05/12/2020

FERICIREA si GENEALOGIA

400_F_51323286_a6JBn3VOUTLXC1RCKH3Xt9ihb0pCPTjq

Viata noastra opereaza intr-o constiinta sistemica in care toate evenimentele sunt interconectate, iar catalogarea lor ca „bune” sau „rele” nu are nici o relevanta. Totul ESTE!

Totul, dar absolut totul, petrecut in trecut sau in prezent la nivel de arbore genealogic, are o influenta asupra vietii fiecarui individ din liniaj. Generatiile prezente culeg ceea ce stramosii lor au semanat, de la cei mai indepartati, chiar nestiuti, pana la cei contemporani.

Facem parte dintr-o retea complexa si toti cei care apartin familiei au acest drept egal de a apartine ei, indiferent de ceeea ce poate au facut…

Din punctul de vedere al ”Constelatiilor familiale” – metoda terapeutica de vindecare genealogica, conceputa de Bart Hellinger, familiei apartin atat membrii ei obisnuiti cat si fratii si surorile vitregi, partenerii din relatiile anterioare sau aventuri extraconjugale, cei adoptati si parintii naturali ai adoptatului dar si toti cei care au suferit de pe urma vreunui membru al familiei, victimele de razboi sau victimele crimelor, impreuna cu criminalul, copiii nascuti morti, cei avortati, sarcinile pierdute, persoanele alungate sau renegate de familie, cei disparuti, sinucigasii, copiii dati spre adoptie sau cei rezultati din legaturi extraconjugale. Realizam astfel incarcatura energetica uriasa care se manifesta vectorial printr-un individ.

Suntem o suma de existente, iar gradul de energie armonica rezultata din acestea, da fericirea noastra!

Se pare ca acest sistem complex are propriile mecanisme de autoreglare, iar atunci cand nu este respectata legea egalitatii de apartenenta  sau cea a precedentei aparitiei in sistem, in familie apar indivizi care au dificultati de a face fata vietii, indivizi cu tendinte de suicid, dizabilitati, dependente sau care sufera de infertilitate.

Se pare ca o sinucidere sau un copil nascut mort se decodifica drept o dorinta subconstienta de a urma unei persoana care a iesit din sistemul familial. Este si cazul familiilor in care au fost avorturi, copilul mai in varsta avand adesea dificultati in a imbratisa deplin viata dintr-o vinovatie, neconstientizata bineinteles, ca el traieste si ceilalti nu. Deci, la nivel subconstient, intr-un individ se manifesta sistemul in intregime, timpul liniar fiind cumva susupendat si toata lumea fiind prezenta!

Raporturile cu parintii poarta insa cea mai puternica amprenta, astfel ca, atunci cand unul dintre genitori lipseste sau are o implicare superficiala sau pur si simplu nu se poate conecta cu propriul copil, acesta este lipsit de experienta oglindirii, de invatarea atributelor rolului respectiv si ajunge sa resimta dificila dezvoltrea sentimentului propriei fiinte, a increderii si stimei de sine. Dependentele, bulimia, anorexia, obezitatea, schizofrenia, bolile cronice sunt tot atatea somatizari ale unor raporturi emotionale deficitare sau a incalcarii unei ordini firesti in sistem.

O intreaga istorie te leaga de intregul tau neam pe linie materna si paterna, iar pentru dezvoltarea armonioasa si usurarea situatiior pe care poate, le traiesti este indispensabil sa-ti indrepti gandurile de iubire si rugaciunile de iertare catre stramosi.

Roaga-te pentru iertarea dezechilibrelor produse in Creatie de tine si neamul tau, in toate liniile timpului, si cere-ti iertare de la persoanle implicate ce au avut de suferit. Iarta-ti parintii si fa pace cu toate aspectele tale mai putin luminoase si evolutia ta va fi sustinuta si usurata! Si Asa Este!

Maria-Cristina Antonescu – terapeut

Distribuie acest articol Oficial Media
Share