Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cumalegi salteaua de mărimea potrivită

Pat de o persoană: saltea cu
dimensiunea 90 x 190 cm

Cum alegi salteaua de mărimea potrivită

Găsirea saltelei de dimensiunea potrivită este un demers firesc atunci când achiziționezi un pat nou. Ne gândim adesea să cumpărăm o saltea de aceeași dimensiune. Numai că, în medie, petrecem 14 ani pe aceeași saltea, înainte de a ne gândi s-o schimbăm. Între timp se modifică și felul nostru de a dormi.

Atunci când cumperi o saltea, trebuie să îți pui câteva întrebări. De răspunsul la aceste întrebări depinde rezultatul : alegerea saltelei de dimensiunea potrivită.

Ești mai înalt decât media? Locuiești împreună cu partenerul ? Ai copii sau animale de companie cu care împarți patul? Preferi să te odihnești singur sau să dormi cu altă persoană ? Iată câteva întrebări de bază pe care să ți le pui înainte de a găsi dimensiunea potrivită a saltelei.

Află în acest ghid cum trebuie să alegi salteaua de dimensiunea potrivită, pentru tine și dormitorul tău.

Pat de o persoană: saltea cu dimensiunea 90 x 190 cm

Dimensiunea saltelei de 90 x 190 cm este dimensiunea standard pentru un pat de o persoană. Este cea mai mică dimensiune existentă pentru o saltea pentru adulți. Nu doar adulții, dar și mulți dintre adolescenții înalți pot folosi salteaua de 90×190 cm. Această dimensiune este compatibilă cu cadrul de pat standard, paturi supraetajate sau chiar pentru camere mici de oaspeți.

Este cel mai mic model oferit de majoritatea celor mai bune branduri de saltele. Pentru persoanele cu buget mic sau cu spatiu redus în dormitor, o saltea de 90 x 190 cm poate oferi același confort ca o saltea mai mare, fără a costa la fel de mult și ocupând mult mai puțin spațiu.

Recomandată pentru : copii, adulți singuri, persoane care locuiesc în garsoniera sau au un buget redus.

Pat de o persoană XL: saltea cu dimensiunea 90 x 200 cm

Salteaua de 90×200 cm este cu 10 cm mai mare decât salteaua standard de o singură persoană. Va fi mai potrivit pentru adulții mai înalți (peste 1.80 m) care nu se simt confortabil într-un pat mai mic. Atenție, nu toate cadrele de pat sau lennjerii sunt disponibile pentru dimensiunea 90×200 cm.

Recomandată pentru : adolescenți, adulți mai înalți, care locuiesc într-o garsonieră sau au buget redus.

Pat dublu: saltea 140 x 190 cm

Salteaua de 140 x 190 cm este dimensiunea standard pentru o saltea pentru 2 persoane. Este o dimensiune bună și pentru persoanele singure, cărora le place să aibă spațiu pentru a dormi. Dimensiunea saltelei de 140×190 cm este potrivita de asemenea pentru cuplurile care au un dormitor mai mic. Pe de altă parte, această dimensiune a saltelei se poate dovedi a fi insuficientă pentru cuplurile care împart ocazional patul cu copii și/sau animale.

Recomandat pentru : copii, adolescenți, cupluri care dorm într-un dormitor mic.

Pat dublu XL: saltea 140 x 200 cm

Ca si salteaua de 90 x 200 cm, salteaua de 140×200 cm este recomandată cuplurilor în care cel puțin o persoană este mai înaltă de 1.80 m și care nu au neaparat loc pentru un pat mai mare în dormitor. În mod similar, nu toate cadrele de pat sunt neapărat disponibile la dimensiunea 140×200 cm. Verificați dimensiunile somierei și a cadrului de pat, înainte de a cumpăra salteaua.

Recomandată pentru : adolescenți, cupluri de persoane mai înalte, care dorm într-un dormitor mic.

Pat Queen Size: saltea 160 x 200 cm

Numită și „Queen Size”, salteaua de 160×200 cm este ideală pentru cupluri. Foarte spațioasă, această saltea oferă celor două persoane suficient loc pentru a dormi confortabil. De asemenea, această dimensiunea de saltea oferă o bună autonomie de mișcare. Nu îți vei mai deranja partenerul în timpul nopții. Salteaua de 160 x 200 cm este potrivita persoanelor care au un dormitor mediu sau mare.

Recomandat pentru : cupluri, cupluri cu copii și/sau animale de companie, persoane care dorm într-un dormitor mediu sau mare.

Pat King Size: saltea 180 x 200 cm

Salteaua „King Size” sau 180 x 200 cm este un model de saltea cu dimensiuni cu 40 cm mai mari decât o salteaua cu dimensiuni standard. Este cel mai lat model de saltea de pe piață. Dimensiunile sale oferă un confort mai bun celor care dorm, precum și un sentiment de libertate și liniște atunci când se odihnesc.

Această saltea foarte spațioasă îți oferă lejeritate pe parcursul somnului și te va face să nu mai simți mișcările partenerului. Este potrivită pentru cuplurile cu copii și cuplurile cu animale de companie.

Salteaua Mattro 180 x 200 (https://mattro.ro/saltele/alege-marimea-180×200 /) este potrivită și pentru persoanele înalte sau cu o greutate mai mare, care astfel dorm mai confortabil. Este potrivit pentru persoanele care au un dormitor mare.

Recomandat pentru: cupluri cu copii și/sau animale de companie, cei care dorm într-un dormitor mare, persoane înalte și/sau care se mișca mult noaptea.

Sfatul expertului: dacă ești într-o relație, dar aveți preferințe de somn foarte diferite, puteți pune pe pat două saltele de 90×200 una lângă alta, pe o bază de pat King Size. Dacă vrei un plus de confort, poți opta pentru un topper saltea 180×200, care îți va proteja noua saltea și o va face mult mai plăcută atunci când dormi.

Alegerea saltelei ideale depinde așadar de mai mulți factori. Analizează atent în ce situație te încadrezi și vei putea opta pentru salteaua optimă, potrivită pentru tine și dormitorul tău.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share