Cum plătești taxele și impozitele cu noua aplicație mobilă ghișeul.ro

Persoanele fizice își pot plăti obligațiile fiscale și prin intermediul www.ghiseul.ro. Prin înrolarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în Ghiseul.ro, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozitul pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole. Totodată, pot fi plătite online contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați, precum și amenzile judiciare.

În prezent, există și posibilitatea achitării obligațiilor fiscale în numerar sau prin card bancar la casieriile unităților Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plată, internet banking etc.) sau prin mandat poștal.

Sebastian Burduja (PNL), ministrul cercetării, inovării și digitalizării: „Suntem convinși că prin punerea la dispoziția românilor a aplicației ghișeul.ro, toate aceste cifre se vor îmbunătăți semnificativ, iar creșterea numărului de utilizatori va fi și mai mare în perioada următoare. Aplicația Ghișeul.ro este rezultatul unui efort de mai bine de un an, fiind efectuate peste 650 de teste de utilizatori sau de securitate cibernetică”.

Începând cu anul 2022, au fost adăugați aproape 350 de mii de utilizatori, iar de la 1 ianuarie 2023 au fost înregistrate peste 65.000 de conturi noi, media fiind de 3000 de conturi create în fiecare zi. În prezent există 1300 de instituții interconectate, de la nivel central și local, care furnizează aproximativ 400 de servicii publice în platformă. În ceea ce privește zona rurală, cu o rată de înrolare de 30%.

Dacă ai decis că este vremea să îți plătești toate dările către stat exclusiv online, Ghiseul.ro este aplicația de care ai nevoie și pe care o folosești într-un mod simplu și ușor. Cea mai ușoară opțiune este să plătești fără a utiliza un cont, fiind nevoie doar de CNP-ul tău și desigur de un card bancar.

Fără autentificare se pot plăti o gamă largă de taxe și impozite precum și alte plăți către instituții publice, de la amenzi, taxă pașaport, plăcuțe de înmatriculare și există și opțiunea Vreau să plătesc altceva, pentru tine sau pentru o rudă. Vei alege orașul, instituția către care se face plata, tipul taxei și alte date despre plată.

A doua opțiune este să îți creezi un cont de utilizator pentru a avea un istoric de plăți și alte beneficii. Un tutorial complet găsești pe ghiseul.ro aici, iar pe scurt aceștia sunt pașii:

  1. Alege secțiunea „Creare cont” din platforma www.ghiseul.ro
  2. Introdu CNP-ul și apasă butonul Verificare CNP
  3. După validarea CNP-ului vei introduce datele personale, numărul de telefon și adresa de e-mail pe care primești datele de logare
  4. Introdu numărul de 16 cifre aferent cardului bancar, în vedere validării identității tale
  5. Primești de la SNEP – Ghișeul.ro datele de logare

Descarci aplicația de aici:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share