Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum pot educația, cultura, tineretul, sportul să joace un rol pentru un viitor european mai bun?

Care este calea pentru o economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă în UE? Cum să asigurăm o transformare digitală etică și sigură? Și cum pot educația, cultura, tineretul, sportul să joace un rol pentru un viitor european mai bun?

În perioada 25-27 februarie, aproximativ 200 de cetățeni din toate statele membre, de vârste diferite și medii diverse, vor reflecta și vor face recomandări pentru viitorul Europei în cadrul Grupului de cetățeni europeni privind „O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă/ Educație, cultură, tineret și sport / Transformare digitală’. O treime dintre ei sunt tineri.

Sesiunile de deschidere și de închidere ale Panelului vor fi transmise în direct pe platforma digitală multilingvă a Conferinței – această a treia sesiune a Panelului este găzduită de Institutul de Afaceri Internaționale și Europene din Dublin, Irlanda, cu respectarea deplină a măsurilor de sănătate aplicabile, participanții care nu pot pentru a călători conectându-se de la distanță.

Aceste recomandări vor fi prezentate de cetățenii din Panel și discutate la reuniunea plenară a Conferinței din 11-12 martie 2022 la Strasbourg, Franța. Cetăţenii acestui panel, s-au întâlnit anterior la Strasbourg în perioada 17-19 septembrie şi online în perioada 5-7 noiembrie. Toți europenii pot continua să-și împărtășească ideile despre cum să ne modelăm viitorul comun pe platformă. Cea mai recentă prezentare generală și analiză a contribuțiilor sunt disponibile în al treilea raport intermediar.  Conferința privind viitorul Europei a reunit patru astfel de grupuri de cetățeni europeni. Dintre aceștia, 80 de reprezentanți – dintre care cel puțin o treime au vârste cuprinse între 16-25 de ani – participă la Plenari ale Conferinței, prezentând rezultatele discuțiilor lor respective. Grupul de cetățeni europeni pentru „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” și-a adoptat recomandările la Florența în decembrie 2021, în timp ce „Comisionul privind schimbările climatice, mediu/sănătate” și-a încheiat activitatea la Varșovia în ianuarie 2022. Recomandări din aceste două paneluri au fost prezentate și dezbătute la Plenaria Conferinței din ianuarie 2022. Panelul privind UE în lume/ Migrație a avut loc la Maastricht, Țările de Jos, în prima jumătate a lunii februarie, și va alimenta, de asemenea, prima sesiune plenară din martie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share