Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să îţi creşti startup-ul şi să ai mai mulţi angajaţi de calitate

Dacă ai un startup şi vrei să îţi dezvolţi afacerea şi să atragi mai mulți angajaţi care să facă treabă de calitate trebuie să fii foarte implicat în tot ceea ce reprezintă procesul de recrutare, cât şi în activităţile de zi cu zi ale afacerii tale. Nu fii superficial, atâta vreme cât eşti cu adevărat interesat şi pasionat de ceea ce faci cu siguranţă vei transmite acest lucru şi vei atrage în jurul tău oameni care să te ajute să creşti şi mai mult visul la care lucrezi. Procesul de recrutare este unul vital, dacă nu ai pe cineva care să se ocupe de partea de resurse umane, atunci trebuie să înveţi câteva elementele care să te ajute să faci cele mai bune alegeri pentru afacerea ta la început de drum. 

Iată cum poţi să îţi creşti startup-ul şi să ai angajaţi de calitate:

Stabileşte fişa postului

Pentru a putea avea un interviu reuşit cu posibilii angajaţi trebuie să stabileşti fişa postului, adică ce implică acel job, care sunt activităţile zilnice şi care sunt skill-urile pe care trebuie să le aibă viitorul angajat pentru a putea realiza sarcinile respective, include şi nivelul lor de dificultate, cât şi flexibilitatea ta în ceea ce priveşte experiența angajatului. Dacă vrei pe cineva cu experienţă care să ştie deja tot ce ai nevoie atunci trebuie să ştii că pachetul salarial dorit de o astfel de persoană va unu mai mare, comparativ cu o persoană la început de drum pe care o poţi învăţa tu skill-urile necesare. 

 

Care sunt beneficiile oferite

Este important ca în procesul de angajare, pe parcursul interviului să existe şi o parte cu privire la beneficiile angajatului. Astfel jobul va deveni mult mai atractiv pentru acesta. Câteva exemple de beneficii ar fi: asigurarea unor instrumente de lucru de calitate, de pildă laptopuri Asus de ultimă de generaţie; asigurare de sănătate privată; anumite abonamente la diverse servicii, precum cardul 7card ş.a. Poţi chiar să obţii anumite coduri de discount pentru produsele anumitor site-uri de interes, de exemplu un discount la produse electronice pe Altex sau altă firmă de profil. 

 

Fii cât mai natural

Comunicarea trebuie să fie una cât mai firească şi relaxată pentru a ajuta posibilii angajaţi să se relaxeze şi să răspundă cât mai bine întrebărilor, fără a pune emoţiile înainte. O abordare foarte protocolară ar putea să îi îndepărteze şi să îi facă să dea nişte răspunsuri mai puţin sincere, ori dorinţa ta e să găseşti oameni cu adevărat interesaţi de postul pe care îl ai vacant în cadrul propriul startup. Vorbeşte despre istoria ta personală, cum ai ajuns să fondezi startup şi ce te motivează pe tine să continui să dezvolţi afacerea respectivă, aşa vei putea vedea dacă sunteţi pe aceeași lungime de undă şi dacă e persoana potrivită pentru tine şi business-ul tău. 

Aşadar, pentru un startup la început de drum a găsi angajaţi de bază care să fie cât mai dedicaţi şi pasionaţi este un pas extrem de important, de care depinde buna dezvoltare a companiei. Pentru a face asta în condiţii bune, interviul trebuie să fie cât mai relaxat şi real pentru a surprinde esenţa omului pe care vrei să îl angajezi. 

 

Sursă foto: pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share