13/06/2021

Cum să scapi de părul nedorit de pe corp

Se apropie vara, așa că te gândești la toate metodele prin care poți să scapi de părul nedorit de pe corp. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, așa că nu știi spre care să îți îndrepți atenție. De aceea, am decis să îți prezentăm pe scurt câteva dintre ele, pentru ca tu să decizi care este cea care ți se potrivește mai bine.

Lama de ras

Este, cu siguranță, una dintre metodele cele mai folosite atunci când vine vorba despre îndepărtarea firelor de păr din exces de pe anumite porțiune ale corpului. Avantajele acestei metode se referă la faptul că este una rapidă, ieftină și, de asemenea, nu este însoțită de durere. Din păcate, nu este o metodă care să îți garanteze rezultate de durată, iar de cele mai multe ori, firele de păr încep din nou să se simtă la mână chiar a doua zi după ce ai încheiat procedura. De asemenea, există riscul să te rănești atunci când nu manevrezi cu atenție aparatul de ras, așa că suntem reticenți în a-ți recomanda această metodă de a scăpa de părul nedorit.

Cremă

La fel ca și în cazul lamei de ras, crema depilatoare este o soluție foarte rapidă, iar efectul ei este ceva mai lung. Din nou, avem de a face cu o procedură fără durere, așa că ar părea o soluție eficientă, dacă nu ar fi o problemă: ingredientele care intră în compoziția ei nu sunt de multe ori prietenoase cu pielea, așa că te poți confrunta cu iritații sau alergii grave. Prin urmare, această metodă nu este recomandată să fie folosită de persoanele cu afecțiuni cutanate, iar în caz de piele normal, nu este indicată utilizarea ei pe perioade îndelungate. De asemenea, recomandarea producătorilor este să se respecte întocmai instrucțiunile trecute pe ambalajul produsului, pentru a nu avea parte de neplăcerile pe care tocmai ce ți le-am enumerat.

Epilatorul

Ca și în cazul în care folosești ceara epilat – despre care o să citești imediat, avem de a face cu o metodă foarte eficientă în încercarea ta de a scăpa de părul în plus de pe corp. Efectul acestuia este mult mai îndelungat, pentru că smulge firul de păr din rădăcină, dar la final pielea rămâne fină și catifelată. Principalul dezavantaj al acestei metode este durerea resimțită, una care poate fi destul de puternică, depinde de gradul tău de suportabilitate. De asemenea, au fost cazuri în care persoanele care au folosit epilatorul, s-au plâns de iritații sau fire de păr crescute sub piele.

Ceară epilatoare

Este metoda cea mai folosită, deoarece are un efect de durată, iar în urmă pielea rămâne perfect curată și fără fire de păr nedorite. Poți să apelezi la această procedură acasă, sau și mai bine, să mergi la un salon de cosmetic, unde sunt folosite decantoare sau incalzitoare ceara, sau tot felul de accesorii menite să ai parte de o experiență profi. Până la apariția primelor fire de păr pot trece chiar și patru săptămâni, așa că este o metodă pe placul majorității. Pregătește-te însă de ceva durere, pentru că firele de păr sunt smulse.

Epilarea cu laser

Ai auzit, desigur, de epilarea definitivă cu ajutorul laserului. Este o metodă cu rezultate bune, efectul durează câțiva ani, dar cu toate acestea este destul de costisitoare, și ai nevoie de multe ședințe pentru a ajunge la rezultatul dorit. Informează-te și vezi dacă această procedură poate fi aplicată și în cazul tău, pentru că există și unele contraindicații.

Acestea sunt cele mai utilizate metode de îndepărtare a părului nedorit de pe corp. Tu pe care o folosești?

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share