Sunt mulți cei care aleg să achiziționeze mașini deja folosite, însă nu toți știu cum pot măsura gradul de siguranță pe care o astfel de mașină îl oferă. Dacă ești una dintre aceste persoane, informațiile de mai jos te vor ajuta să evaluezi siguranța unei mașini utilizate înainte de a face o achiziție pe care o dorești sigură pe termen lung.
Analizează designul mașinii
Structura caroseriei sau diverse aspecte de design ale acesteia sunt cele care îți vor spune cât de sigură este mașina pe care dorești să o folosești. De preferat este ca structura caroseriei să fie solidă, robustă, astfel încât să ofere cea mai bună protecție în caz de coliziune. Un exemplu de mașină cu caroseria realizată din materiale de înaltă rezistență este Hyundai Elantra.
Asigură-te, totodată, că mașina a trecut testele de impact efectuate de către diverse organizații. În acest fel, prin obținerea unor scoruri bune la testele de impact, mașina își demonstrează fiabilitatea și siguranța.
Verifică sistemele de siguranță
Când discutăm despre siguranța oferită de o mașină, vorbim atât despre siguranța activă, cât și despre cea pasivă. În timp ce siguranța activă este reprezentată de tehnologiile care ajută la prevenirea accidentelor, cea pasivă se referă la protecția oferită ocupanților mașinii în cazul unui accident.
Sistemul de frânare de urgență, cel de asistență la menținerea benzii de circulație sau de control al stabilității sunt aspecte care trebuie verificate pentru obținerea siguranței active, în timp ce airbag-urile, de exemplu, trebuie verificate pentru asigurarea siguranței pasive. Hyundai Elantra este, de exemplu, mașina prevăzută cu airbag-uri frontale, laterale și cortină, ceea ce asigură protecția maximă pasagerilor.
Verifică istoricul mașinii
În ce fel a fost întreținută mașina? A fost aceasta implicată în accidente? Acestea sunt aspecte care trebuie verificate pentru a te asigura că starea generală a mașinii este conformă. Istoricul complet de întreținere îți poate evidenția dacă vehiculul a fost bine întreținut și dacă toate reparațiile necesare au fost efectuate la timp.
Inspecție tehnică și test drive
Nu cumpăra niciodată o mașină până nu te asiguri că starea de funcționare a acesteia este conformă din punct de vedere tehnic. O inspecție tehnică realizată de un mecanic profesionist te poate ajuta să identifici eventualele probleme tehnice: starea frânelor, a suspensiei și a sistemului de direcție sunt esențiale pentru siguranța mașinii.
Totodată, un test drive îți permite să evaluezi comportamentul mașinii pe drum. Observă cum reacționează mașina în diferite condiții de drum și asigură-te că toate sistemele de siguranță funcționează corect.
Nu uita să consulți evaluările realizate de experți auto și vei obține o perspectivă completă asupra performanțelor de siguranță pe care le prezintă mașina. Hyundai Elantra este una dintre mașinile apreciate de specialiști pentru echipamentele sale avansate de siguranță și structura robustă a caroseriei.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Bill Gates ne prevede viitorul: “Chiar dacă vom evita un război major, ne vom confrunta oricum cu o nouă pandemie”
Răzvan Constantinescu – președinte. Manifest – Dan Diaconu
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
LIFE STYLE
25 de sfaturi înțelepte care ne pot schimba viața în bine
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
DESTINATII
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
Cât zahăr se găsește într-o sticlă de Fanta Orange vândută în România
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Oby INK Academy continuă înscrierile la cursurile de tatuaje ale grupei a IV-a
Te confrunți cu uscăciune vaginală? Previn-o și trateaz-o cu supozitoare vaginale naturale
Ce trebuie să știi despre alegerea corectă a anvelopelor astfel încât să te poți bucura cât mai mult de utilizarea acestora?