DAMBOVITA: LUARE DE MITA- 20 de mandate de aducere si perchezitii la Finantele Publice

 directia-de-finante-dambovitaLa data de 15.09.2016, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dâmbovița, cu sprijinul lucrătorilor D.G.A. – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, două la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Dâmbovița și unul la domiciliul suspectului C.D.C. Totodată, au fost puse în executare 20 mandate de aducere, cu sprijinul lucrătorilor I.P.J. Dâmbovița, potrivit unui comunicat de presa din partea Directiei Generale Anticoruptie.

În fapt, în perioada iulie – august 2016, C.D.C., consilier superior în cadrul A.J.F.P. Dâmbovița, a primit sume de bani și alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediul pentru autovehicule, necesare înmatriculării acestora.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat faptul că, în cursul a 21 de zile lucrătoare, funcționarul public a primit de la aproximativ 30 de persoane sume de bani de până la 200 de lei, precum și diferite bunuri, în scopul arătat mai sus.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la locul de muncă și la domiciliu funcționarului public au fost identificate sume de bani și băuturi alcoolice.

În cauză au fost audiate 18 persoane în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii, în concurs, a mai multor infracțiuni de luare de mită, împotriva acestuia luându-se măsura reținerii pentru 24 de ore. Astăzi, C.D.C. va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share