Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Zodia SCORPION – Marele zodiac al iubirii

 

Zodia SCORPION

– SCORPIUS –

23 octombrie – 22 noiembrie

Caseta cu bijuterii a SCORPIONULUI

 • Caracterul zodiei. Scorpionul, zodie aflată sub semnele toamnei depline, desfăşurată sub un cer înalt, clar şi calm, are caracterele apei, fiind ceea ce în mod obişnuit se numeşte o zodie de apă. Această zodie va purta cu ea ceva specific şi pregnant derivând din misterul şi bogăţia apei, element considerat de filosofi, cândva, ca fiind principiul univer-sal, temeiul a tot ce există pe pământ. Scorpionul va reprezenta apa în repaus, în linişte, sub forma ei de moment, de-o clipă, ce sugerează, fără îndoială, o posibilă eternitate. Această apă în repaus se va dovedi, în mod surprinzător, nu o dată, fierbinte, şi chiar foarte fierbinte. Dintre cele trei zodii ce poartă semnul apei – Rac, Scorpion şi Peşti – Scorpionul este semn fix, fiind unul dintre cele mai puternice semne din tot zodiacul. Nativul în această zodie este cu totul deosebit, remarcându-se printr-o tenacitate inimaginabilă, deoarece dispune de resurse fizice şi psihice imense. În dragostea sa, de exemplu, el va fi un perseverent şi va face, la modul cel mai natural cu putinţă, cu aerul cel mai firesc din lume, presi-uni incredibile, neoprindu-se decât atunci când cetatea va capitula.
 • Ziua norocoasă – marţi. E o zi când săptămâna se află în urcare, Scorpionul fiind o zodie mobilizatoare. Marţea este ziua luptătorilor, dar şi a oamenilor capabili de mari surprize.
 • Cifra norocoasă – 9. Potrivit numerologilor, această cifră a misterului va avea, deopotrivă, conotaţii pozitive şi negative, într-un amestec ingenios, fiind, de bună seamă, semnul unor iniţiative definitorii pentru întreaga existenţă, din fragedă pruncie şi până la adânci bătrâneţi. Putere asemănătoare vor avea, de asemenea, toate celelalte numere formate din cifra 9 sau divizibile cu 9. Iată, de pildă, o relatare din folclorul romanesc: “Nouă meşteri mari..”. Oamenii cifrei 9 vor lupta cu toată convingerea, cu toată determinarea, pentru onoruri şi prestigiu. Sunt inşi foarte rezistenţi, fiind luptători ce dovedesc, nu o dată, un curaj nebun, instabili şi agitaţi, cinstiţi şi cu un neadormit spirit competitiv, dotaţi, totodată, şi cu o mare putere sexuală.
 • Piatra norocoasă. Două pietre vor aduce noroc nativului în Scorpion – topazul şi malachitul. Incolor, sau galben în mod obişnuit, topazul poate fi şi albastru, violet sau roşu, fiind cristalizat în sistem rombic. Când cristalele sunt mari şi limpezi, topazul este considerat piatră preţioasă. Folosit ca piatră de ornament, malachitul sau malahitul are o culoare verde sticloasă. În ceea ce priveşte metalul aflat în stăpânirea acestei zo-dii, este vorba despre fier, un simbol străvechi al forţei şi al tăriei, fizice şi sufleteşti. Fierul simbolizează lupta, nu neapărat cu alţi oameni, ci mai ales cu natura, cu timpul, cu mersul implacabil al universului. Este o luptă inegală, aparent fără sorţi de izbândă, dar sunt, iată, şi oameni care-şi iau drept aliat cutezanţa…
 • Culoarea norocoasă. Roşul este, fără doar şi poate, o culoare apropiată zodiei Scorpionului, mai ales dacă este vorba despre un roşu consistent, fie el aprins, puternic, sau întunecos, deci un colorit foarte-foarte dens, foarte persistent. De asemenea, toate celelalte culori în varianta lor strălucitoare, aprinsă, incendiară se vor dovedi favorabile norocului Scor-pionului.
 • Floarea norocoasă. Dintre flori, garoafa roşie va sluji cel mai bine norocul nativului în Scorpion. Este o floare fragilă, dar care impresionează prin aspectul ei, precum şi prin mirosul suav şi consistent. În general, flo-rile viu colorate vor contribui, ori de câte ori se va ivi ocazia, la înmulţirea norocului Scorpionului.
 • Parfumul norocos. Scorpionul va fi ajutat la viaţa sa de parfumurile grele, cu un miros aproape palpabil, cum ar fi cel de mosc, dar va fi susţinut în a-şi juca şansa şi de alte arome, cum ar fi cea de magnolie.
 • Muzica norocoasă. Nativul în Scorpion va fi inspirat în demersurile sale, în gândire şi în acţiune, de muzicile viguroase, cum sunt, de exem-plu, muzicile pe ritmuri de marş, muzica de fanfară, muzica de alămuri, muzica pe ritmuri cadenţate, muzica pe ritmuri robuste şi optimiste.
 • Calitatea umană admirată – fermitatea. Nativul în Scorpion are nostalgia mâinii de fier, a vieţii în regim forte, şi va dori ca el însuşi să fie convingător şi eficient în acţiunile sale, fără însă a fi nevoit să dea prea multe explicaţii.
 • Calitatea umană detestată – milogeala. Nativului în Scorpion nu-i plac oamenii slabi de fire sau care se manifestă ca nişte oameni slabi, vulnerabili, neajutoraţi, văicărindu-se, plângându-se mai mereu, milogindu-se, dându-se loviţi în aripă.
 • Ideal de viaţă – să ajungă bogat, adică să scape de obsesia zilei de mâine în ceea ce priveşte existenţa materială.
 • Dorinţa secretă – să aibă o viaţă socială armonioasă, bazată pe încredere şi colaborare. Nativul în Scorpion va aprecia, în mod deosebit, oamenii de cuvânt.
