21/10/2020

Cum tratam dureroasa nevralgie

Remedii naturiste in nevralgie

boy

Nevralgia este o afectiune neurologica provocata de inflamarea, degenerarea, compresia, iritarea sau lezarea unui nerv senzitiv.

În funcție de nervul afectat sau de zona unde apare durerea există mai multe tipuri de nevralgii dintre care cele mai uzuale sunt:
– nevralgia de trigemen
– nevralgia intercostală
– nevralgia sciatică
– nevralgia cervicală
Nevralgia de trigemen
Nervul afectat este nervul trigemen localizat la nivelul feței. Nevralgia de trigemen se manifestă prin dureri în zona maxilarelor, a obrajilor sau a dinților. Durerea are o intensitate crescută fiind afectate și masticația sau deglutiția.
Nevralgia intercostală
Nevralgia intercostală afectează nervii de la nivelul coastelor care sunt dispuși paralel cu acestea. Durerea radiază pe traiectul nervilor intercostali fiind resimțite dureri la nivelul toracelui. Datorită durerii poate fi afectată respirația și mișcările cutiei toracice din timpul ciclului respirator. Totodată corpul poate fi blocat într-o poziție în care durerea este mai puțin intensă.
Tratamentul presupune repaus la pat, aplicarea de gheață la nivelul zonei dureroase, ședințe de acupunctură sau aplicarea locală de geluri sau creme cu efect antispastic, relaxant și antiinflamator. Se mai recomandă scăderea în greutate consumarea de sucuri verzi bogate în clorofilă.
Nevralgia sciatică
Este datorată lezării sau comprimării nervului sciatic și apare de obicei ca efect al herniei de disc. Manifestările includ durere intensă, amorțeală a fesei și a piciorului de pe partea afectată, furnicături, tremurături necontrolate și senzație de nesiguranță în mers.

Tratament naturist:

-Ghiara diavolului: mecanismul prin care principiile active din Gheara-diavolului elimina durerile si inflamatia traiectelor nervoase nu sunt pe deplin elucidate, dar este cert ca in cele mai multe cazuri, aceasta planta are efecte calmante cel putin egale cu cele ale medicamentelor clasice. Acelasi tratament este recomandat si in durerile musculare si tendinite.

Gheara-diavolului

Aspirina organica: este extrem de eficient in eliminarea durerilor de spate, a durerilor de cap, a nevralgiilor de trigemen, a durerilor reumatice.

-Ardeiul Cayene: capsaicina are proprietăţi foarte puternice de alinare a durerii atunci când este aplicată pe piele. Aceasta reduce cantitatea de substanţă P, un produs chimic care transportă semnalele de durere la creier. Atunci când există mai puțină substanță P, semnalele de durere nu mai ajung la creier şi simţiţi cum se ameliorează durerea. Capsaicina este adesea recomandată pentru următoarele afecţiuni:
• Osteoartrită şi artrită reumatoidă, precum şi dureri articulare sau musculare provocate de fibromialgie sau alte cauze.
• Dureri provocate de afecţiuni dureroase ale pielii (nevralgie postherpetică), care au loc chiar și după ce veziculele cutanate au dispărut. Cercetarea este mixtă şi este posibil ca substanţa să funcţioneze doar în cazul unor persoane. Întrebaţi-vă medicul de familie dacă acest tratament este potrivit pentru dvs.

ardei-iute

-Valeriana: se pun comprese cu tinctura de valeriana pe locurile dureroase. Daca senzatia de caldura diminueaza durerea si contractura, atunci se pun sticle cu apa cat mai calda peste compresa

valerian

-Vascul: spasme, convulsii, agitatia continua a muschilor faciali, coree, atetoza, tulburari cronice metabolice, atacuri de vertij brusc aparute, tulburari de echilibru, imposibilitatea mentinerii membrelor drepte, sindromul de agitatie a picioarelor, nevralgie, sciatica, lombalgie, aterioscleroza, vasculopatie cerebrala, hipertensiune cu albuminurie, reumatism cronic, dureri la nivelul spatelui si cefei, menoragie, metroragie.

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist- Timisoara
plantevindecatoare@gmail.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share