Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să ții hoții la distanță de casa ta: 3 soluții care-i pun pe fugă

Pentru mulți dintre noi, cea mai mare spaimă ar fi să i se jefuiască locuința, să intre hoții și să fure sau să vandalizeze spațiul personal al fiecăruia sau, mai rău, să ne surprindă înăuntru și să escaladeze situația în ceva agresiv și periculos. Din fericire, putem să-i punem pe fugă, dacă știm câteva trucuri eficiente!

E important să-ți iei întotdeauna măsuri de securitate și să nu te bazezi pe ideea că dacă nu ți s-a întâmplat până acum, nu are cum să ți se întâmple sau că nu o să o pățești tocmai tu, din câte case și apartamente sunt într-un cartier, oraș sau județ. 

Astfel de principii te pot vulnerabiliza și te pot determina să lași garda jos și astfel să “inviți” hoții la tine în locuință, în mod inconștient. Dacă te bazezi pe astfel de idei, te pui singur în pericol și favorizezi apariția unor eventuale infracțiuni în locuința ta și știm cu toții faptul că un astfel de incident nu se poate solda doar cu daune materiale, ci și cu afectarea sănătății sau integrității corporale sau poate cu pierderea de vieți omenești. 

Psihologii spun că o persoană ce fură din locuințe, deși cel mai adesea nu o face cu gândul de a răni fizic pe cineva, dacă e surprins, el poate reacționa necontrolat. Instinctul de conservare îi poate dicta în acele momente să suprime victima, pentru ca aceasta să nu poată să-l denunțe la organele legii. Iată, deci, de ce e atât de important să ne protejăm locuința și să descurajăm infractorii să se apropie de aceasta.

Iată 3 soluții care pun pe fugă hoții:

  1. Camerele de supraveghere, un prieten modern și devotat

Fără niciun dubiu, camerele de supraveghere, amplasate la vedere și avertismente legate de faptul că spațiul respectiv e supravegheat video vor pune pe fugă hoții. Cu toții știu că oamenii legii îi identifică imediat, odată ce au imagini de pe astfel de dispozitive și că nu îi ajută nici măcar dacă se camuflează sau deghizează. Poliția are instrumente pentru a “decripta” astfel de comportamente și de a identifica făptașii. Prin urmare, dacă dorești să-i pui pe fugă, pe A2t.ro găsești kit-uri de supraveghere video, pe care le poți monta în cele mai importante puncte ale proprietății tale, ca să te asiguri că vor descuraja comportamentele infracționale dar și că, în situația în care se întâmplă orice eveniment, ai răspunsurile înregistrate pe dispozitivele A2t.ro și ai acces la ele cât ai clipi. 

  1. Nu afișa un lux ostentativ, vizibil pentru oricine trece pe stradă

Acest sfat este deosebit de important pentru proprietarii de case pe pământ, de vile sau de apartamente la parter sau etajul 1. E important să te asiguri că bunurile tale din locuință sunt ferite de ochii curioșilor. Un televizor de ultimă generație, un laptop lăsat pe masă sau un telefon pe canapea pot reprezenta motive suficient de întemeiate pentru ca un hoț să se decidă să intre la tine-n locuință. 

Evită ca ochii curioșilor nepoftiți să poată pătrunde pe geamurile casei tale, iar pentru a reuși acest lucru nu ai nevoie neapărat de investiții foarte mari, ci poți rezolva problema și cu niște simple draperii.

Dacă potențialii hoți nu văd nimic tentant la o locuință, vor fi încurajați să caute alte posibile victime, locuințe unde văd de la început dacă merită să riște să facă infracțiunea respectivă sau nu.

  1. Câinele rămâne cel mai bun prieten al omului

Tehnologia avansată din zilele noastre trebuie completată cu vechile, dar eficientele metode prin care oamenii se păzeau de hoți în urmă cu mai multe decenii. Câinele este cea mai indicată soluție de acest tip. Pe lângă faptul că te vei simți protejat, vei fi ajutat la nevoie, ai și un suflet cald și sincer lângă tine, un prieten adevărat devotat pe viață. 

Odată ce aud lătrat de câine dintr-o locuință, mai ales dacă sunetul e puternic, hoții se pot simți descurajați și sunt mai șanse să se dea bătuți de la planul lor de a înfăptui respectiva spargere de locuință.

În cele din urmă, nu uita să eviți păstrarea de bunuri valoroase în locuință. Pe lângă pericolul de a fi spartă de hoți, există numeroase alte riscuri la care îți supui bunurile! 

 

Foto: freepik

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share