 • Verbul specific – a dori. S-ar zice că nativul în Scorpion este un per-sonaj care pofteşte mult. Din acest motiv, este bine să i se reamintească, adesea, următoarea aserţiune: Să nu pofteşti la femeia şi bunurile aproape-lui! Fiind un expansiv, un extravertit prin excelenţă, Scorpionul nu va ţine prea mult seama de această normă morală.
 • Zodii care se armonizează cu Scorpionul – Racul, Peştii şi, într-o măsură mai mică, Berbecul. Uneori, Scorpionul poate intra în rezonanţă afectivă şi cu Taurul, Fecioara sau Capricornul.
 • Zodii conflictuale cu Scorpionul. Această zodie, cu nativi foarte pternici din toate punctele de vedere, poate intra în conflict cu oricare din-tre nativii celorlalte zodii. De notat faptul că nativul în Scorpion se poate confrunta cu oricine şi oriunde, având un mare potenţial de conflict, de agresivitate, dar şi de apărare.
 • Zodiile concubinajului şi ale căsătoriei Scorpionului. Racii şi Peştii par a fi cei mai potriviţi nativi pentru a convieţui cu Scorpionii. Şi celelalte zodii pot face casă bună cu Scorpionul, dar numai în cazuri anume, deci nu se poate generaliza. Astrologii afirmă despre Scorpion că, în privinţa mariajului, aceasta este cea mai liberă dintre zodii. Puternicul Scorpion poate lua în robia dragostei sale pe oricine pofteşte, indiferent de zodie. Va fi un mare egoist şi un hulpav, dorinţele sale fiind pe primul plan. În acest context, chiar şi partenerul cel mai iubit de un Scorpion este nevoit, în cele din urmă, să închine steagul în faţa voinţei năbădăiosului.
 • Trăsăturile personalităţii Scorpionului. Este cel mai puternic semn al zodiacului, fiind o adevărată forţă a naturii. Nativul în Scorpionul este îndrăzneţ, capabil de creaţie, curajos până în pânzele albe. În acţiunile sale manifestă ingeniozitate, originalitate, şiretenie. Poate fi agresiv. În viaţa cotidiană se manifestă nu numai ca un om cu inteligenţă ascuţită, ci şi ca un om suspicios, sceptic, rezervat, calculat. Iubeşte natura. Are sentimente şi convingeri (oricare ar fi ele) adânci şi puternice. Greu i se va putea ţine piept, în toate planurile. Va fi dificil de convins şi de adus pe drumul considerat bun, deoarece nu chiar întotdeauna va percepe reali-tatea aşa cum trebuie. Pentru a ne da seama de personalitatea Scorpionu-lui, trebuie să menţionăm aici faptul că acesta este singurul semn zodiacal cu trei simboluri: a) scorpionul umil şi terestru, dar mortal; b) şarpele ca simbol al păcatului, dar şi al înţelepciunii; c) vulturul care se avântă spre cerurile larg deschise, simbolizând înălţarea spirituală.
 • Călăuză astrală. Scorpionul este dirijat de două planete bine conturate: Marte şi Pluton. După cum se ştie, Marte nu este un semn tocmai bun, fiind o planetă fierbinte, planeta focului, a căldurii, a incisivităţii, a războiului. Chiar şi dragostea nativului Scorpion se prezintă, adesea, ca o luptă continuă, uneori omul acesta căutând lupta, chiar şi în amor, de ce nu, deoarece numai aşa simte că se poate mobiliza, că numai aşa poate trăi cu adevărat.
 • Simbol astrologic. Această zodie va fi identificată nu numai prin Scorpion, ci şi prin Şarpe şi Vultur, alte două animale cunoscute ca fiind foarte puternice, singuratice şi agresive. Unii nativi vor fi precum vulturii, şi vor respira aerul înălţimilor vieţii; ceilalţi vor fi personaje terestre, cu mare forţă, inclusiv prin venin, dar care vor rămâne, orice ar fi, la nivelul solului.
 • Guvernare asupra corpului omenesc. Semnele Scorpionului vor influenţa activitatea organelor de reproducere şi rectul. Nativii în Scor-pion se pot confrunta, destul de uşor, cu afecţiuni ale organelor de re-producere (inclusiv boli cu transmitere sexuală), ale prostatei sau ale intestinului gros. Scorpionul este o zodie puternică şi prin faptul că ea guvernează organele regeneratoare ale speciei umane, dar şi cele care îi pot asigura curăţirea de mizeria materială. În acest sens, s-ar putea spune despre Scorpion că este o zodie cu influenţe purificatoare.
 • Poziţia semnului zodiacal. Steaua cea mai strălucitoare a acestei zodii este Antares, o stea mare, de culoare roşietică, situată la 160 de ani-lumină de Soare. Puterea acestei stele este excepţională, fapt explicabil, de altfel, deoarece este de 300 de ori mai mare în diametru decât Soarele. Poate că aşa se şi explică de ce Scorpionul este atât de puternic. Constelaţia zodiacală a Scorpionului, a Scorpiei (Scorpius) este plasată între Balanţă şi Săgetător, în emisfera australă. Este o constelaţie foarte întinsă, semn că până şi stelele de pe cer se dau deoparte şi-i fac loc.
 • Zonele sensibile în dragoste. Sensibilitatea erotică a nativului în Scorpion nu va fi plasată pe undeva pe corp, ci exact în zona care tre-buie, adică în regiunea organelor genitale şi pe suprafaţa organelor geni-tale. Evident, nativul în Scorpion va putea deveni, în asemenea condiţii, neaşteptat de repede, un adevărat vulcan de iubire. Va da în clocot, cu uşurinţă, la primul semn!

