Cum sa alegi apartamentul potrivit?

Cumpararea apartamentului mult dorit poate deveni o sarcina foarte dificila avand in vedere ca trebuie sa te implici financiar dar si emotional in luarea deciziei.

apartamente de vanzare Iasi

Bugetul

Bineinteles ca aspectul cel mai important este bugetul pe care il poti aloca. Exista varianta simpla a constituirii bugetului din fonduri proprii, dar si varianta creditului bancar.

Daca apelezi la un credit bancar primul pas este reprezentat de alegerea bancii cu care vei colabora si stabilirea unui buget in care sa te incadrezi pentru achizitia apartamentului dorit. Sa nu uitam ca si in aceasta situatie vei avea nevoie de fonduri proprii, atat pentru constituirea procentului cerut de banca, dar si pentru a putea asigura cheltuielile ce exced pretul de vanzare al unui apartament: asigurari, taxe notariale si comisionul agentului imobiliar, daca decizi sa apelezi la o agentie imobiliara.

Dupa ce bugetul a fost stabilit putem trece la etapa urmatoare: trasarea pincipalelor criterii pe care trebuie sa le indeplineasca apartamentul dorit.

Imober este un portal national de anunturi imobiliare postate de persoane fizice, agentii imobiliare si dezvoltatori imobiliari. Platforma pune la dispozitie, la categoria apartamente de vanzare Iasi, numeroase filtre de cautare avansata ce reprezinta cele mai importante criterii pentru cautarea unui apartament.

In cele mai multe situatii cumparatorii isi incep cautarea avand in vedere una dintre principalele directii: Zona sau Tipul apartamentului.

Zona sau Locatia

Daca principalul aspect ce ne intereseaza este zona viitorului nostru apartament, atunci vom proceda la analizarea tipurilor de apartamente existente in zona respectiva si apoi vom decide care dintre ele ni se potriveste cel mai bine in corelare cu bugetul existent, din punct de vedere al numarului de camere, compartimentare, suprafata.

Pont: Nu trebuie sa ne grabim. Daca stim cu exactitate ceea ce ne dorim si stim ca exista, dar intr-un anumit moment nu este dispobil pe piata, putem astepta sa apara la vanzare apartamentul dorit.

Tipul apartamentului

In schimb, daca principalul aspect este reprezentat de tipul apartamentului, atunci trebuie sa realizam o cercetare de piata pentru a stabili in ce zone exista acest tip de apartament si care sunt preturile de tranzactionare in functie de zona pentru a corela totul cu bugetul alocat. In functie de aceste criterii ne putem focaliza cautarea pentru a gasi mai usor apartamentul pe care ni-l dorim.

Tipul apartamentului este dat de numarul de camere, suprafata si compartimentare.

Suprafata este foarte importanta pentru ca ne ofera confortul de care avem nevoie pentru a ne simti “acasa”. Exista in piata imobiliara exemple de apartamente cu 3 camere mai mici dacat apartamente cu 2 camere. Este foarte important sa stabilim de cate camere avem nevoie, dar si forma camerelor este foarte importanta. O camera patrata iti va oferi intotdeauna un confort suplimentar in comparatie cu una dreptunghiulara.

Bucataria. O mare parte din timp il petrecem in bucatarie. Gasim mai multe tipuri de bucatarii: inchisa, open-space, patrata, dreptunghiulara. Dar cel mai important aspect la o bucatarie este aerisirea naturala.

La final ar fi bine sa ne gandim daca apartamentul s-ar putea vinde usor si fara pierderi financiare in cazul in care situatia noastra se schimba si va fi necesara vanzarea apartamentului.

Cine cauta bine, gaseste!

Imober.ro

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share