Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dacian Cioloș, între întâlnirea cu președintele Emmanuel Macron de la Sibiu și vizita la Târgoviște

Dacian Cioloș, unul din puținii lideri politici autentici, între întâlnirea cu președintele Emmanuel Macron de la Sibiu și vizita la Târgoviște.Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a fost la Târgoviște, iar cine credea că fosta capitală a Țării Vlahilor este de influență estică va avea mari surprize la aceste alegeri europarlamentare. Chiar dacă nu a vizitat orașul la o oră de vârf, chiar dacă nu și-a ”aranjat” băile de mulțime, fostul premier a fost întâmpinat cu respect și cu apreciere de comunitatea locală.

”Un scor foarte bun în toată țara, înseamnă o prezență cât mai bună la vot. Noi prin asta o să ne măsurăm scorul. Rezultatul nostru la aceste alegeri va fi direct proporțional cu prezența la vot.”

De Ziua Europei, Dacian Cioloș s-a întâlnit la Sibiu cu Emmanuel Macron, președintele Franței, pentru ca a doua zi să fie prezent la Târgoviște fără escorte și vuvuzele, fără interlopi și penali, așa cum ne-a obișnuit de trei ani gașca lui Dragnea. Când credeam că nimeni nu mai este normal în țara asta, vedem un politician care poate vorbi de la egal la egal cu mai marii Europei și în același timp să dea mâna cu un copil sau să meargă singur printre oameni fără teama că este huiduit.

O întâlnire excelentă cu președintele Emmanuel Macron, chiar de Ziua Europei. Continentul nostru are resurse nebănuite de a-și scrie corect și onest istoria în beneficiul tuturor cetățenilor europeni. Iar noi, românii, avem bucuria și ocazia de face parte dintr-un proiect istoric.

Discuția s-a centrat pe Manifestul pentru Europa pe care l-am lansat ieri și despre importanța calibrării corecte în construcția europeană. Am fost de acord că întărirea coeziunii între Est și Vest este piatra de temelie a construcției Europei viitorului.

Ne-am concentrat asupra pregătirii viitorului grup proeuropean din viitorul Parlament care va fi desenat în alegerile din 26 mai. Dragi români, viitorul este al nostru, pentru el merită să mergem la vot, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de facebook.

Fără hoție ajungem departe

Aici unde ieromonahul Macarie a scris prima carte și unde Ion Heliade Rădulescu a dat spre invățare limba română, aici târgoviștenii amendează incultura și, implicit, incompetența guvernamentală. Orașul celor 33 de regi -domnitori-, urbea primului președinte al Academiei Române, așteaptă conducători pregătiți ”cu știință de carte”, cărora să le dea votul de reprezentare.

Deși concepută de Alianța 2020 ca o vizită fără mare tam-tam, caravana USR-PLUS a fost surprinsă atât de interesul presei, cât și de simpatia față de Dacian Cioloș în rândul localnicilor târgovișteni.

Dacian Cioloș: ”Ce au făcut în acești ultimi trei ani?”

”Aș vrea ca domnul Daea și Dragnea, să vină să explice ce au făcut în acești ultimi trei ani, ca să ajute sectorul pomicol, pentru care am pus și bani și condiții legislative ca să putem să ne facem treaba.”

Legat de subvențiile pentru Franța, Italia,Olanda, Danemarca, da, ele scad, de când am făcut reforma politicii agricole comune, și tot din aceste motive, subvențiile pentru agricultorii români, cresc.  Față de 50 euro la hectar, cât am avut la momentul aderării.

Și vreau să amintesc, negocierile pentru aderare, pentru capitolul agricultură, au fost finalizate de guvernul PSD. Deci referința de la care pornim, pentru subvenții a fost negociată de PSD. De acolo am pornit eu când am fost comisar european, și acum ajungem la peste 100 de euro pe hectar și subvențiile vor crește în fiecare an. Ăsta e modul în care am negociat în ”avantajul” Franței și dezavantajul României.

Luăm bani de la occidentali, ca să creștem subvențiile la români și la Europa de Est. Asta e dezinformarea cu care lucrează PSD, și cu care manipulează oamenii. Mințind fără nerușinare, și totdeauna făcând acuzații fără argumente. Doar cu povești. Noi aducem cifre aici. Și aș vrea ca domnul Daea și Dragnea, să vină să explice ce au făcut în acești ultimi trei ani, ca să ajute sectorul pomicol, pentru care am pus și bani și condiții legislative ca să putem să ne facem treaba.

Dar pe domnul Dragnea îl interesează ferma de porci a fiului, sau subvențiile la tomate, pentru că dânsul are sere și produce tomate. Cam asta e atitudinea PSD-ului, facem legi pentru politicienii care sunt la putere, ca să putem duce niște bani acolo. Îi ducem legal, modificând legi, și când nu se poate se duc prin comisioane, sau prin firme interpuse. Cred că românii trebuie să le dea un răspuns foarte clar – gata, ajunge, s-a terminat cu modul acesta de a guverna România.” a declarat Dacian Cioloș.

Mai multe informații despre vizita liderului PLUS, Dacian Cioloș, le găsiți aici! Intalnire cu simpatizanții.

 GALERIE FOTO:

Dacian Cioloș – întâlnire cu simpatizanții Alianței USR PLUS la Târgoviște (VIDEO)

Dacian Cioloș, președintele PLUS și primul pe lista Alianței 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, alături de echipa de campanie, a fost prezent astăzi la Târgoviște.  În programul evenimentului More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share