Trăsăturile generale ale nativului în SCORPION

Chiar şi astrologii se minunează în faţa acestei zodii. În tabloul omenesc al Scorpionului vor fi pregnante, întotdeauna, atât caracteristicile pozitive, cât şi cele negative. Altfel spus, Scorpionul înseamnă, în mod obişnuit, o sumă de trăsături extrem de apăsat conturate. Cu firea sa puternică, de stăpân al vieţii, Scorpionul va fi, în toate datele sale, o natură puternică, atotcuprinzătoare, agresivă şi dominantă. Dispunând, totodată, de o imaginaţie bogată, de o remarcabilă intuiţie privind evoluţiile proceselor şi fenomenelor, de un ascuţit simţ al realului, Scorpionul este capabil, de pe acest textură densă, să lanseze, oricând, artificii de spirit şi lumină. Nu va lipsi din personalitatea nativului în zodia Scorpionului latura întunecată, ascunsă, acea intimitate plină de necunoaştere, de temeri, de credinţe oarbe, de idei măreţe sau îndrăzneţe şi greu de adus la lumina zilei poate şi pentru faptul că ar şoca. Vorbirea directă,verde-n faţă, a nativului Scorpion, îi poate spori acestuia charisma, ajutându-l mult în dorinţa sa de a urca sus, sus de tot pe scara socială. Corect de felul său, nativul Scorpion poate fi lesne tulburat dacă cei din juru-i nu stau în pătrăţica lor şi, mai mult decât atât, îl incomodează, îl deranjează.

Scorpionul îşi va plăti, cu scrupulozitate, datoriile, şi încă la timp şi fără crâcnire, şi de aceea va dori ca şi alţii să procedeze la fel. Dacă nu se va întâmpla aşa ceva, Marele Scorpion va fi frustrat, puternic frustrat, şi mult prea uşor va putea exploda. Sarcasmul şi încăpăţânarea în a produce şi efectua, vizavi de orice cauză, o demonstraţie logică, îl vor face pe nativul în Scorpion mai puţin agreat şi, din acest motiv, nu de puţine ori va avea relaţii sociale ceva mai complicate.

În mod obişnuit, Scorpionul are idei clare despre ceea ce înseamnă bine şi rău, ecartul dintre bine şi rău fiind, în cazul său, uriaş. Pe acest ecart se vor găsi fel de fel de nuanţe şi atitudini, fapt ce oferă nativului în Scorpion o partitură consistentă pentru o certă afirmare socială şi o adresabilitate foarte bogată. Interesant este de observat faptul că un nativ atât de puternic, aşa cum este cel aflat sub semnele Scorpionului – cel mai puternic din tot cercul zodiacal – va şti, mai mereu, nu numai să câştige, ci să şi piardă. Chiar dacă va fi perdant, Scorpionul va fi gata, oricând, s-o ia de la capăt şi să recupereze, el dispunând de foarte multă energie, mentală şi nu numai. Scorpionul se aseamănă, în bună parte, cu Pasărea Phoenix şi, precum aceasta, chiar lovit decisiv, el va găsi resurse să renască din propria-i cenuşă. Nativul Scorpion are puterea şi abilitatea de a-şi construi şi reconstrui personalitatea şi, din acest motiv, este foarte adaptabil şi integrabil. Totodată, Scorpionul îşi va asuma, în procesul de transformare, de revoluţionare, nu numai datele şi faptele propriei persoane, ci şi pe acelea ale celor din cercul, din societatea în care trăieşte, asemenea unei mari puteri garante.

Ca lider, nativul în Scorpion va fi deosebit de puternic şi va avea atâta forţă încât îi va putea magnetiza şi pe ceilalţi, făcându-i, nu o dată, să-l însoţească în aventurile sale de reorganizare a lumii. Profund în toate gesturile sale, în fapte şi idei, Scorpionul va încerca să-i transforme şi pe cei din jurul său.

În toate demersurile sale, intime sau sociale, Scorpionul va dovedi rezistenţă şi răbdare, el dispreţuind lucrul făcut de mântuială, fapta dusă la îndeplinire cu superficialitate.

