizarea  unei singure culori, dar în diferite nuanțe și tonuri este o modalitate excelentă de a face o încăpere să pară primitoare și stilată. Acest lucru face și ca un spațiu mic să pară vizual mai mare decât este în realitate.

Dar dacă o schemă monocromatică ți se pare cam plictisitoare, poți opta pentru contraste vii într-o paletă de culori îndrăzneață. Astfel, poți alege o culoare vie pe care să o asortezi cu culori neutre pentru a obține o ambianță cât mai plăcută. Poți opta pentru o canapea galbenă, canapea roșie, canapea verde sau o canapea albastră.

Materialul canapelei

Este esențial să ții cont de tapițeria din care este confecționată canapeaua, pentru că materialul textil sau din piele va juca un rol esențial în modul în care vei alege să mergi cu paleta de culori. De exemplu, o canapea din piele este probabil să vină doar în culori neutre, în timp ce o canapea din catifea sau din fibre textile poate avea diverse culori.

Cele mai populare culori de canapele

Culorile pot avea un impact asupra emoțiilor și a stărilor de spirit. Așadar, culoarea canapelei nu va avea un impact doar asupra designului, ci și asupra psihicului tău. În funcție de culorile care te fac să te simți bine, vei alege și culoarea canapelei.

 

Care sunt cele mai populare culori de canapele?

O canapea verde va face spațiul să arate mai primitor, relaxant și o culoare relaxantă și odihnitoare. Poți alege o canapea verde închis, pentru mai multă îndrăzneală și eleganță sau o canapea verde deschis dacă preferi tonuri mai neutre.

O canapea galben muștar va da un ton vibrant și vesel încăperii. Este o culoare de accent și se poate asorta foarte ușor cu alte culori care nu încarcă vizual.

O canapea mov va da un ton sobru camerei, dar opulent și elegant. Fiind o culoare de accent, va capta întreaga atenție. O canapea din catifea mov este o opțiune foarte bună deoarece va avea și un luciu deosebit.

O canapea neagră este practică, se asortează ușor și va da un aer elegant spațiului. Negrul este o culoare care absoarbe lumina, dar poți alege o canapea din piele sau catifea neagră.

O canapea gri dacă preferi o culoare care se asortează perfect cu alte culori și. Griul este o culoare neutră, deci va scoate foarte bine în evidență culorile de accent.

O canapea turcoaz sau albastră va crea un cadru liniștit, calm. Se asortează foarte bine cu cu alb, culori neutre, dar și cu culori mai închise precum maro închis. Poți alege o canapea albastru deschis sau canapea albastru închis în funcție de preferințe.

O canapea roșie cu care vei face camera plină de viață. Roșul este o culoare de accent care va da personalitate încăperii.

Mobila Sigma este un magazin de mobilă care pune la dispoziție o selecție de canapele de diferite culori de unde cu siguranță o vei găsi pe cea care ți se potrivește.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share