Cum să-ți cumperi cauciucuri premium la jumătate de preț?

Toți șoferii cunosc faptul că o marcă cunoscută de anvelope, de calitate premium, reprezintă o adevărată investiție pentru foarte mulți români. Fie că ne referim la Goodyear, Continental, Michelin sau Bridgestone, prețul ridicat al acestor anvelope conține, în fapt, sumele deloc mici investite în tehnologiile de producție și în testele de siguranță. De altfel, numeroasele testări efectuate de profesioniști, și care pot fi vizualizate foarte ușor pe Youtube, arată foarte clar că anvelopele premium au o durabilitate și siguranță mai mare, respectiv o eficiență și eficacitate mai bună, atât din punct de vedere al distanței de frânare, cât și al consumului de carburant.

Evident, anvelopele premium trebuie să constituie alegerea logică și sigură a oricărui șofer român, dar ce faci când banii alocați pentru o astfel de investiție sunt prea puțini?

Ai mai jos câteva trucuri care te vor ajuta să-ți cumperi cauciucuri premium, chiar și la jumătate de preț:

1.      Iarna car și vara sanie

Deși pare greu la prima vedere, căutarea din timp a unei anvelope pentru viitorul sezon este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poți primi. Realizarea unui automatism de acest fel te va ajuta să-ți cumperi un set de anvelope premium pentru iarnă la jumătate de preț, dacă alegi să îl iei în extrasezon (vara). Mulți producători și comercianți rămân cu stocuri importante după încheierea sezonului, astfel că pentru ei e mult mai convenabil să le vândă mai ieftin, decât să le țină încă un an în depozit, timp în care și valoarea lor se depreciază din cauza vechimii (DOT).  

2.     Vânează ofertele

Un set de gume de calitate, la un preț imbatabil, poate fi găsit și dacă vânezi oferte. Fie că este vorba de Black Friday sau de anumite campanii de soldări, cum sunt cele de la Anvelope-Oferte.Ro, poți să-ți găsești cauciucuri de calitate, la prețuri extrem de competitive. Intră chiar acum pe site-ul lor și vezi ce cauciucuri noi pentru iarnă ți-au pus la dispoziție pentru a-ți echipa mașina în limitele bugetului tău.

3.     Second hand, first class

Deși nu e cea mai indicată opțiune, cumpărarea unui set de anvelope premium la mâna a doua poate reprezenta o variantă atunci când ești mai strâmtorat cu banii. Cele mai multe oferte de acest gen sunt pentru cauciucuri importate din țările vestice, luate de pe mașini cumpărate de noi și ținute 2-3 ani. Adevărul e că, cu puțin noroc, poți face un „deal” foarte bun! Tot ce trebuie să faci e să analizezi bine oferta, să verifici adâncimea benzilor de rulare – să fie de minim 5-6 mm și să aibă un DOT cât mai recent (< 3 ani).

4.     Mărci secundare

Brandurile premium de anvelope au, dacă nu știai, câteva mărci secundare care aparțin de acestea și a căror calitate este foarte apropiată de cea a „mamei”. De exemplu producătorul francez Michelin are trei mărci secundare cunoscute – BFGoodrich, Kleber sau Kormoran, Grupul Bridgestone are ca subsidiare pe Firestone sau Nokian, Continental deține mărcile Barum, Matador și Viking, iar Goodyear are în gama sa de mărci secundare Dunlop, Debica sau Fulda. Caută acest modele în funcție de specificațiile jantelor tale și alege-le pe cele cu un raport calitate-preț convenabil.

Deși se spune că nu există ieftin și bun, mai sunt și excepții! În ceea ce privește achiziția de anvelope premium, reușita acestui proces depinde foarte mult de modul în care gestionezi situația, stilul de abordare și sincronizarea temporală. Nu te grăbi, verifică atent fiecare ofertă, compară-le și alege-o pe cea care ți se potrivește din toate punctele de vedere!

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share