De asemenea, Scorpionul este un personaj dotat cu o foarte bună memorie. Poate că şi această memorie contribuie, într-un fel, la manifestarea acestui Scorpion ca un răzbunător consecvent în raport cu cei care s-au comportat faţă de el, sau chiar faţă de cei care-i sunt prieteni sau protejaţi, nedemn, arogant, discreţionar, în orice caz profund injust.

Scorpionul se dovedeşte, de obicei, un prieten de foarte bună calitate, un om dedicat prieteniei, un slujitor autentic al sentimentului camara-deresc. Foarte secretos de felul său, Scorpionul va dori, însă, foarte mult, să cunoască secretele celorlalţi şi să opereze cu ele în folosul său propriu. În ceea ce priveşte comportamentul său sentimental, Scorpionul va ţine la dragostea sa ca la un bun de nepreţuit, fiind un nativ care vede nu neapărat finalitatea iubirii sale, ci însăşi iubirea, însăşi relaţia de dragoste, puntea aceea dintre suflete pentru care el a depus eforturi s-o construiască şi să arate, nu-i aşa, pe gustul său. Grădinile cu dragostea Scorpionului vor fi asemenea celor ale Semiramidei, păzite fiind cu săbii de-oţel. Altfel spus, Scorpionul este cel mai pătimaş îndrăgostit din tot zodiacul şi va face dra-goste cu o profundă şi chiar brutală convingere de campion al iubirii pe pământ. Afirmaţia este valabilă atât pentru femeile Scorpion, cât şi pentru bărbaţii Scorpion, după cum valabile sunt, pentru toţi nativii în Scorpion, atât sentimentul apăsător al geloziei şi agresivitatea lor în relaţia de iubire şi în actul dragostei fizice, cât şi suspiciunea, egoismul, revanşismul. Din-colo de toate acestea însă, marele Scorpion va iubi cu efuziune, cu senzualitate, cu impulsivitate şi uitare de sine, ca într-o sărbătoare antică, în care sunt de neconceput piedicile comune ale societăţii contemporane – pudoarea, intimitatea exagerată, oprobriul, excluderea dintre oameni sau măcar din rândul lumii bune, toate în numele unor axiome de genul: nu-i frumos, nu se cade, nu se cuvine, vede lumea, vorbeşte lumea, e ruşine, nu suntem animale, nu suntem maimuţe, nici animalele nu procedează aşa. Când are prilejul să facă dragoste, nativul în Scorpion va fi cuprins de minunata sărbătoare a firii, a naturii, şi nimeni şi nimic nu-l va mai putea opri, la o adică, să se manifeste în toată splendoarea sa.

Femeia SCORPION

Comportare – în casă şi afară. Se spune despre femeia Scorpion că ştie totul despre bunele maniere, despre femei şi bărbaţi, despre dragoste,dar mai ales despre relaţia, niciodată îndeajuns de bine lămurită, dintre bărbaţi şi femei, relaţie începută, cândva, în negurile omenirii, dar şi în lu-mina dumnezeirii, sub un măr din Grădina Raiului. Această femeie nu va regreta niciodată greşeala strămoaşei Eva, şi nici faptul că Adam a poftit, atât de mult, fiind încurajat şi de vicleanul şarpe, să guste din mărul femeii lui, femeie care, până atunci, avusese doar rolul de a-i ţine de urât.Femeia nativă în zodia Scorpionului va explica, pe îndelete, oricui va voi s-o asculte că, de fapt, Adam voia încă de multă vreme să încerce merele Evei, dar că nu i s-a ivit ocazia decât sub mărul păcatului, unde Marele Spirit tocmai îi scăpase din ochi, datorită frunzişului des şi mulţimii de mere. Şi dacă tot i-a trimis Dumnezeu pe cei doi indisciplinaţi pe pământ, să se înmulţească, atunci de ce să nu facă ei dragoste, că doar nu s-or înmulţi prin butăşire sau altoire. Cu asemenea convingeri, femeia Scorpion va fi o bună gospodină în casa ei, termenul de bună gospodină începând pentru ea cu facerea ciorbei în bucătărie şi terminând, desigur, cu îmbucurarea ei şi a bărbatului ei în patul conjugal. Convingătoare în gospodărie, nativa în zodia Scorpionului va fi la fel de puternică şi în societate, unde va călători cu business-class şi va avea comportarea şi succesul pasagerilor obişnuiţi de la clasa lux. Se spune că energia acestei femei este inepuizabilă şi că puţini sunt aceia care vor putea s-o egaleze în muncă şi iniţiative. Ea va fi cea care va găsi, cu multă siguranţă de sine şi pricepere, soluţia salvatoare. Va munci şi se va destinde, complet descătuşată, şi bineînţeles că va cere şi celorlalţi să fie asemenea ei. Astrologii afirmă că nici un bărbat nu se va plictisi cu o femeie Scorpion, chiar dacă această femeie nu e, în toate cazurile, chiar atât de frumoasă. Defectul, dar şi calitatea ei – ia totul în serios, convinsă că există, de la divinitate, un timp al trăirii şi un altul al mărturisirii, şi că aceşti timpi trebuie respectaţi, cu sfinţenie, de fiecare om, dăruit, din păcate, cu numai o singură şi irepetabilă viaţă.

