Cum să îți îngrijești exemplar animalul de companie. Ce trebuie să știi atunci când ai o pisică sau un câine acasă

Atunci când te-ai hotărât să îți iei un animal de companie, fie că este cățel, pisică, hamster, iepure, pește sau broască țestoasă, trebuie să știi că ți-ai luat un angajament pe viață, că acel animăluț face parte din familia ta și că va trebui să îi oferi cea mai bună îngrijire. În plus, noul membru al familiei te va răsplăti cu dragoste necondiționată, mai ales dacă este cățel sau pisică, animale care se atașează puternic de stăpân și care rămân loiale pe viață. 

Însă, pentru ca animalul tău de companie să fie îngrijit exemplar și să aibă parte de cel mai bun tratament, trebuie să știi câteva lucruri despre acest subiect. În materialul următor vei găsi câteva mici ”secrete” despre îngrijirea cățeilor și a pisicilor, unele dintre cele mai comune animale de companie. 

Ce trebuie să știi pentru ca animalul tău de companie să fie cel mai fericit 

Dacă te-ai hotărât să devii părinte de copil blănos, trebuie să știi că viața ta se va schimba radical de acum înainte. Vei avea mereu un suflet de care vei avea grijă, indiferent de cât de ocupat vei fi, fericit sau trist, noul tău prieten va fi mereu lângă tine.

Iată ce trebuie să știi dacă ai o pisică

Atunci când ai o pisică ca și animal de companie, lumea pe care o știai nu mai există. Îți plăcea să ai ghivece cu flori în casă? În momentul în care o pisică a pășit la tine în locuință, florile vor trebui să dispară! Dacă ai spațiu, le poți muta într-o cameră în care pisica nu are acces, iar dacă are acces peste tot, cel mai indicat ar fi ca acestea să ajungă la rude sau la prieteni. Altfel, te vei trezi cu pământ prin casă ori de câte ori o vei lăsa nesupravegheată. 

Pentru ca pisica ta să fie sănătoasă și fericită, are nevoie de hrană de cea mai bună calitate, de diferite feluri. Poți găsi hrană umedă pentru pisici pe Petmaster.ro, locul ideal pentru achiziționarea mâncării felinei tale. Nu uita de vizitele periodice la veterinar pentru deparazitare internă, externă, dar și pentru vaccinarea la timp, pentru ca pisica ta să fie mereu sănătoasă.

Și nu în ultimul rând, nu uita să petreci timp cu ea, deși pare un animal independent, pisica are nevoie de multă dragoste, blândețe și multă joacă.

Iată ce trebuie să știi dacă ai un câine

Un câine este un prieten loial pe viață. Oricât de trist ai fi, cățelul tău va fi mereu lângă tine, chiar și în zilele în care nu ești o companie prea plăcută.

Însă, pentru ca iubitul tău cățel să fie sănătos și fericit, va avea nevoie de multă joacă în aer liber. Orice câine iubește alergatul în natură, însă sunt unele rase care iubesc joaca afară și care chiar au nevoie să petreacă mult timp în aer liber.

Nu uita de mâncarea de calitate, vaccinările periodice, deparazitarea internă și externă, periatul zilnic (mai ales la cățeii cu blana lungă) și multă, multă atenție. Câinii adoră să fie mângâiați, să le vorbești, să te joci sau să dormi cu ei, sunt ființe empatice și își doresc atenția stăpânului mereu. 

Deși pare destul de greu să ai grijă de un animal de companie, trebuie să știi și faptul că atunci când ai luat unul, te-ai ales cu un prieten loial pentru toată viața, care te va urma oriunde. 

Sursa foto: Pexels.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share