Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum sa fii prieten cu schimbarea

Schimbarea= orice experienta care aduce ceva nou fata de momentul prezent.

Schimbarile pot fi initiate constient (sunt acele schimbari la care te astepti) sau inconstient (sunt acele schimbari care te surprind). Dar toate sunt create, co-create de tine.

De ce te sperie schimbarea?
Pentru ca mintea vrea sa te pastreze in cerc. Cata vreme esti in minte, in cap, nicio schimbare nu te bucura, toate iti vor da o stare de alerta, de frica. Ai momente in care te bucuri, dar acelea sunt momentele in care mintea tace si inima este la “conducere”.

Cand vrei sa planifici in detaliu o schimbare, vrei sa te asiguri ca fiecare pas va fi cunoscut. Ori cand proiectezi ceva in viitor, acel ceva nu poate fi decat trecutul. Pentru ca altceva nu stii si nu ai, in afara de trecut. Cand te gandesti la viitor, nu faci decat sa-l umpli cu trecut.
In trecut, exista iluzia ca tu trebuie sa ai dreptate, sa stii tot, sa fii in control. Nu ai incredere in tine, nici in Dumnezeu.

Asadar, daca vrei sa faci o schimbare, indiferent in ce domeniu si din ce punct de vedere:

1. Mai intai, intreaba-te daca asta vrea inima ta. “Imi ascult inima acum?”
2. Apoi, fa primul pas in acea schimbare, nu te preocupa de urmatorii. Se vor genera de la sine, doar primeste tot ce vine.
3. Ai incredere! Nu esti de unul singur, nu ai fost niciodata.
4. Nu forta lucrurile, lasa-le sa se aseze! Cand fortezi lucrurile, o faci din frica si, desi crezi ca le descurci, nu faci decat sa te opui mersului lor firesc.

Frica apare in momentul in care te crezi izolat, pe cont propriu, de unul singur. Insa adevarul este ca niciodata nu esti de unul singur. Daca te dai la o parte din calea ta si din calea lui Dumnezeu, vei primi nemijlocit sprijinul Universului si oportunitatile frumoase pe care le meriti.

Iata 4 lucruri care vin inevitabil odata cu schimbarea si care te pot ajuta sa o accepti, daca esti constient de ele si stii sa le intelegi:
1. Lipsa de permanenta este inevitabila
Tot ce se intampla acum se va schimba in altceva; fiecare gand si sentiment, indiferent cat e de intens sau dramatic, intr-o buna zi va fi diferit. Orice structura va lua sfarsit intr-o buna zi si forme noi vor fi create. Viata nu sta pe loc. Acceptarea acestei realitati ne permite sa fim atenti la sentimente pe masura ce apar, fie ca e vorba de frica sau tristete, sa fim constienti de reactiile noastre, si sa intelegem ca orice greutate, provocare, bucurie sau succes vor fi diferite la un moment dat si toate vor trece.
2. Transformarea este intotdeauna posibila
Asa cum palmierii transforma apa plina de noroi in lapte dulce de nuca de cocos, la fel si noi putem transforma teama in curaj, egoismul in bunatate, si pierderea intr-un nou inceput. Ne putem recrea cu fiecare suflare, cuvant sau actiune. Nu trebuie decat sa pasim, intai cu dreptul apoi cu stangul. Daca totul pare fara speranta, noi avem sansa sa devenim ceva mai bun: ce numeste crisalida sfarsitul lumii, noi numim fluture. Ca sa ajungi fluture nu ai nevoie decat de rabdare si constiinta de sine.
“Nimeni nu se poate intoarce pentru un nou inceput, dar oricine poate incepe azi si poate construi un nou sfarsit.” Maria Robinson, autor
3. Renunta sa opui rezistenta
Chiar si atunci cand este greu, daca opui rezistenta nu faci decat sa atragi mai mult disconfort si nefericire. Acceptarea ne permite sa primim realitatea, ne ofera spatiu si loc sa respiram. Astfel putem sa ne familiarizam cu situatia in loc sa ne dorim ca lucrurile sa fie altfel decat sunt. Rezistenta la schimbare inseamna rezistenta la scopul existentei aici, care este de a deveni ceva mai mult decat eram pana acum.
4. Nu te opri
Cheia transformarii este sa te misti cu valurile, sa atingi adancurile pentru a fi pregatiti sa ne inaltam pe urmatoarea creasta. A merge cu valul inseamna a face fata situatiei din acel moment. Meditatia creaza un spatiu in care momentele de durere, tristete, manie, teama, lovitura, confuzie, indoiala si orice alta emotie contradictorie apar, se iau la cunostinta si se lasa sa plece cu blandete. Ne permite sa fim constienti de tot ceea ce este, sa acceptam, sa imbratisam si sa mergem odata cu schimbarea. Privim fara sa negam, sa fortam sau sa ne atasam.
Iata o meditatie pentru a ramane prezent. Se bazeaza pe respiratie, care este precum o ancora care ne da stabilitate si fermitate. La fel cum respiratia vine si pleaca, la fel sunt si lucrurile care trec si vin.

Care sunt schimbarile benefice? De unde stii cand si daca sa faci o schimbare?
Iti asculti inima!

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share