Suflet şi pasiune. Cu un suflet mare şi fără de odihnă, femeia aflată sub semnele Scorpionului va lumina şi va revigora totul în jurul său. Va fi atât de voluntară încât unii, bărbaţi şi femei deopotrivă, ar putea să se simtă deranjaţi de iniţiativele ei şi să-i fie potrivnici. Realitatea dovedeşte însă că, în cele din urmă, mai toţi îi vor da dreptate şi vor fi alături de ea. Iubind viaţa cu patimă, femeia Scorpion va avea grijă să aloce, o fe-lie importantă, pasiunilor dedicate dragostei, indiferent de vârstă. Va şti să-şi trăiască viaţa în toate ipostazele ei, iar în caz de eşec se va ridica şi va merge, mai departe, mereu mai departe, asemenea negustorului John-nie Walker. Ca orice femeie, îşi va dori multă dragoste platonică, dar va căuta, cu ardoare, şi dragostea fizică.

Pentru împlinirea acestor scopuri atât de fireşti, femeia Scorpion va pune la bătaie tot arsenalul ei, va fi tenace şi imaginativă, va convinge şi se va lăsa convinsă, va cere sau îşi va lua singură. De multe ori va fi asemenea unui tăvălug, şi nimic nu-i va sta în cale. În acele momente incandescente, pentru a-şi atinge scopurile, va urzi planuri măreţe. Deşi este o fiinţă puternic socializată, cu multe şi diverse relaţii, nativa în Scorpion va fi greu de cunoscut în totalitatea ea. Tipic acestei zodii, de altfel – femeia Scorpion va face tot posibilul şi va desfăşura, în acest sens, un plan complex, impresionant, pentru a-i „citi” cât mai bine pe ceilalţi. În schimb, ea va continua să fie asemenea unei enigme, până la capăt, când, chiar şi atunci, prea puţini îşi vor da seama că au fost traşi pe sfoară.

Eroină a pasiunilor eclatante, nativa în zodia Scorpionului va rămâne, paradoxal, o femeie misterioasă, care va lăsa în urma ei un şir de semne de întrebare, dar şi o puternică impresie, de obicei favorabilă. Există părerea că nici chiar soţul ei de-o viaţă nu va reuşi s-o cunoască decât destul puţin, dar asta nu înseamnă că nu va fi pe deplin mulţumit de iubi-rea şi prietenia ei, de calităţile ei de mamă şi gospodină.

Farmec şi sexualitate. Impresionând, adeseori, mai mult prin perso-nalitate decât prin fizic, nativa aflată sub semnele zodiei Scorpionului va fi aspră cu bărbaţii care nu-şi fac datoria în dragoste, sau care îşi atribuie rolul de cuceritori de ocazie. De asemenea, îi va respinge cu toată fermi-tatea pe bărbaţii care vor s-o subordoneze şi s-o transforme într-o păpuşă. Femeii Scorpion i se va părea inacceptabil aşa ceva, oricât de tandri ar fi acei bărbaţi acaparatori. Prin metodele ei “specifice”, nativa în Scorpion va şti să ajute bărbatul aflat în neputinţă, făcând, se zice, minuni. Deşi este expansivă, agresivă, şi uneori plină de năbădăi, femeia Scorpion cultivă în dragostea ei ideea, încă modernă, a egalităţii sexelor, nefiind de acord cu faptul că femeia trebuie să fie discriminată pozitiv. Potrivit convingerilor ei, din potirul plăcerii şi al pasiunilor adânci şi răvăşitoare trebuie să bea atât femeia, cât şi bărbatul, deopotrivă. Aceasta este părerea războinicei femei Scorpion, nepoată în linie directă a Evei, dar şi fiică fierbinte şi virtuoasă a zeului Marte.

Atitudinea faţă de cei din jur. Astrologii afirmă că acestei femei atât de dotate din cam toate punctele de vedere, dar mai ales spiritual, voliţional, îi vor rezista numai persoanele cu o voinţă cel puţin tot atât de puternică pe cât are şi ea. Interesată de bunele maniere, nativa în Scorpion va în-cerca să le impună, cu destulă asprime, şi altora. Asemenea comporta-ment este, de fapt, o manifestare tipică pentru multe femei, numai că la femeia Scorpion această atitudine capătă, de foarte multe ori, nişte tuşe mult-mult accentuate. În ceea ce priveşte partenerul de viaţă, nativa aflată sub semnele Scorpionului va declara, sus şi tare, că ea l-a format, că ea l-a educat şi, mai mult decât atât, va susţine, fără nici o ezitare, că îi face educaţie permanentă. Femeia Scorpion va şti, aproape întotdeauna, cum să cucerească şi să şi păstreze un bărbat care ei îi place. Astrologii afirmă, nu fără umor, că orice bărbat ajuns în vizorul unei femei Scorpion nu are altă şansă decât să se predea, să depună armele. În faţa vrerii unei ase-menea femei, orice altă variantă este exclusă. Ceea ce, la urma-urmei, nu poate fi decât plăcut. Tenace în realizarea obiectivelor ei, nativa Scorpion nu va ezita să-i folosească pe ceilalţi în interes propriu, vrăjindu-i cum numai ea ştie, fiind ajutată şi de viguroasa-i personalitate.

