Cum sa intretii o gradina sanatoasa si fertila? Sfaturi de gradinarit

Primavara este anotimpul renasterii. Pe suprafata pomilor se profileaza flori in nuante pastel ,majoritatea agricultorilor incep sa planteze o noua cultura de legume, iar gradina ta isi recupereaza nuantele naturale de verde. Cu toate acestea, cu o floare nu se face primavara. Nu este suficient sa te astepti de la un anotimp sa redea gradinii tale aspectul sanatos si revigorant pe care il avea odata. Pentru acest proces, este necesar ca tu sa depui  un minim de efort. Astfel, iata cateva sfaturi de gradinarit care te vor ajuta sa obtii gradina la care visezi.

De ce este important sa dezinfectezi uneltele de gradinarit?

Inainte de a incepe sa lucrezi la gradina ta de vis, este important sa verifici care este starea uneltelor de gradinarit. Majoritatea oamenilor nu se ingrijesc de ustensilele  pe care le folosesc in acest proces. Cu toate acestea, este o mare greseala sa desfasori aceste operatiuni cu unelte de gradinarit necuratate corespunzator. Folosirea unor ustensile murdare aduce cu sine anumite probleme precum imbolnavirea plantelor sau degradarea materialelor cu care lucrezi. Din acest motiv, este indicat ca inainte de a incepe sa te ocupi de gradina ta, sa dezinfectezi uneltele de gradinarit.

Foarfeca de gradinarit- taierea de primavara

In orice proces de intretinere a unei gradini ai nevoie sa folosesti o foarfeca de gradinarit. Cu ajutorul acesteia, ai posibilitatea de a efectua taierile de primavara ale copacilor, vitei de vie,  arbustilor ornamentali sau ale florilor. De obicei, aceste taieri sunt necesare, deoarece corecteaza directia de crestere. In acest context, exista trei tipuri pe care le poti realiza cu foarfeca de gradinarit si anume: de formare, de regenerare si de rodire. Daca observi ca arborii din gradina ta incep sa creasca intr-o directie gresita sau in cazul in care consideri ca au nevoie sa se regenereze, atunci foloseste o foarfeca de gradinarit pentru a corecta aceste aspecte.

Manusi de gradinarit- ideale pentru semanare

Odata cu venirea primaverii, un aspect de care trebuie sa tii cont este reorganizarea gradinii tale. In acest proces, se stabileste care va fi locul unde vei amplasa semintele de flori sau in ce loc vei planta un copac. Cu toate acestea, poti dedica un spatiu special in gradina ta pentru semanarea unor seminte de legume. In acest context, ai posibilitatea de a achizitiona seminte tomate romanesti, pentru ca oricine savureaza mai mult o rosie naturala crescuta in gradina proprie. Pentru acest proces, va fi necesar sa folosesti manusi de gradinarit speciale. Este indicat ca materialul sa fie unul subtire si flexibil, astfel incat sa poti planta corect semintele.

Sapa de gradinarit- ideala pentru pregatirea solului

Daca intentionezi sa dedici un mic spatiu din gradina ta pentru semanarea semintelor de rosii, este necesar sa pregatesti suprafata de lucru in prealabil. Asta inseamna sa umezesti bine solul inainte si sa il pregatesti cu ajutorul unei sape de gradinarit.

Asadar, poti obtine o gradina sanatoasa si fertile atata timp cat respecti cateva indicatii minime de intretinere. In acelasi timp, este important sa te asiguri ca mentii uneltele curate, solul umed si arborii ingrijiti.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share