Banii sunt o formă de energie, şi nicidecum hârtii tipărite! Ca să atragi banii, ai de oferit ceva în schimb, energia ta, ajutorul tău, serviciile tale profesionale sau produsele muncii tale. Poţi obţine bani prin procesul de a cere aceşti bani de la alte persoane, dar în schimbul a ceva anume. Este singura modalitate optimă, legală, morală şi eficientă de a obţine bani. Iar banii aceştia, dacă îţi sunt oferiţi cu plăcere de alte persoane, te vor face fericit.
Am fost dresaţi social, în perioada egalitaristă, că banii sunt ceva rău, dar am continuat să muncim pentru salarii! Banii îşi au importanţa lor, şi sunt o unitate de măsură a valorii noastre sociale şi profesionale.
Dacă unele persoane obţin banii prin furt, mită sau fraudă, nu e vina banilor, şi nicidecum nu banii trebuie desconsideraţi. După cum spunea Mihail Kalashnikov, inventatorul pistolului mitralieră cu acelaşi nume, decedat recent la vârsta de 86 de ani: „Nu armele ucid oameni, ci oamenii ucid alţi oameni!”. El se simţea cu conştiinţa împăcată.
Dorinţa unor oameni de a câştiga bani nu are nimic rău în ea, şi nicidecum nu e ceva egoist sau materialist. E doar o formă de a-ţi demonstra valoarea, de a te autoaprecia, de a-ţi ridica standardele de viaţă şi confort. E o formă de autoapreciere.
Frica de a face bani, jena de a cere bani în schimbul serviciilor sau produselor tale este tiparul limitativ şi dezadaptativ moştenit din trecutul pretins a fi egalitarist. Odată eliminate blocajele pe această temă, începi să fii conştient de propria ta valoare, şi să redobândeşti curajul de a dori să câştigi mai mulţi bani decât primeşti la salariu. Prin redobândirea a cea ce se cheamă stimă de sine, începi să conştientizezi că eşti valoros.
În trecut, la ţară, nu prea erau bani, însă se practica frecvent un sistem de ajutor reciproc numit CLACĂ. Dacă îţi construiai o casă, veneau mai multe familii la ajutor, şi tu rămâneai oarecum îndatorat, astfel că ajutai la rândul tău la construcţia casei celor care te-au ajutat şi ei. Azi e la fel, doar că banii sunt moneda de schimb. Circulaţia lor ca valoare este ceva normal şi natural.
Dacă vrei să faci bani, secretul e să nu te gândeşti la hârtia tipărită sub formă de bancnotă, ci la ENERGIA pe care tu, ca persoană, o poţi oferi altora, ajutându-i. Ne câştigăm banii nu muncind, ci oferindu-ne AJUTORUL nostru altor persoane. Cu cât acest ajutor este mai important, mai competent, mai profesional, cu atât cantitatea de bani pe care o vom primi în schimbul lui este mai mare.
După cum spune un cunoscut trainer, tu câştigi acum exact atât cât meriţi! Dacă vrei să faci mai mulţi bani, tot ce ai de făcut este să îţi ridici nivelul de competenţă, şi să oferi celor din jurul tău mai multă valoare. Ei te vor plăti pentru asta, şi o vor face cu mare plăcere.
Tot ce ai de făcut este să observi cu atenţie necesităţile altor persoane, să fii ATENT la ele, şi să găseşti o metodă legală de a le satisface. Cu alte cuvinte, să găseşti modul cel mai important prin care TU ca persoană, poţi fi realmente UTIL altora. Să poţi oferi un real ajutor celor care au mare NEVOIE de el.
Odată ce descoperi acea competenţă, începi să ţi-o dezvolţi, să o perfecţionezi, şi să o OFERI pur şi simplu celor care o caută. Va dura probabil o vreme până când vei fi cunoascut, dar odată pornit pe acest drum, banii tăi vor veni, tot mai mulţi, şi tot mai rapid. Ca trainer, ca antrenor de dezvoltare personală, pot doar să ghidez discret, de la distanţă, persoanele interesate să urmeze acest drum, lăsându-i totodată liberi să îşi exprime creativitatea, să-şi descopere talentele ascunse, aflate în stare latentă, şi să-şi dezvolte abilităţile abia redescoperite.
Daniel Moiş – trainer dezvoltare personală & life coach.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
A încetat din viață medicul săracilor, Ioan Boilă, nepotul lui Iuliu Maniu
Află cum să transformi pasiunea pentru muzică într-o activitate de familie
Leon Dănăilă operează și la 91 de ani. Care sunt secretele longevității creierului