În relaţia cu partenerul (soţ, concubin, prieten), această femeie va avea o nevoie, continuă, de declaraţii de dragoste din partea acestuia. Dacă acesta se va lăsa, însă, pe tânjală, şi o va neglija, fie şi pentru o perioadă scurtă de timp, imediat va fi geloasă şi să te ferească sfântul de gelozia femeii Scorpion. Devine repede furtună de gradul şapte, uragan, prăpăd. Dacă iubeşte şi este iubită, în mod obişnuit femeia Scorpion nu prea mai are nevoie de alţi bărbaţi. Fiind puternică psihic, ea va rezista presiunilor, din orice direcţie ar veni, şi-şi va apăra familia cu toată forţa şi prin toate mijloacele. Distantă faţă de ceilalţi, bărbaţi şi femei, fiindu-le mai degrabă lider, femeia Scorpion va fi, însă, proprietara bărbatului ei şi se va purta în aşa fel încât acesta să nu protesteze şi, uneori, nici măcar să nu-şi dea seama. Dacă va fi şefă, tot ca o proprietară se va purta şi la serviciu, cu subordonaţii săi, luându-le apărarea în faţa altora chiar şi atunci când aceştia au greşit. Femeia nativă în zodia Scorpionului este tipul de şef sau de patron care într-o zi îţi poate turna pe suflet un pahar de venin, iar în altă zi un borcan de miere. De menţionat un lucru foarte important: femeia Scorpion urăşte de moarte trădarea, de orice fel ar fi ea.

Feminitate. Fiind cea mai puternică personalitate feminină a zodiacului, femeia Scorpion deţine, fără îndoială, toate datele unei iubite adevărate. Foarte senzuală, îşi va dori mereu bucuria dragostei, nu numai trupeşti, ci şi spirituale, şi asta nu numai în adolescenţă sau tinereţe, ci până târziu în apusul vieţii ei. Se zice că bărbaţii mai slabi de înger şi de virtute n-ar prea trebui să stea prin preajma ei. Aserţiunea este, fără îndoială, falsă în mare parte, deoarece nativa în zodia Scorpionului are priceperea şi puterea, desigur şi bucuria, şi plăcerea, de a readuce viaţa în orice bărbat. Femini-tatea ei copleşitoare îşi va spune cuvântul, iar dacă se va şi găsi un bărbat pe măsura ei, atunci lucrurile se vor schimba, de la bine în foarte bine.

Nativa Scorpion este tipul de femeie căreia nu-i va plăcea niciodată să fie obiect sexual. În ceea ce priveşte relaţia ei cu persoana iubită, ea va fi, fără doar şi poate, credincioasă celui pe care-l iubeşte. Dacă un bărbat îi va câştiga încrederea, femeia Scorpion va putea fi, pentru acesta, femeia vieţii lui.Purtând cu ea un puternic erotism, femeia Scorpion va şti să fie o veritabilă mare doamnă în societate, de o sobrietate adesea admirabilă. Tot ea, aceeaşi femeie adică, în intimitate, va fi, cu certitudine, o iubită plină de fantezie, o pătimaşă, o preoteasă a sexului.

Datorită acestor calităţi, femeia Scorpion poate fi trofeul unui bărbat, a respecta feminitatea, bărbatul aflat în ecuaţia nativei Scorpion va fi iubit şi preţuit la rându-i, viaţa fi-ind, pentru amândoi, ca o defilare, în haine de sărbătoare, pe fondul unei muzici de puternice alămuri şi percuţii. Amândoi vor răspândi, mereu şi fără să-şi dea seama, un abia perceptibil fior electric, semn că cel puţin unul dintre cei doi funcţionează ca urmare a unei combustii înalte.

Această făclie arzândă nu poate fi, desigur, decât doamna Scorpion, feme-ia nr. 1 din marea rotaţie zodiacală.”Jumătatea” ei, adevărata ei jumătate, va putea fi găsită, fără prea mari dificultăţi, printre Raci, Peşti, Berbeci, şi numai rareori, doar rareori, printre cei guvernaţi de constelaţiile Tauru-lui, Fecioarei sau Capricornului.

Bărbatul SCORPION

Comportare – în casă şi afară Zodiacele aşa-zis pudice , mai ales cele din perioada epocii victoriene, de pe la 1850 – 1900, îl cam vorbesc de rău pe bărbatul nativ în zodia Scorpionului. Potrivit acestor texte cu perdea, ruşinoase, scrise într-o perioadă când plăcerea trupească era considerată încă un păcat, bărbatul Scorpion ar fi un Don Juan lipsit de scrupule, un bărbat dispus să se culce cu orice femeie care îi iese în cale. Între timp, această opinie a mai fost nuanţată, fără însă a fi negată în întregime com-portarea expansivă a nativului Scorpion. Astrologii moderni au făcut chiar şi o corecţie, importantă – bărbatul Scorpion vede mult şi vrea şi mai mult, dar nu va fi doritor să facă dragoste prea des, totul fiind, deci, deşartă voinţă.

