21/10/2021

Cum arata calatoriile perfecte cu masina? Sfaturi si recomandari despre cum sa-ti pregatesti masina

  Primavara tarzie reprezinta momentul perfect in care sa ne gandim la concedii si la relaxare, pentru ca cei mai multi dintre noi alegem sa calatorim vara din motive deja mult prea bine stiute.

Chiar daca in prezent avem la dispozitie cateva modalitati eficiente prin care putem calatori, nu de putine ori alegem propriul autovehicul, pentru ca ne dorim sa avem un control absolut asupra modului in care decurg lucrurile. Indiferent de destinatia aleasa, pregatirea corespunzatoare a masinii pentru drum lung, reprezinta o etapa absolut necesara pentru a evita orice fel de neplaceri si situatii neprevazute ulterioare.

Fara a parcurge aceasta etapa, ne putem alege cu un concediu compromis dar si cu diferite costuri insemnate, venite in mod neasteptat.

Pregatirea corespunzatoare a masinii pentru drumurile lungi nu este nici pe departe un proces complicat, insa exista cativa pasi importanti peste care nu este recomandat sa treci, in special atunci cand iei decizia de a te deplasa la o distanta considerabila de casa. Iata asadar cateva recomandari de care poti tine cont atunci cand iti doresti calatorii perfecte cu masina!

Verificarea anvelopelor si a presiunii

            Chiar daca pentru sezonul cald nu exista niciun fel de reglementare in ceea ce priveste anvelopele, este totusi recomandat sa te asiguri ca iti echipezi masina cu un set potrivit de anvelope de vara. De ce? Pentru ca acesta iti asigura cele mai bune performante de condus, dar contribuie simultan si la siguranta. Mai mult decat atat, anvelopele de vara te pot ajuta sa preintampini si fenomenul de acvaplanare (derapaj din pricina apei pe carosabil), fenomen destul de comun in timpul verii. Evita cu orice pret sa utilizezi anvelope de iarna in timpul verii, pentru ca dincolo de uzura prematura, acestea iti pot pune viata intr-un real pericol din pricina performantelor scazute pe care acestea le au in sezonul cald.

Verificarea componentelor supuse in mod constant uzurii

            Nu mai reprezinta niciun fel de noutate faptul ca masinile sunt compuse din piese si accesorii cu o durata de viata limitata, astfel ca periodic este recomandat ca anumite componente sa fie verificate. Printre acestea se numara placutele si discurile de frana, bateria auto, lichidele si uneori chiar si cureaua de distributie. Daca la o simpla inspectie constati faptul ca o piesa prezinta urma de uzura, este recomdandat sa o inlocuiesti inainte de a pleca la drum lung. In momentul actual, indiferent daca ai nevoie de piese auto pentru Renault, Dacia, Hyunday sau orice alt model de masina, atat magazinele fizice, cat si cele online de intampina cu un portofoliu foarte vast de produse.

Verificarea sistemului de aer conditionat

Un lucru care iti poate transforma calatoria intr-un real calvar este defectarea sistemului de aer conditionat. Daca acesta se defecteaza si nu il verifici inainte de a pleca vara la drum lung, temperaturile din interiorul masinii vor deveni de-a dreptul insuportabile. Din acest motiv, iti recomandam sa verifici cu mare atentie toate aspectele ce tin de buna functionare a sistemului de aer conditionat, indiferent de destinatia inspre care ai ales sa calatoresti. Confortul termic nu trebuie neglijat absolut deloc atunci cand iti doresti calatorii relaxante, de care sa iti aduci aminte cu drag.

           

Distribuie acest articol Oficial Media
Share