Cum poţi să-ţi ajuţi părinţii şi bunicii să aibă un sistem imunitar ridicat 

Familia este pentru toată lumea ceva preţios şi important. Mai ales părinţii şi bunici, care sunt cu noi pentru un timp limitat şi de care fiecare îşi doreşte să se bucure pentru cât mai mult timp posibil. Pentru a face asta trebuie să îi ajutăm să îşi menţină starea de sănătate pe linia de plutire, iar în perioadele cu viroze să ne asigurăm că au un sistem imunitar ridicat pentru a trece cu brio fără să prindă vreo răceală care să îi dea peste cap. 

Vezi cum îi poţi ajuta pe cei dragi să aibă un sistem imunitar ridicat: 

Trebuie un regim alimentar echilibrat

Alimentele pot fi un prieten bun pentru părinţii şi bunicii tăi în lupta cu bacteriile şi viruşii, mai ales odată cu înaintea în vârstă, când sistemul nostru intern începe să procese mai greu mineralele şi vitaminele de care avem nevoie. Tocmai de aceea e important să te asiguri că oamenii dragi ţie se alimentează corect, cu cât mai multe fructe şi legume de sezon. De asemenea, e important ca toate alimentele să fie din surse sigure şi cât mai puţin prelucrate cu substanţe de îngrăşare artificiale. Caută nişte variante cât mai sănătoase pentru a-i ajuta să menţină un regim echilibrat mereu. 

Vitaminele sunt un alt factor important

Pe lângă alimente e important să le oferi şi nişte vitamine, care să suplimenteze nevoile pe care le au odată cu înaintarea în vârstă. Caută un complex cu multivitamine special dedicat categoriei de vârstă din care fac parte. Pe lângă asta, ar trebui să te asiguri că îşi fac constant analizele pentru a putea identifica posibile carenţe ce să fie acoperite imediat. O variantă mai eficientă de a asimila vitaminele este aceea a injectării lor direct intravenos. În ziua de azi există servicii ce vin şi îţi pun perfuzii acasă la nevoie, astfel că nu trebuie să te chinui singur sau să faceţi vizite la spital inutil. Cei de la TruMed sunt un exemplu de profesionişti care fac asta şi sunt de recomandat pentru oricine are nevoie. 

Doza zilnică de mişcare e importantă

Mişcarea poate contribui şi ea într-o mare măsură la funcţionarea organismului într-un mod normal şi echilibrat. Chiar dacă după o anumită vârstă viaţa devine mai sedentară, e important să îi indrumi pe cei dragi ţie să facă măcar 30 de minute pe zi de mişcare. Dacă această mişcare se întâmplă şi afară, în aer liber, cu atât mai bine. Poate fi o plimbare liniştită în parc sau chiar o formă de sport, în funcţie de anduranţa fiecăruia. Important este să se întâmple constant pentru a putea crea un obicei sănătos şi de lungă durată. 

Aşadar, cei dragi nouă sunt foarte importanţi şi trebuie să avem grijă de ei pe cât posibil. Trebuie să fim atenţi la nevoile lor şi să îi ajutăm să îşi menţină starea de sănătate în parametrii normali pentru a putea crea cât mai multe amintiri plăcute şi a vă bucura unii de prezenţa altora pentru cât mai mult timp. 

 

Sursă foto: pexels.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share