Dincolo însă de vorbele grele spuse despre el, bărbatul Scorpion se va dovedi un cap de familie plin de înţelepciune şi, desigur, un priceput în administrarea gospodăriei, dar şi a afacerilor. Evident, bărbatul Scorpion va simţi o mare atracţie nu numai pentru multele feminine care-i fură mereu privirile, care îi incită poftele şi imaginaţia, ci şi pentru afaceri, acestea din urmă fiindu-i terenul ideal unde îşi utilizează el surplusul de energie. Iar dacă îşi va găsi în casa lui femeia potrivită, nativul aflat sub semnele zodiei Scorpionului are atâta putere în el încât va ajunge să se abţină de la pornirile-i intempestive, şi să păcătuiască doar cu gândul şi privirea, asemenea oricărui bărbat, de altfel. În mod curent, bărbatul Scorpion va face planuri mari cu familia şi pentru familia lui, întotdeauna el gândind şi proiectând pe spaţii ample. Cât despre viitorul copiilor săi, bărbatul Scorpion va ţese numai poveşti de succes. Având aere de stăpân nu numai în familie, ci şi în societate, nativul Scorpion se va situa, la viaţa sa, în rândul oamenilor care fac şi desfac, care-şi asumă nu numai des-tinul său, ci şi pe al altora, care ştiu să dea ordine şi să-i facă pe ceilalţi să le îndeplinească, şi nu oricum, ci întocmai şi la timp. Pentru femeia care-idevine soţie, bărbatul Scorpion va fi o promisiune, de cele mai multe ori îndeplinită, de multă dragoste fizică şi tandreţe, dar şi de bani şi condiţii materiale îndestulătoare.

Suflet şi pasiune. Cu sufletul mai mereu încins, cu emoţiile pe tavă şi cu dorinţele înflăcărate, bărbatul Scorpion pare a fi fără cap, conducerea, în cazul lui, exercitând-o, probabil, alte părţi ale corpului. Mentalitate veche şi fără acoperire, total depăşită acum, după ce noi cercetări au descoperit spiritul de întreprinzător, inventivitatea, inteligenţa şi chiar momentele de raţionalitate, de cerebralitate ale acestui bărbat care a părut, atâta amar de vreme, multora, ca un fel de individ obsedat de sex şi de femei.Într-adevăr, pasiunile bărbatului Scorpion sunt, uneori, năvalnice, tumul-toase, greu de oprit. Şi, de altfel, acest bărbat nici nu prea este obişnuit, de felul său, să i se spună, în nici o împrejurare, şi cu atât mai puţin în amor, cuvântul „nu”. Cei care-l cunosc bine pe bărbatul Scorpion spun despre el că este tipul de om care cu greu va fi convins să facă un lucru care nu-i pică lui bine pe suflet, sau să accepte ceea ce el nu vrea.

Mult prea independent din fire, Marele Scorpion va vrea să facă numai ce-i cade lui bine la rărunchi, adică să fie liber, să aibă el iniţiativă, în-totdeauna, şi să nu-l strunească nimeni. Poate că, în adâncul sufletului, nativul Scorpion este şi poet în felul său, dar asemenea vibraţii, cu totul speciale, nu vor ajunge decât rar la suprafaţă.

În general, sufletul bărbatului Scorpion se poate asemăna cu un deşert, e adevărat cu oaze, dar tot uscat e în cele din urmă. Luate împreună, sufletul şi pasiunile bărbatului Scorpion par a fi dominate, fără greş, fără excepţie, de o voinţă de neînfrânt. Care voinţă se poate manifes-ta, totuşi, într-un anumit spaţiu, ce nu poate fi, orice s-ar spune, fără limite,deoarece, în viaţa zilnică, evenimentele depind, cu siguranţă, şi de mediul în care se mişcă acest bărbat Scorpion şi, mai ales, de femeia cu care se însoţeşte la viaţa lui. Această femeie poate face, într-adevăr, ordine în sufletul şi pasiunile bărbatului Scorpion, domesticind şi umanizând, cu tact şi efort deopotrivă. Trebuie menţionat aici faptul că bărbatul nativ în zodia Scorpionului se poate însoţi, la viaţa sa, fără prea mari probleme de compatibilitate, cu femei din tot zodiacul. În mod categoric, nici o zodie femeiască nu poate sta, cu adevărat, împotriva acestui fenomen al naturii, al pământului, dar şi al aştrilor, câţi or fi, unii ştiuţi, alţii încă neştiuţi.

Farmec şi sexualitate. Aşa cum este descris până acum, bărbatul Scor-pion nu pare chiar atât seducător sau de interesant, mai ales pentru o femeie cu suflet adevărat şi sensibilitate. Şi, totuşi, puţine sunt femeile care nu vor dori, dacă li se va ivi ocazia, să stea lângă trufaşul, seducătorul şi prea-puternicul bărbat Scorpion. Marea majoritate a astrologilor sunt de părere că sexul nu este chiar o necesitate pentru nativul Scorpion, ci că ar fi doar o trebuinţă, aproape oarecare, aproape colaterală, izvorâtă din dorinţa de a-şi dovedi sieşi că este puternic, că este plin de farmec şi că place femeilor. Impetuos în dorinţele sale, sentimentale şi nu nu-mai, bărbatul nativ Scorpion va fi, totuşi, în stare să aştepte şi să ducă uneori o luptă îndelungată, tenacitatea lui în atingerea scopurilor fiind recunoscută.

