Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum revoluționează imprimarea 3D stomatologia

Tehnologiile de imprimare 3D vor prosperă întotdeauna într-un mediu în care corpurile noastre, care sunt unice necesită soluții personalizate. În ultimul timp avem de-a face cu utilizarea tot mai mare a imprimării 3D în industria științelor medicale.

Şi industria dentară trece printr-o transformare digitală rapidă, cu fluxuri de lucru digitale care aduc eficiență sporită, calitate ridicată și costuri mai mici pentru laboratoarele și cabinetele dentare.

Imprimarea 3D în stomatologie este utilizată pentru a construi implanturi dentare, proteze și instrumente dentare. Profesioniștii din domeniul stomatologiei sunt acum capabili să facă scanarea orală a pacienților, proiectarea şi imprimarea diverselor dispozitive,cum ar fi, de exemplu, aparatele dentare imprimate 3D pentru alinierea rapidă a dinților, coroanele sau implanturile dentare.

Creșterea tipăririi 3D în stomatologie

Cea mai comună aplicație de imprimare 3D în stomatologie este coroana dentară. Imprimarea 3D face accesibilă scanarea dinților pacientului, apoi modelarea și imprimarea coroanei dentare. Întregul proces este foarte profesional și economisește timp, dar şi resurse financiare. Însă cu ajutorul capacităţilor de imprimare 3D se pot, de asemenea, înlocui sau repara dintii deterioraţi, construi instrumente chirurgicale, modele ortodontice, fabrica baze protetice, ghiduri chirurgicale, atele sau dinți temporari.

Aparatele dentare utilizate pentru corectarea alinierii dinților se numesc aliniatori. Un student al Institutului de Tehnologie din Jersey, Amos Dudley, și-a construit, de exemplu, propriile linii 3D. El creează un set de aparate dentare folosind modele ale propriilor dinți și o imprimantă 3D.

Imprimarea 3D completează cu ușurință protezele dentare, cu dinți și gingie care trebuie imprimate cu materiale biocompatibile. Baza protezei este, de asemenea, imprimabilă 3D și poate fi ajustată în funcție de morfologia protezei pacientului.

În România, putem da exemplu BlueLaserLines, o companie pionieră în industria aditivă 3D dedicată stomatologiei, care oferă servicii de printare excepționale, de suport în implementarea și eficientizarea lucrărilor dentare prin tehnologia avansată de printare 3D, dar şi de consiliere, service și mentenanța a echipamentelor comercializate.

Avantajele imprimării 3D în stomatologie

Fără îndoială că cei care câștiga cel mai mult din progresele stomatologiei digitale şi a și proceselor de imprimare 3D sunt pacienții. Începând cu vizita la dentist sau ortodont, posibilitatea de a vizualiza o procedură dentară poate fi la fel de liniștitoare pentru pacient, pe cât de utilă pentru medic. Planificarea virtuală a tratamentului, creșterea preciziei diagnosticului și replicile foarte detaliate pot ajuta pacienții să vizualizeze și să înțeleagă tratamentul pe care îl vor primi în detaliu, reducând anxietatea și sporind acceptarea acestora. Procesele sunt în general mai rapide, deoarece elementele digitale elimină etapele inutile, făcând vizita pacientului mai rapidă și mai ușoară. Tratamentele precise și consecvente înseamnă că atât stomatologii, laboratoarele, cât şi pacienții economisesc timp și bani, deoarece şi serviciile dentare sunt mai rapide și mai precise.

Iar un pacient mulțumit este mult mai probabil să devină un client fidel și să-şi trimită acolo şi prietenii, contribuind la succesul pe termen lung al afacerilor stomatologice.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin