Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să-ți amenajezi curtea inteligent? Descoperă 3 idei atractive

Fiecare posesor al unei case dispune și de o curte, mai mare sau mai mică, fiind un spațiu unde ai posibilitatea să te conectezi cu exteriorul și să te bucuri în liniște și în intimitate de frumusețile naturii. Această conectare cu exteriorul contribuie la eliminarea stresului, oferindu-ți o stare de relaxare și calm. Este practic locul unde poți să te refugiezi după o zi dificilă, în care ai avut numeroase sarcini de rezolvat, poate ai avut parte de interacțiuni mai puțin plăcute sau evenimente care nu au ieșit întocmai cum îți doreai. Astfel de zile necesită momente liniștitoare și de răsfăț, motiv pentru care este recomandat să profiți de spațiul pe care curtea ți-l oferă și să o amenajezi în așa fel încât să-ți facă o deosebită plăcere să petreci timp acolo.

Iată 3 propuneri pentru transformarea curții într-un spațiu plăcut și relaxant:

  • O saună pentru exterior

O idee extrem de modernă și atractivă este o saună pentru exterior, pe care o poți amplasa în propria curte și de care ai posibilitatea să te bucuri doar tu în orice moment al zilei îți dorești. Poți alege o saună cu infraroșu de la Fiona Spa, care va arăta minunat în spațiul din jurul casei tale, fiind realizată din materiale premium, de înaltă calitate. O asemenea achiziție te ajută să obții starea de bine de care ai nevoie chiar acasă la tine, oferindu-ți, de asemenea, și beneficii pentru sănătate. Mai exact, sauna este o metodă eficientă de detoxifiere a organismului, contribuie la relaxarea mușchilor și reduce durerile musculare, ajută și tenul și nu numai. Totodată, saunele cu infraroșu au și un rol estetic, aducând un plus din punct de vedere vizual prin designul minimalist și actual pe care îl au.

  • Un spațiu perfect pentru cafea, citit sau o mică poveste cu cineva drag

O altă idee pe care ai să o ai în vedere pentru curtea ta este să amenajezi un loc foarte atractiv din punct de vedere estetic și care emană liniște și calm. Acest loc poate cuprinde o masă cu o bancă decorată cu tot felul de perne și pături, care să o facă cât mai confortabilă, sau câteva scaune. Un hamac ori un leagăn sunt, de asemenea, potrivite într-un astfel de spațiu. După care urmează partea de decorat, iar florile sunt recomandarea principală, care într-adevăr necesită îngrijire, însă sunt foarte frumoase și adaugă culoare spațiului. Toate aceste elemente merită adăugate sub un foișor, în realizarea căruia este posibil să nu te descurci singur, însă există specialiști care să te ajute. De acest foișor se pot prinde diverse luminițe, ce vor fi perfecte pe timpul serii. În acest mod vei crea un loc al relaxării, unde vei avea ocazia să-ți savurezi cafeaua, să petreci timp cu cineva drag și să citești o carte. 

  • Un gard viu

Intimitatea este extrem de importantă, mai ales când îți dorești să folosești locul din jurul casei pe care o deții pentru a te relaxa. Vecinii sau oamenii care trec pe lângă locuința ta pot fi uneori curioși, lucru care este incredibil de deranjant, deoarece vrei să ai parte de o intimitate cât mai ridicată în propria curte. Amplasarea unui gard viu te va ajuta să rezolvi această situație. Pe lângă faptul că te ferește de privirile nedorite, aduce curții și un aspect foarte frumos și natural, având, după cum se observă, dublu rol.

În concluzie, amenajarea unei curți necesită implicare și anumite eforturi, însă merită, pentru că este un spațiu în natură, care este doar al tău și unde ai posibilitatea să petreci timp în exterior fără a te deranja nimeni și fără a te simți inconfortabil în vreun fel.

Fotografie de pe fionaspa.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share