Uneori, bărbatul Scorpion va avea o atitudine arogantă faţă de tot ce-l înconjoară, de superioritate manifestă, comportare care, culmea! place unor femei. Perioadele sale de instabilitate emoţională sunt, însă, des-tul de greu de suportat de cei din jur. În aceste condiţii s-ar putea ca, aducându-i laude, convingându-l cât de frumos şi deştept este el, o femeie pricepută şi care l-a luat în cătare, să ajungă să-l cucerească. Şi nu oricum, ci definitiv.

Se mai spune despre nativii în Scorpion că au multă energie, chiar prea multă, pe care o vor risipi cu toată hotărârea, cu încăpăţânare chiar, şi nu întotdeauna pentru cauze dintre cele mai nobile. Atitudinea Scor-pionului bărbat faţă de femei este, într-un fel, asemănătoare cu a uliului faţă de pradă. Surprinzător este faptul că, adesea, bărbatul Scorpion conştientizează această atitudine agresivă, şi chiar lipsită de scrupule, nu de puţine ori părându-i-se chiar firească.

Atitudinea faţă de cei din jur. Din capul locului se poate spune că bărbatul Scorpion nu va fi chiar deloc încântat dacă cineva îşi va băga nasul în chestiunile sale sentimentale, dacă-i va atrage atenţia în vreo problemă, oricare ar fi ea, sau măcar va încearcă să-l sfătuiască. (Dar cui îi place, totuşi, aşa ceva?!). Având fire de luptător, bărbatul Scorpion se va arunca în luptă, uneori, chiar şi pentru nimicuri. Datorită purtării sale, datorită atitudinii sale dominatoare, el va avea duşmani numeroşi, dar nu se va sinchisi prea mult de ei.Actor foarte bun în viaţa de zi cu zi, dar şi în iubirile sale, bărbatul nativ în zodia Scorpionului îşi va putea pune pe faţă, cu cea mai mare uşurinţă, o mască, ispitindu-i şi fermecându-i pe cei din jur. Aparenţele în care se va costuma pot fi, însă, periculoase. De reţinut: în relaţiile sale, aproape întotdeauna, bărbatul Scorpion se va putea controla foarte bine, chiar fără probleme, inclusiv în ceea ce priveşte dorinţele, pasiunile, patimile sale amoroase. Poate că şi din acest motiv, în dragoste, mai ales în dragoste, bărbatul Scorpion va fi mai mult un dictator decât un democrat.

Virilitate. Astrologii de ieri şi de azi nu se feresc deloc să-l declare pe bărbatul aflat sub semnele zodiei Scorpionului drept un „ mare şi pu-ternic animal sexual”. Dincolo de inerţiile sale, acest bărbat va încerca să obţină, în dragoste, şi dacă se poate mereu, maximum posibil. Mult prea masiv în exprimările sale amoroase, el va fi, câteodată, violent, dur, necruţător.

Se poate spune despre bărbatul Scorpion că este, de altfel, varianta hard, modernă, a romanticului, duiosului şi viteazului Făt-Frumos, fiind iden-tificat, ca atare, de mai toate partenerele sale, trecute şi prezente şi, de ce nu, chiar şi de prea-iubita lui soţie.

Văzut de departe, acest zurbagiu al amorului de dragul amorului pare pitoresc şi frumos. Şi de ce n-ar fi, la urma-urmei?! par să spună unele urmaşe ale Evei, atât dintre cele care l-au iubit, cât şi din cele care, neo-bosite, încă mai speră.

Nino Clarus

 

Marele zodiac al iubirii- BARBATUL CAPRICORN

Bărbatul CAPRICORN Comportare – în casă şi afară. În ceea ce priveşte participarea, investiţia, cotizaţia sa la dragoste, bărbatul născut sub semnele zodiei Capricornu-lui nu va putea fi acuzat mai More…

Marele zodiac al iubirii-Zodia CAPRICORNULUI

Caseta cu bijuterii a CAPRICORNULUI Caracterul zodiei. Capricornul este una dintre zodiile ce poartă cu sine un mister de netăgăduit, având cel mai puternic suport al acestei lumi – pământul. Acest leagăn More…

Marele zodiac al iubirii- FEMEIA CAPRICORN

Femeia CAPRICORN Comportare – în casă şi afară. Să fie clar, refugiul neobositului nativ Capricorn tot în familie îi va fi, tot în casa “proprie şi personală”, nicăieri în altă parte, fapt dovedit More…

Marele zodiac al iubirii- BARBATUL BALANTA

Bărbatul BALANŢĂ Comportare – în casă şi afară. Sunt destule zodiace care afirmă despre bărbatul nativ în zodia Balanţei că este, în privinţa femeilor, un sceptic niciodată vindecat. Faptul ar More…

FEMEIA BALANTA – Marele zodiac al iubirii

FEMEIA BALANTA Comportare – în casă şi afară. Mare iubitoare a spaţiilor largi, cu multă lume, femei nativă în zodia Balanţei va găsi, totuşi, puterea pentru a se în-chide în casa ei şi a-şi face More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share