Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să ai grijă de pielea ta pe perioada carantinei? TOP 6 metode prin care să o protejezi și îngrijești corespunzător!

Întrucât oficialii din domeniul sănătății au prelungit perioada carantinei cu încă o lună, probabil te întrebi cum vei reuși să-ți menții pielea sănătoasă. Izolarea la domiciliu presupune o schimbare a rutinei. De exemplu, poți alege să nu porți machiaj – dar asta nu înseamnă că întregul tău regim de întreținere își pierde relevanța! 

Iată câteva sfaturi cu privire la îngrijirea pielii pentru perioada carantinei:

Spală-ți mâinile

Igiena este esențială, deci asigură-te că te speli regulat pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde pentru a evita răspândirea germenilor sau a bacteriilor. Repetarea constantă a procesului poate să usuce ori să facă pielea aspră, însă poți folosi câteva creme de la Sabon pentru o hidratare ideală. Cu cât mâinile tale sunt mai curate, cu atât șansele de a-ți atinge fața cu germeni sau alte bacterii sunt mai mici, iar tenul tău rămâne curat! 

Hidratarea este cheia

Nu înseamnă pur și simplu să consumi cel puțin 2 litri de apă zilnic. În interiorul casei, umiditatea este diferită, mai ales dacă folosești un aer condiționat sau radiator – acest lucru te expune la aer uscat, ceea ce poate duce la o deshidratare excesivă a pielii. Hidratarea cu o loțiune sau cu un ulei de corp pentru a păstra umiditatea pielii tale este recomandată în săptămânile de izolare la domiciliu.

Nu uita de crema cu SPF

Chiar dacă sună absurd, poți fi susceptibil la razele UV chiar și atunci când ești în interior. Asigură-te că folosești cremă cu SPF pentru față și corp, mai ales dacă petreci timp pe balcon sau în bătaia soarelui, pentru a preveni semnele îmbătrânirii pielii și pentru sănătatea întregului corp. 

Menține-te activ

În timp ce sălile de gimnastică sunt închise temporar, oamenii sunt predispuși să fie mai sedentari. Totuși, amânarea antrenamentelor va avea un impact negativ asupra pielii. Este important să rămâi activ acasă, pentru că fluxul de sânge și oxigen va îmbunătăți calitatea pielii tale. 

Dormi suficient

Somnul este o parte importantă a sănătății pielii. În timpul său, corpul trece într-un mod regenerativ și constructiv, în care se produce colagenul. Deși programul tău de lucru se poate schimba dacă lucrezi acum de acasă, ar trebui să te asiguri că te odihnești suficient pentru beneficiul pielii tale. Majoritatea studiilor spun că adulții au nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn pe noapte.

Evită să-ți atingi fața

Printre cele mai importante recomandări venite din partea autorităților este evitarea atingerii feței. Acesta este cel mai rapid mod de a răspândi virusul, mai ales dacă nu se respectă normele de igienă a mâinilor. Evită să împarți produsele cosmetice cu altcineva sau produsele de machiaj și asigură-te că menții o igienă constantă a ustensilelor. 

În concluzie, nu uita să te hidratezi constant și să îți menții tonusul, chiar dacă restricțiile de circulație te împiedică să te bucuri de vremea frumoasă și de soarele benefic pentru piele. Cu cât vei avea grijă mai bine de tine, cu atât vei reuși să ieși cu bine din izolare!

 

Sursă foto: pinterest.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share